Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1899)

 

 

Ενεργοποίηση έργου Μαρίνας Κορίνθου…

Οι διαμάχες μεταξύ του σημερινού Δημάρχου Κορινθίων  Νίκου Σταυρέλη και του προκατόχου του δείχνουν, έστω και προσωρινά, εικόνα ύφεσης. Όλοι γνωρίζουμε πως η αρχή της εξάμηνης θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής Κορινθίων, υπήρξε συγκρουσιακή μεταξύ των δύο ενδιαφερομένων Αυτοδιοικητικών παραγόντων. Σχεδόν όλα ξεκινούσαν από το γεγονός ότι σε κάθε ενέργεια που έκανε πάνω στα προγραμματισμένα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, η νέα, δεν μνημόνευε την πατρότητα των έργων, με αποτέλεσμα η δράση αυτή να προκαλεί την εύλογη αντίδραση της προηγούμενης.

Διατηρώντας την ελπίδα συγκερασμού των δύο αντιλήψεων επισημαίνουμε για την ενεργοποίηση ενός θέματος, που αφορά τον τόπο μας. Την ανάπτυξη και την πρόοδό του, χωρίς αντιπαραθέσεις. Αναφερόμαστε στην χωροθέτηση της Μαρίνας στην περιοχή Αγίου Νικολάου, στην έκταση των 55 στρεμμάτων, που παραχωρήθηκαν στο δήμο Κορινθίων μετά από επιστάμενες ενέργειες της πρώην δημοτικής αρχής. Για το έργο αυτό είχαν συνεργαστεί από ό,τι ενθυμούμαι ο τότε Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος , ο Πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  Παναγιώτης Λαζόπουλος και ο Ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Κώστας Παπασταμόπουλος. 

     Το έργο της Μαρίνας  αποτελούσε και αποτελεί αίτημα πολλών ετών. Πρόκειται για σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την πόλη και τον δήμο. Η χωροθέτηση είχε ήδη ανατεθεί και προχωρούσε. Με σχέδιο και συγκεκριμένες ενέργειες, οι πρωτεργάτες είχαν φροντίσει για την ολοκλήρωση της παραχώρησης των μπαζωμάτων, ώστε να είναι έτοιμοι και σε θέση να προχωρήσουν στην χωροθέτηση, όπως και έκαναν.

     Η πρώην Δημοτική αρχή, όπως είχε προαναγγείλει από την ανάληψη των καθηκόντων της, με πράξεις και όχι λόγους, λειτουργούσε σε όφελος των πολιτών και του δήμου υλοποιώντας εκείνες τις ενέργειες και εκείνες τις  πολιτικές που θα άλλαζαν την φυσιογνωμία του δήμου στρέφοντάς τον προς την θάλασσα θέτοντας ισχυρά οικονομικά, αναπτυξιακά και επενδυτικά θεμέλια για το μέλλον του.

Έχουμε την γνώμη πως η νέα διοίκηση του Δήμου οφείλει να σκύψει επάνω σ΄αυτή την περίπτωση με περισσή προσπάθεια, ώστε να υλοποιηθεί μαζί με την Μαρίνα και η ενοποίηση του Παραλιακού Μετώπου Αγίου Νικολάου – Πωσειδωνίας, με συνέχεια ενωποίησης με αυτό του Δήμου Λουτρακίου, όπως είχε προγραμματιστεί μεταξύ των Δημάρχων Νανόπουλου και Γκιώνη. Θα είναι αυτό προς όφελος και των δύο Δήμων…  

 

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια