Header Ads

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2017-18 Ο ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ!

 Α.Σ. ΠΕΛΟΠΑΣ – Α.Σ. ΚΟΡΙΝ­ΘΟΣ 06 1-1 κανονικός αγώνας και παράταση και το κύπελλο στο Κιάτο, αφού οι ερυθρό­λευκοι νίκησαν 5-4 την Κό­ρινθο 06 στη διαδικασία των πέναλτι! 
Για τους τυπικά φιλοξε­νούμενους ήταν η δεύτερη συνεχόμενη φορά, που έφτα­σαν στον τελικό του κυπέλ­λου ΕΠΣ Κορινθίας «ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΑΣ «στη πηγή και ...νερό δεν ήπιαν. Μάλιστα ότι έγι­νε πέρσι στο γήπεδο Ζευγο­λατιού με αντίπαλο τον Ηρα­κλή Ξυλοκάστρου ,έγινε και στο Θώδειο, δηλαδή 1- 1 κα­νονικός αγώνας και παράτα­ση και νικητής ο Ηρακλής στα πέναλτι. 
Ο αγώνας δεν ήταν καλός, αλλά είχε δύναμη, πάθος, α­γωνία, αλλά χωρίς τις μεγά­λες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Τούτο αποδίδεται στο δυνατό άνεμο, που δεν επέ­τρεψε και στις δύο ομάδες να προσφέρουν ποιότητα και θέ­αμα στους 1500 περίπου φι­λάθλους, που το παρακολού­θησαν. Πάντως η ομάδα της Κορίνθου είχε ελαφρά υπε­ροχή, κυρίως όταν οι παίκτες της έβαζαν την μπάλα κάτω. Στο Α’ ημίχρονο και την πρώ­τη καλή ευκαιρία την έκανε στο 10’ όταν ο Σάντα προ κε­νής εστίας δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό μετά την ωραία παράλληλη από αριστερά συρτή σέντρα- σουτ του Αράπογλου. 
Όμως μετά από δύο λεπτά οι μετέπειτα κυπελλούχοι ά­νοιξαν το σκορ όταν όταν ο Πράτος διεκδίκησε μπροστινή μπαλιά την έβαλε μπροστά του και όταν μπήκε στη μεγά­λη περιοχή έτοιμος να σου­τάρει τον ανέτρεψε ο Μαυ­ρέλης. Το πέναλτι που σφύ­ριξε ο Νεοφυτιάδης, το κτύ­πησε ο παθών και άνοιξε το σκορ με 1-0. ΄Αμεση ήταν η απάντηση των φιλοξενουμέ­νων και στο 23’ η έξυπνη ε­κτέλεση φάουλ του Αράπο­γλου από αριστερά αιφνιδία­σε τον Ριζαι και τους αμυντι­κούς του Πέλοπα και ισοφα­ριστηκε το σκορ σε1-1, που ήταν και σκορ του Α΄ημιχρό­νου. 
Στην επανάληψη ο Πετρό­πουλος πάρα λίγο να γρά­ψει το 2-1, αλλά το διαγώνι­ο σουτ που επεχείρησε έστει­λε τη μπάλα μόλις άουτ. Απά­ντηση στην ευκαιρία αυτή εί­χε ο Α.Σ. Κόρινθος 06 στο 58’ όταν σε κόρνερ του Αράπο­γλου ο Τριμπόνιας με καρφω­τή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα σύριζα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Ριζάϊ. Και φτάνου­με στη φάση του 77’ όταν ο Σάντα, αφού του έγινε διπλό φάουλ από Κουρούμαλη και Μανιώτη, παρόλα αυτά έστει­λε τη μπάλα στα δίχτυα του Ριζάϊ, αλλά ο διώχτης Νεο­φυτιάδης ανακάλυψε επιθετι­κό φάουλ (!!!) ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών στους φιλάθλους και στους παίκτες της Κορίνθου. 
Έτσι το ματς έληξε ισόπα­λο 1-1 και στο ημίωρο της πα­ράτασης ο μοιραίος για την ο­μάδα του Μανώλης Λυγκος έ­χασε στο 111’φοβερή ευκαι­ρία να πετύχει γκολ, από αυ­τές, που δεν χάνονται. Στη διαδικασία των πέναλτι και οι πέντε παίκτες του Πέλο­πα ευστόχησαν, (Παπουτσής, Θεοδωρόπουλος, Παινέσης, Πράττος & Παλογιαννίδης ).Α­πό την Κόρινθο 06 ευστόχη­σαν οι Τζανέτος, Δημητριά­δης, Βάσος, ενώ ο Λύγκος α­τύχησε αναδεικνύοντας ήρω­α του αγώνα τον Ριζάϊ, που μπλόκαρε το πέναλτι στη δε­ξιά του γωνία. Μια παρατήρη­ση για τον Μανώλη Λυγκο, για τον πρώτο σκόρερ του πρω­ταθλήματος... Σημειώνουμε ότι μετά την απώλεια του πέ­ναλτι, που στοίχισε το κύπελ­λο στην Κόρινθο 06 όλοι οι συμπαίκτες του με πρώτο τον αρχηγό Βασίλη Φίλη συμπα­ραστάθηκαν στον συμπαίκτη τους αποδεικνύοντας πόσο ΟΜΑΔΑ είναι ο Α.Σ. Κορινθος 06. Συμπερασματικά ο Πέλο­πας έπαιξε έξυπνα. Έφερε το παιγνίδι στα μέτρα του και στέφθηκε κυπελλούχος. 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣΙΑ: Ακόμη μία φορά ο διαιτητής Νεοφυτιά­δης ορίστηκε να διαιτητεύσει έναν κρίσιμο αγώνα του Α.Σ. Κόρινθος 06 και η διαιτησία του υπήρξε πάλι μοιραία για την ομάδα της Κορίνθου. Το παρελθόν έχει αποδείξει πως όταν σφυρίζει τον Α.Σ. Κόριν­θο 06, παίζει μια «έξυπνη «δι­αιτησία σε βάρος του πάντα. Δεν είμαστε κακόπιστοι, αλλά εκτός από τη φάση του 77’, στον χθεσινό αγώνα, ενώ εί­ναι έτοιμος από καλή θέση να σουτάρει ο Δημητριάδης, σφυρίζει την λήξη της παρά­τασης 30» νωρίτερα, αν και ο τέταρτος είχε δείξει και 1 λε­πτό καθυστερήσεων. Θεωρή­θηκε μονομερής η ενέργειά του να φορτώσει από την αρ­χή του αγώνα μέχρι τέλους τη μισή ομάδα με κίτρινη κάρτα, κυρίως για σκληρό παιχνίδι, ε­νώ δεν είχε την ίδια αντιμετώ­πιση η άλλα ομάδα σε παρό­μοιες περιπτώσεις. Είναι γνω­στή η κουτοπονηριά εφαρμο­γής εξόντωσης στοχευμένης ομάδας με κίτρινη κάρτα με το παραμικρό. Μετά από αυ­τή τη διαιτησία του, η Διοίκη­ση του ΑΣ Κόρινθος 06, πρέ­πει να ζητήσει επίσημα την ε­ξαίρεσή του, αφού έχει τηλε­οπτικό υλικό στα χέρια της. 

ΒΟΗΘΟΙ :Καρακάσης (...) και Καλαράς.Τέταρτος Φρα­ντζής. 
Θα ήταν παράλειψή μας να μη Συγχαρούμε την Ομά­δα του Πέλοπα Κιάτου για την κατάκτηση του Κυπέλου. Εί­ναι ένας ακόμη τίτλος τιμής στην ιστορική ομάδα του Κιά­του 

Α.Σ. ΠΕΛΟΠΑΣ : (Βάσ.Τζαλα­κώστας) Ριζάϊ, Τουμπανάκης, Μιχαλόπουλος (91’ Αναγνω­στόπουλος),Κουρούμαλης, Μανιώτης, Παινέσης, Παπου­τσής, Πετρόπουλος (61’ Θεο­δωρόπουλος, Πράττος, Μπού­κης, Παλογιάννης. 

Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 : (Στ.Μπι­νιάρης ) Σκούρτης, Γκουριώ­της, Φίλης, Μαγγίνας, (115’ Οικονόμου), Μαυρέλης, Τρι­μπόνιας Χατζησοφρωνίου (105’Δημητριάδης), Αράπο­γλου (86’Χρυσαφίδης ), Τζα­νέτος, Σάντα (99’ Βάσος ), Λύγκος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΛΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια