Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


«Είναι αδιανόητο οι σύγχρονοι Έλληνες να αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας»
Ο σκηνοθέτης Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος σχολιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών στο newsbeast.gr
15/01/2019΅ Το ζήτημα της Μακεδονίας πρέπει να μας ενώνει όλους και εκεί δεν μπορούν να χωράνε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, υποστηρίζει ο σκηνοθέτης Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newsbeast.gr.
Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Κάλτσα
«Το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και του ονόματος της ΠΓΔΜ είναι ένα μεγάλο εθνικό ζήτημα. Είναι μεγαλύτερο και από τον κίνδυνο εξ ανατολών. Ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής θεωρούσε ότι η χώρα κινδυνεύει από βορρά. Είναι τόσο πολλές οι ιστορικές καταγραφές για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που θεωρώ αδιανόητο εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες να δεχόμαστε έστω και την κατ’ ιδέαν αμφισβήτηση της ελληνικότητας και του ονόματός της» επεσήμανε ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος, τονίζοντας στη συνέχεια την ανάγκη ύπαρξης μίας ενιαίας εθνικής γραμμής: «Στο θέμα αυτό όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σύσσωμοι, ενωμένοι και δεν χωρούν μικροκομματικές πολιτικές. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να το αντιμετωπίσει με ξεκάθαρες εθνικές στρατηγικές. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αμφισβητούμε την ελληνικότητα της ονομασίας της Μακεδονίας μας».
Όσο για τις αντιδράσεις του κόσμου και τη συζήτηση για τη μαζικότητα που έχουν, επισημαίνει: «Υπάρχει ένα μούδιασμα του κόσμου, γιατί οι άνθρωποι είναι προβληματισμένοι από τα οικονομικά τους. Και αυτό τους αδρανοποιεί. Θέλει ο κόσμος να συμπαρασταθεί, να διαδηλώσει, αλλά προτιμά να πάει να δουλέψει, να ασχοληθεί με το θέμα των παιδιών του. Και εκεί μπορεί να πατούν και εκείνοι που λένε ότι δεν είναι μεγάλες οι συγκεντρώσεις και δεν υπάρχει αντίδραση. Εγώ πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ μεγάλη η ροή του κόσμου στη συγκέντρωση της Κυριακής και θα δοθεί το μήνυμα: Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Τέλος ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον της υπόθεσης: «Δεν ξέρω τι θα γίνει στην πραγματικότητα με το θέμα της ονομασίας, γιατί εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω τους πολιτικούς ελιγμούς. Δεν μπορεί όμως αυτή η κυβέρνηση να στηρίζεται σε κάποιους που άλλα πίστευαν χθες, άλλα πιστεύουν σήμερα και άλλα θα πιστεύουν αύριο. Που βγήκαν με άλλα κόμματα και δήλωναν άλλα πράγματα και τώρα τα αναθεωρούν για να μην χάσουν την καρέκλα. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είναι λυπηρό όμως για μια καρέκλα να θυσιάζουμε τα εθνικά θέματα» σχολιάζει για τις ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό. «Θα μπορούσε να γίνει ένα δημοψήφισμα για να εκφραστεί ο κόσμος, αλλά και αυτό δεν το θεωρώ σωστό, καθώς θα θέτει ουσιαστικά σε αμφισβήτηση το ζήτημα του ονόματος, κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει» καταλήγει.







Σφοδρότατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού αλλά και του Πάνου Καμμένου
Σφοδρότατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού αλλά και του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «φαρσοκωμωδία» και «άθλιο θέατρο».
Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τους δύο πρώην -πλέον- κυβερνητικούς εταίρους ότι σκηνοθέτησαν το «διαζύγιό» τους με τρεις στόχους: πρώτον λίγους μήνες ακόμη εξουσίας, την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τρίτον η διατήρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του «μορφώματος» των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Μίλησε επίσης και για «κομπάρσους», βουλευτές που αλλιώς μπήκαν, αλλιώς ενήργησαν και αλλιώς θα φύγουν από τη Βουλή.
«Για να στηρίξουν μια κυβέρνηση “κουρελού” που κουρέλιασε την οικονομία και τα εθνική συμφέροντα. “Κουρελού” ο όρος του Τσίπρα μετά το “κωλοτούμπα”» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε, μάλιστα, και σε σκληρούς χαρακτηρισμούς, μιλώντας για «πολιτικά ναυάγια» που συνδράμουν τον Αλέξη Τσίπρα και τρέχουν πίσω του για «λίγους μήνες εξουσίας» ενώ παλιά τους κατηγορούσαν.

«Συνεννοημένοι οι χειρισμοί της εξόδου Καμμένου από την κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Τι σόι έξοδος είναι αυτή όταν τέσσερις στους επτά βουλευτές στηρίζουν τον Τσίπρα; Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απλώς συγχωνεύτηκαν».









Φώφη Γεννηματά / Επίθεση σε Τσίπρα: Δεν θέλετε να μιλήσει ο λαός γιατί φοβάστε τι θα βγει από την κάλπη

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019: Με αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής ξεκίνησε την τοποθέτησή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας ότι επιχειρεί να παρουσιάσει εικόνα σκληρού δικομματισμού για να ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα βέλη της τα έστρεψε και κατά του Αλέξη Τσίπρα επειδή εκτός των άλλων έφυγε από την αίθουσα της ολομέλειας. «Δεν υπάρχουν όρια στη γελιοποίηση. Και γιατί γελοιοποιήστε απόλυτα κύριε Τσίπρα; Γιατί μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή έπρεπε να γίνουν εκλογές. Αλλά εσείς δεν θέλετε να μιλήσει ο λαός γιατί φοβάστε τι θα βγει από την κάλπη» τόνισε.
Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κουρελού» και υπερασπίστηκε την κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία νωρίτερα είχε στοχοποιήσει ο πρωθυπουργός. «Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μια κυβέρνηση τριών κομμάτων και ειδικού σκοπού και τον πρώτο κόμμα που την στήριζε είχε την πλειοψηφία της Βουλής» σχολίασε. Θύμισε στον πρωθυπουργό ότι το καλοκαίρι του 2015 τα υπεύθυνα κόμματα της Βουλής έβαλαν πλάτη για να σωθεί η πατρίδα.

«Δεν παίζετε έντιμα κύριε Τσίπρα ούτε δημοκρατικά. Και η πατρίδα δεν ανέχεται άλλο αυτή την φαρσοκωμωδία» σημείωσε ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται πίσω από το ήθος και την προσφορά του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.








Νίκος Μιχαλολιάκος: «Να πέσει η κυβέρνηση και να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών»!-«Εμείς συνεργαζόμαστε μόνο με τις Εθνικές, Πατριωτικές και Λαϊκές δυνάμεις της Ευρώπης!

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας πως η Χρυσή Αυγή θα την καταψηφίσει. Πιο συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος σχολίασε αρχικά την τοποθέτηση του Βουλευτή της ΝΔ, Θεοχάρη, σημειώνοντας πως είναι λογικό να ταυτίζονται οι απόψεις του για το Σκοπιανό με τον Μητσοτάκη, αφού είναι νεοφιλελεύθεροι και οι δυο. Στην συνέχεια στηλίτευσε την Φώφη Γεννηματά που έχει το θράσος να μιλά για… προοδευτικό κίνημα, ξεχνώντας τους χιλιάδες κομματικούς διορισμούς, αλλά και την σωρεία σκανδάλων με τους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Ανθόπουλο, Μαντέλη, Τσουκάτο και άλλους. «Πολλά ονόματα έχουν οι διαρρήκτες και οι απατεώνες, όχι τα κόμματα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά για το ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον επικείμενο ερχομό της συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή, δηλώνοντας ότι με αυτήν η Ελλάδα δίνει στα Σκόπια διέξοδο στην θάλασσα και συνεπώς θα πρέπει να επικυρωθεί με 180 ψήφους και όχι με απλή πλειοψηφία. Επιπλέον, η συμφωνία προβλέπει «το δεύτερο μέρος (Σκόπια) θα ολοκληρώσει in toto τις συνταγματικές τροποποιήσεις έως το τέλος του 2018». Πράγμα το οποίο δεν συνέβη (ολοκληρώθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2019), άρα συντρέχει λόγος ακύρωσης της συμφωνίας.









Δημήτρης Κουτσούμπας: Στημένο παζάρι η συζήτηση στη Βουλή
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής οΔημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στην ομιλία του, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι μια εξέλιξη που βολεύει και τους δύο, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή διαδικασία «αποτέλεσμα παζαριών». Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή, ο λαός θα πρέπει να καταψηφίσει την κυβέρνηση, μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του αλλά και στις εκλογές.











Οργισμένο tweet Καμμένου: Διπλή επίθεση κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019: Μέσω twitter σχολίασε ο παραιτηθείς υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή, για τον ίδιο, για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την άγρια κόντρα του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τοποθέτηση του ναύαρχου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Άμυνας. Επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι είναι λάθος του πρωθυπουργού η στήριξη στην «ήδη νεκρή», όπως τη χαρακτήρισε, Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αποκάλεσε «Κούλη», τονίζοντας ότι είναι έγκλημα να αποκαλεί τον ναύαρχο Αποστολάκη, Σπαντιδάκη. Τέλος, τα βάζει και με την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία αποκαλεί «κομματάρχη του Ερντογάν».








Βασίλης Λεβέντης: Αυτή η κυβέρνηση είναι καλό να τερματίσει το συντομότερο τον βίο της
15 Ιανουαρίου 2019: Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι «ονόμασε εθνική γραμμή τα λάθη του παρελθόντος» και ανέφερε πως «ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι στο θέμα αυτό δεν έχει τον λαό μαζί του αλλιώς θα έκανε δημοψήφισμα. Επί δέκα μέρες, πριν αποφασιστεί η λήψη νέας εμπιστοσύνης στη Βουλή, κυκλοφορούσαν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγαν ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση ανοχής ή μειοψηφίας και το Σύνταγμα το επιτρέπει» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και παρατήρησε: «Για φανταστείτε η Ελλάδα να έχει πρωθυπουργό με 120 βουλευτές. Παράνοια». Ο κ. Λεβέντης σχολίασε ότι «η κυβέρνηση αναπτύσσει μια θεωρεία ότι έχει κάποια καλά νομοσχέδια μπροστά της» και διερωτήθη «πότε προέκυψαν αυτές οι δυνατότητες; Επί 4 χρόνια ξεζουμίζαμε έναν λαό για να παράσχουμε τώρα φιλί ζωής; Και γιατί τον ξεζουμίζαμε αφού δεν ήταν τόση ανάγκη;». Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «ξήλωμα του πουλόβερ».

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι ονόμασε εθνική γραμμή τα λάθη του παρελθόντος και ανέφερε πως «ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι στο θέμα αυτό δεν έχει τον λαό μαζί του αλλιώς θα έκανε δημοψήφισμα». Για τον Πάνο Καμμένο επανέλαβε ότι είναι συνένοχος, ενώ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημείωσε ότι «συνδεθήκαν δυο κόμματα να φτιάξουν μία κυβέρνηση και ο ένας κλέβει τους βουλευτές του άλλου».










Σταύρος Θεοδωράκης:Κόκκινη γραμμή μας η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν τη δίνουμε
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019: «Θέλω να απευθυνθώ στον Σπύρο Δανέλλη. Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος. Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, ένστικτο, απερισκεψία. Στο λάθος όμως υπάρχει σκέψη, μελέτη, υπολογισμός». Αυτά είπε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στρέφοντας τα «βέλη» του κατά του βουλευτή που ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του από το κόμμα.

«Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα διαφορετικό από τα άλλα.Δεν έβαλε αφίσες και δεν ξόδεψε δανεικά και αγύριστα. Κάναμε ένα κόμμα αλλιώς. Ανοιχτό, σύγχρονο, αντιγραφειοκρατικό. Η ηγεσία που θα υψώνεται ως βαρύ χέρι πάνω από στελέχη και μέλη δεν ήταν ποτέ το μοντέλο μας», συνέχισε, ενώ ξεκαθάρισε και τη θέση του Ποταμιού λέγοντας πως: Η κόκκινη γραμμή μας ήταν μία: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Tο Ποτάμι παραμένει στην αντιπολίτευση και δεν κάνει τα ρεπό του Καμμένου. Η απόφαση του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής. Είναι η κατάντια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια