Header Ads

UNICS LEGAL SERVICES / ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ facebook : Τριάντα χρόνια μετά την αποφοίτηση από τη Σχολή ΟΥΚ



Στις 23 Φεβρουαρίου 1989, μία παγωμένη χειμωνιάτικη ημέρα, ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 102ο σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφέων ΚΕΠΑΛ Σκαραμαγκά Αττικής.. Μια συγκλονιστική εμπειρία, με μοναδικά μαθήματα ζωής, πάνω στα οποία χτίστηκε κι αυτό που καθένας μαθητής ΟΥΚ κατόρθωσε έκτοτε στη ζωή του, ως ολοκληρωμένη προσωπικότητα, που κατακτά το πεπρωμένο της. 120 υποψήφιοι έλαβαν μέρος σε κάποια στάδια της σκληρής Εκπαίδευσης, 20 αποφοίτησαν μέσα από μια δοκιμασία φωτιάς, σιδήρου πέραν από τα όρια αντοχής και νικηφόρου πολεμικού πνεύματος.
Μια εκπαίδευση που δοκίμασε κάθε κύτταρο, κάθε δύναμη και αδυναμία, κάθε φόβο, κάθε αρετή κι αναγέννησε το ατομικό και συλλογικό πνεύμα σε αυτό, που δίκαια αποτελεί το θρύλο των Βατραχανθρώπων. Εκπαίδευση ομάδας, κίνηση πάντα σε ζεύγη, όπως στα αρχαία χρόνια, σφυρηλάτηση μαχητών με απίστευτη αντοχή, γνώση των μυστικών δυνάμεων του σώματος και των απεριόριστων δυνάμεων του πνεύματος! Ιδιαίτερα όταν όλα δένουν μεταξύ τους, εκπαιδεύονται αρμονικά, συντονίζονται υπό την ακτινοβολία των αιώνιων πανανθρώπινων αξιών, για τις οποίες αξίζει κάθε αγώνας και θυσία. Ελευθερία, δικαιοσύνη, αρετή!
Εκεί στο ναυτικό οχυρό μάθαμε τους εαυτούς μας και πώς να πολεμάμε νικηφόρα για όσα αξίζουν! Στα δάση του Σχιστού, μόνιμα βρεγμένοι, με παγωμένα μέλη, αλλά ολόθερμες ψυχές, στη βρωμερή τότε θάλασσα του κόλπου της ιερής Ελευσίνας, στην Πλατιά και στις Φλέβες, που η σύγχρονη πνευματικά πτωχευμένη Ελληνική ελίτ προορίζει για τουριστική ξενοδοχειακή «επένδυση» στα χέρια ξένων... Αυτών που αγνοούν, που δεν έχουν βιώματα και μνήμες, δεν γνωρίζουν τί ιδρώτας κι αίμα χύθηκε στην απέριττη φυσική τους ομορφιά και πώς όλα αυτά ζυμώθηκαν με όλους μας σε αυτό που κατά βάθος είναι ο Ελληνισμός κι ο ιερός του τόπος!
Σκληρή εκγύμναση, ακραίες δοκιμασίες, στίβος και κολύμβηση μάχης, καταδύσεις μέρα και νύχτα, βαρκοπορίες, κωπηλασίες, εκπαίδευση σε ένοπλη και άοπλη μάχη, εκρηκτικά... όλο το ΕΙΝΑΙ σε συνεχή έκρηξη ενέργειας! Θα μπορούσα να γράφω ώρες για να εμπνεύσω όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν και επεκτείνουν τα όριά τους και αξίζει να πιστεύουν ότι αυτό είναι δυνατό!!!
Το κάνει δυνατό η φωτιά που καθένας κρύβει μέσα του κι οι συνεχείς ευκαιρίες, που με μορφή δοκιμασιών μας φέρνει η ζωή, που φυσούν κσι θεριεύουν τη φωτιά των μαχητών ή τη σβήνουν για όσους αγνοούν τη φύση και τον προορισμό τους. Το κάνει δυνατό η φιλία, το ενδιαφέρον, η γνώση, το μοίρασμα κι η αγάπη των Ανθρώπων, που όπως στη σκληρή αυτή εκπαίδευση, ενώνονται μεταξύ τους για να παράγουν ένα Έργο, που διαπερνά τις ατομικότητες αναδεικνύοντας την υπεροχή της υπερσυνείδητης συλλογικότητας.
Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι, βασανιστές και βασανιζόμενοι τότε, αγαπημένοι φίλοι, αδελφοί και συναγωνιστές στη ζωή σήμερα. Τίποτα δεν χάνεται! Όλα λαμβάνουν τη θέση τους και προωθούν τα πανανθρώπινου Έργο, του πώς θα βρούμε τους εαυτούς μας, πώς θα ενωθούμε μεταξύ μας, πώς θα αναδυθούν οι αρετές μας και πώς θα κατανικηθούν τα πάθη μας!
30 χρόνια μετά κι ο χρόνος μοιάζει ακίνητος... Μεταξύ των αδελφών μου μεταφέρθηκα αστραπιαία στον τόπο και το χρόνο και τα έζησα όλα μέσα σε λίγες ποιοτικά συμπυκνωμένες στιγμές! Αξίζει να διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή και τη φλόγα αναμμένη, όπως τότε και η Ελλάδα κι ο Κόσμος θα έχει την ελπίδα που αξίζει!
Ένα γκρουπ εφέδρων βατραχανθρώπων (ΟΥΚ) σε πρόσφατη επίσκεψη στη Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών (Στο μέσον ο Κυριάκος Κόκκινος 23 ώρες70 Εσείς, Vasilis Nanopoulos και 68 ακόμη Μου αρέσει!

Σ.Σ. Επισημαίνεται ότι ο Κυριάκος Ε. Κόκκινος υπηρετούσε στις Ειδικές Δυνάμεις, στο Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών κατά την εκπαίδευσή του και όχι στο Πολεμικό Ναυτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια