Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1895)

 















 

 

«Σόου Κασσελάκη – Παραβίασε τη νομοθεσία»

 

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το 5Apostagma.gr, σηκώνοντας το γάντι κατηγόρησε ευθέως τον κ. Κασσελάκη για «σόου», σχολιάζοντας ότι το μονοσέλιδο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης  και ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι παραβίασε τη νομοθεσία.  «Άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση.

Σύμφωνα με το μονοσέλιδο που παρουσίασε προχθές, το οποίο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS», πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι μετά το σημερινό σόου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, γεννούνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο: Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;

«Την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου οι πολίτες θα δώσουν ακόμα μια ηχηρή απάντηση. Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές που μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν τις τύχες μας στα ζάρια», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Καθαρά και ξάστερα.

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Σουρωτήρι το Αιγαίο από Τουρκικά Α/Φ

     

 Διαβάζω και ακούω δηλώσεις παραγόντων της Ελληνικής πολιτικής σκηνής να εκθειάζουν τούρκους συναδέλφους ή λαγούς του Προέδρου, οι οποίοι κάθε άλλο παρά διάκεινται φιλικά απέναντί μας. Με παραξενεύει αυτή η δουλική συμπεριφορά και αναρωτιέμαι επί χρόνια γιατί τους ανέχεται ο μέσος Έλληνας πολίτης και τους ψηφίζει κάθε φορά που έχουμε βουλευτικές εκλογές. Έχω φτάσει στο σημείο να αναρωτιέμαι, αν η επιλογή των ανωτέρω είναι νόμιμη ή κάτι άλλο συμβαίνει και εκλέγονται σταθερά και αδιάλειπτα. Και όλα αυτά διότι:

     Οι Τούρκοι δεν σταματούν τις προκλήσεις από την Τουρκία, καθώς η αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας συνεχίζει να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο Γιάνκι Μπαγτζιόγλου, αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσε: «Η Τουρκία θα πρέπει να ασκήσει πλήρως και αποτελεσματικά τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο με τις Ναυτικές και Αεροπορικές Δυνάμεις της στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς κανένα περιορισμό στο πεδίο.

     Ειδικότερα, τα προβλήματα που σχετίζονται με τα ‘Νησιά με Αποστρατικοποιημένο Καθεστώς και τα ‘Νησιά των οποίων η Κυριαρχία δεν έχει Παραχωρηθεί με Συμφωνίες ,πρέπει να παραμείνουν στην ημερήσια διάταξη τόσο στον Τύπο όσο και ενώπιον διεθνών οργανισμών. Τα ερευνητικά σκάφη και τα γεωτρύπανα σκάφη πρέπει οπωσδήποτε να δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο. Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα, η οποία φέτος δεν διεξήχθη σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, πρέπει να πραγματοποιηθεί».

     Μπροστά σε παρόμοιες καταστάσεις, που συμβαίνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση, η Ελληνική πλευρά αρκείται σε ανούσιες δηλώσεις, που οι Τούρκοι τις γράφουν κανονικά. Ένα πολεμικό αεροσκάφος της Τουρκίας εισήλθε προχθές χωρίς να τηρήσει τα νόμιμα διαπιστευτήρια πτήσης στον δικό μας εναέριο χώρο και κινούμενο νοτίως της Κρήτης μέσω του παράνομου Τουρκολιβυκού εναέριου χώρου έφτασε στη Λιβύη και επέστρεψε στην Τουρκία από το ίδιο ίχνος.

Εμείς αρκεστήκαμε στη δήλωση της παράνομης πράξης, ως συνήθως, αφού στείλαμε μαχητικά αναχαίτησης χωρίς άλλη συνέπεια.

      Αναρωτιέμαι, τι θα έπραττε η Τουρκία, αν δικό μας αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας εισήρχετο στον Τουρκικό εναέριο χώρο χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο πτήσεως. Έχω την βεβαιότητα πως θα ανάγκαζαν τον απρόσκλητο και παράτυπο επισκέπτη να αποχωρήσει ή θα το κατέρριπταν ή θα το ανάγκαζαν να προσγειωθεί σε Τουρκικό αεροδρόμιο. Οπωσδήποτε πάντως, δεν θα αρκούσε μια οποιαδήποτε ανακοίνωση σαν τη δική μας…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Οι Αφαιρέγκυες Εταιρείες Δημοσκόπησης

 

 Οι Εταιρείες Δημοσκοπήσεων, λόγω σκοπιμοτήτων ή και χρηματισμού, έχουν από μόνες τους απαξιωθεί στην εκτίμηση της Ελληνικής κοινής γνώμης. Έχουμε σχηματίσει την εντύπωση, πως κάτι δεν πάει καλά ή ο κόσμος τα έχει μπερδέψει τόσο πολύ στο μυαλό του από την ασυνέπεια και τον καιροσκοπισμό των κομμάτων και αποφεύγει εκδικούμενος το όλο σύστημα να πει την αλήθεια. Παραπλανεί και αυτός με τη σειρά του, “εκδικούμενος” , αυτούς που θεωρεί παράρτημα της Εξουσίας. Σε προηγούμενες εκλογές όλες σχεδόν οι Εταιρείες έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους και γελοιοποιήθηκαν.

 Παρά ταύτα όμως, δεν παύει να αποτελεί αιτία διερεύνησης το γεγονός ότι μία ομάδα ολόκληρη σχετικών Επιχειρήσεων, παρουσιάζει σχεδόν ταυτόσημα αποτελέσματα. Οι αδαείς πολίτες, όμως που είναι και οι περισσότεροι, δίνουν μεγάλη σημασία στις Εκλογικές Δημοσκοπήσεις, πέφτουν – ίσως – θύματα παραπλάνησης και η πλειοψηφία τους ακολουθεί τα στημένα αποτελέσματα.

Μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας, μία νέα εικόνα προσπαθούν να περάσουν οι αφαιρέγκυες κυρίως Εταιρείες Δημοσκόπησης, που δείχνει πως διατηρείται η ψαλίδα στη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά  παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ανερχόμενο, ενώ έχει χάσει σχεδόν ένα 3% από την αποσχισθείσα Νέα Αριστερά. Η ελεύθερη κοινή γνώμη αν και έχει γονατίσει από την ακρίβεια και τις αφαιμάξεις μισθών και συντάξεων από τα Μνημόνια, αμφιβάλλει ακόμη και για τα τελικά αποτελέσματα.

Φαίνεται ότι οι ενορχηστρωτές και χορηγοί βλέπουν και σχεδιάζουν μελλοντικές αλλαγές ερήμην του Λαού, αφού έχουν εξασφαλίσει τα γένια και τα κτένια. Θέλουν 100% δικούς τους Πρωθυπουργούς με οποιοδήποτε μέσο που διαθέτουν. Είδαμε πριν από λίγα χρόνια  τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, πως  στο ισχυρό ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού, που έγραψε στα παλαιά του τα παπούτσια ο Πρόεδρος και στα νέα Μνημόνια, δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα.. Όπως δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα η προσπάθεια του ¨Συστήματος¨ να διασπάσει τον χώρο της Κεντροδεξιάς και να διαλύσει την Κεντροδεξιά με κάθε έντιμο και ανέντιμο μέσο.

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




  

Ο Ευρωσκεπτικισμός και η σταθερά της δεξιάς...

Τα κόμματα του Ευρωσκεπτικισμού έδωσαν στο εγγύςπαρελθόν ισχυρό μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην Ελλάδα ό,που το Ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής ήλθε και τρίτο κόμμα, αυξάνοντας τα ποσοστά του από τις εκλογές του 2009. Συνολικά οι Ευρωσκεπτικιστές αργότερα κατέλαβαν στην Ευρωβουλή 129 έδρες και είχαν γίνει ο εφιάλτης στα κόμματα Εξουσίας, δηλαδή στα Κεντροδεξιά και τα Κεντροαριστερά, που είχαν συνηθίσει στο δικομματισμό μέχρι τοτε. Η διαβόητη για την Ελλάδα Άγκελα Μέρκελ, Καγκελάριος της Γερμανίας ήπιε το πικρό ποτήρι της διψήφιας πτώσης στα ποσοστά της στις εκλογές της Βαυαρίας.

Μιλάμε για πραγματική εξέγερση των Λαών της Ευρώπης, η οποία δεν επιθυμεί να εφαρμοσθούν τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αυτή η εξέγερση δεν είναι κάτι που φάνηκε ξαφνικά στον πολιτικό ορίζοντα των χωρών μελών. Αυτό που ζήσαμε εμείς οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια με τις ογκώδεις διαμαρτυρίες, που συντάραξαν το Πολιτικό Κατεστημένο, ήταν εδώ και πολύ καιρό επί μονίμου βάσεως  γνώρισμα όλων σχεδόν των κρατών -μελών.

Τα αίτια που αποδίδονται στην αύξηση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, δεν είναι παντού τα ίδια. Κάθε χώρα έχει τις δικές της Αξίες και Σταθερές, για τις οποίες ζουν και αναπνέουν οι Λαοί. Βασικά αίτια, όμως, μπορούν να χαρακτηρισθούν η Οικονομική Αστάθεια και η αλρίβεια, η μεγάλη ανεργία, η Ξενοφοβία, που στηρίζεται στην αθρόα λαθρομετανάστευση Ισλαμιστών από την Αφρική και την Ασία.

Στην Ελλάδα, μετά την απάνθρωπη επιβολή των Μνημονίων και την ισοπέδωση των πάντων προς τα κάτω, ο Ευρωσκεπτικισμός έχει αρχίσει και φουντώνει.

Οι φωνές κατά των «αχυρανθρώπων» που διαφεντεύουν με τις εντολές υποβολέων του προπετάσματος παίρνουν σιγά σιγά την ανιούσα. Η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής,   αρχικά, αλλά και μετά τη φυλάκιση βουλευτών του κόμματος, ακόμα και του Αρχηγού του, οφείλεται κατά πολύ στην ασυδοσία των κλεπτών του δημοσίου χρήματος, την μη απόδοση Δικαιοσύνης ακόμη και σε αυτούς που συγκαταλέγονται στη  διαβόητη “Λίστα Λαγκάρντ”, στους υπόδικους που την έχουν βγάλει καθαρή, ενώ καταλήστεψαν το δημόσιο κλέπτοντες οπώρας ή φοροδιαφεύγοντες.

Οι ψηφοφόροι, παρά τις ωραιοποιήσεις, τις Αυτοδιοικητικές παροχές για έργα και τις προεκλογικές υποσχέσεις δύσκολα θα ξεχάσουν την ώρα της κρίσης την πολιτική εξαπάτηση στα Μνημόνια, το Δημοψήφισμα του ΟΧΙ, το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια