Header Ads

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ



ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ένα εξαιρετικό μάθημα! από μια εξαιρετική καθηγήτρια! έγινε την Τετάρτη 4-4-19 στη σχολή επιμορφώσεως Οικογένειας του Δήμου Κορινθίων με θέμα την διαχείριση κρίσεων και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη της Σχολικής κοινότητας από την καθηγήτρια κ. Χρυσή Χατζηχρήστου, πραγματικά μοναδική και κορυφαία στο είδος της.
Η κ. Χατζηχρήστου αποτελεί για τη σχολή Επιμορφώσεως οικογένειας εγγύηση δύναμης και γνώσης, είναι κοντά μας από το 2004 συνεχώς για όλα τα χρόνια λειτουργίας της σχολής. Οι παλιοί μαθητές της σχολής την υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς την θυμούνται από τα μαθήματα της που είναι πραγματικά ξεχωριστά.
Είναι η πρώτη καθηγήτρια που έφερε και καθιέρωσε τη σχολική ψυχολογία στην Ελλάδα και το ερευνητικό και συγγραφικό της έργο έχει συμβάλει στην οριοθέτηση του κλάδου της σχολικής ψυχολογίας στην Ελλάδα καθώς και στον σχεδιασμό, στην εφαρμογή και αξιολόγηση προγραμμάτων πρόληψης και παρέμβασης στην σχολική κοινότητα και επιπλέον είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το έργο της έχει συμβάλει στη διασύνδεση του πανεπιστημίου με τα σχολεία και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να προστεθεί η μεγάλη διεθνής τιμητική διάκριση της κ. Χατζηχρήστου η οποία εκλέχθηκε πρόεδρος της διεθνούς εταιρείας σχολικής ψυχολογίας μεταξύ πολλών συνυποψήφιων από διάφορες χώρες. Η εκλογή αυτή αποτελεί σημαντικότατη διεθνή διάκριση για το τμήμα της ψυχολογίας, για το πανεπιστήμιο Αθηνών και βέβαια για την ίδια την καθηγήτρια. Η είδηση αυτή της διεθνούς τιμητικής διάκρισης της καθηγήτριας έγινε viral σε όλα τα social media και σε όλους τους φοιτητικούς και Πανεπιστημιακούς ιστοχώρους.
Η καθηγήτρια αναφέρθηκε σε όλα τα είδη των κρίσεων που μπορεί να βιώσουν οι μαθητές, στα συναισθήματά τους, στις φυσιολογικές και μη αντιδράσεις τους που εξαρτώνται από την ιδιαιτερότητα του καθενός, καθώς και στους τρόπους της υποστήριξης από τους σημαντικούς Άλλους και από όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.
Η καθηγήτρια αναφέρθηκε επιπλέον και στις παρεμβάσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης της σχολικής κοινότητας σε όλη την Ελλάδα που έχει πραγματοποιήσει με την επιστημονική της ομάδα.
Το μάθημα της σχολής επιμορφώσεως οικογένειας του Δήμου κορινθίων τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην βουλευτές κ. Φαρμάκη και κ. Ταγαράς, οι αντιδήμαρχοι κορινθίων κ. Παρτσινέβελος και κ. Ζώγκος, οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αικατερίνη Γκίνη, κ. Μαρούδας και κ. Παπαζήση καθώς και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Αντωνίου και η πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ κ. Κανέλου και πλήθος κόσμου.
Είναι πραγματικά συγκινητική η δυναμική και συνεχώς δυναμική παρουσία των μαθητών της Σχολής στα μαθήματα της και η αγάπη με την οποία περιβάλλουν τη σχολή μας.

Σας ευχαριστούμε όλους εκ βαθέων θερμά.






ΣΠΟΑΚ : «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων με θέμα: «Κορινθιακός Κόλπος: Πολιτιστική Κληρονομιά και βιώσιμη ανάπτυξη», στην Θήβα»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»

Αίγιο, 4 Απριλίου 2019

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων με θέμα: «Κορινθιακός Κόλπος: Πολιτιστική Κληρονομιά και βιώσιμη ανάπτυξη», στην Θήβα».
Με επιτυχία διεξήχθη το διήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Σ.Π.Ο.Α.Κ., σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και την ΕΦΑ Βοιωτίας, στις 29-30 Μαρτίου 2019 στην Θήβα.
Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, Παρασκευή 29/3 και στα πλαίσια του διευρυμένου Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ. με τη συμμετοχή των Δημάρχων Θηβαίων και Δωρίδος, δημοτικών συμβούλων του Δήμου Θηβαίων, της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, εκπροσώπων του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κορινθιακού Κόλπου (ΦΔΠΠ) και οικολογικών οργανώσεων, από την όλη συζήτηση προέκυψε ότι:
Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι, απαιτεί συνέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Είναι απαραίτητη η καθιέρωση ενός τρόπου τακτικής συνεργασίας των Δήμων, του ΦΔΠΠ, των Εφορειών Αρχαιοτήτων και εκπροσώπων των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πολιτισμού & Αθλητισμού για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων στην κατεύθυνση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ανάδειξης και προβολής των αρχαιολογικών χώρων.
Είναι απαραίτητο να γίνει προσπάθεια εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών από μικρή ηλικία για την δημιουργία οικολογικής συνείδησης και πολιτιστικής επιμόρφωσης. Η συνεργασία με αρμόδιους επιστημονικούς φορείς για διάχυση της γνώσης είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη.
Στην Ημερίδα που έγινε το πρωΐ του Σαββάτου 30/3 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων-Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ., επιστημόνων, εκπροσώπων Εφορειών Αρχαιοτήτων και οικολογικών οργανώσεων με θέμα: «Κορινθιακός Κόλπος: Πολιτιστική Κληρονομιά και βιώσιμη ανάπτυξη», αναδείχθηκε η πλούσια γεω-πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής, που αναφέρεται στο φυσικό περιβάλλον και στους παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικούς χώρους, που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τον Κορινθιακό Κόλπο.
Αναπτύχθηκαν εισηγήσεις για τις δυνατότητες προβολής και τουριστικής ανάπτυξης των προορισμών γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο, ενώ επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι υποβάθμισης της περιοχής από βιομηχανικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες, που δεν σέβονται το περιβάλλον και αναπτύσσονται εντός ή πλησίον περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα σταλούν προς όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και θα αποτελέσουν μπούσουλα διεκδίκησης για όλους τους Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια