Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1895)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σημαντική ημερίδα διαβούλευσης στο Θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου

           

 

  Οι μελετητές του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Δημοτικών Ενοτήτων Σαρωνικού και Σολυγείας του Δήμου Κορινθίων ανέλυσαν τις προτάσεις τους για τις χρήσεις γης, την επέκταση οικισμών και άλλων μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος.

             Η μελέτη εκπονείται εκ μέρους και με δαπάνες του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

             Στην ημερίδα παρέστη και ο Υφυπουργός κ. Νίκος Ταγαράς, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα να υλοποιηθεί αυτό το επιχειρησιακό πλάνο των τοπικών και ειδικών πολεοδομικών σχεδίων όλου του Δήμου Κορινθίων.

             Η παρουσίαση της μελέτης έγινε με την παρουσία πλήθους φορέων και απλών πολιτών από τη Σολυγεία, τον Σαρωνικό και την Κόρινθο.

             Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις αλλά και απαντήσεις σε πολλά θέματα.

             Η μελέτη θα ολοκληρωθεί το 2025 με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

 

 

Κοινωνική Ιματιοθήκη Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 

 


 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στην προσπάθεια αναβάθμισης των κοινωνικών του υπηρεσιών, αλλά και επέκτασής τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, προσέθεσε άλλη μια υπηρεσία στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, την Κοινωνική Ιματιοθήκη. 

Πρόσφατα τελέστηκε αγιασμός στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπου υπογραμμίστηκε ο σημαντικός ρόλος και η συμβολή του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Κοινωνικής Ιματιοθήκης στην κοινωνία. 

Όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να διαθέσει πράγματα που δεν του είναι χρήσιμα πλέον μπορεί να τα προσφέρει στην Κοινωνική Ιματιοθήκη, ώστε να διευκολυνθούν οι ωφελούμενοι που τα έχουν ανάγκη.

Επισημαίνουμε ότι οι ωφελούμενοι θα μπορούν να παίρνουν είδη από την Κοινωνική Ιματιοθήκη και κατά την εκάστοτε τακτική διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Να σημειωθεί πως κάθε Πέμπτη από τις 10 το πρωί έως το μεσημέρι, οι πόρτες του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα είναι ανοιχτές, έτοιμες να υποδεχθούν τρόφιμα και είδη ένδυσης - υπόδησης. 

Ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

Ας ενισχύσουμε το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο και ας δώσουμε δύναμη, κουράγιο και ελπίδα στους ευάλωτους συμπολίτες μας. 

 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Παράταση για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων στην ψηφιακή πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr

 

 


Σας ενημερώνουμε ότι με Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δίνεται παράταση έως τις 30 Ιουνίου στους πολίτες, προκειμένου να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους, στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας, η οποία βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr , καθώς και στον ιστότοπο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Eπιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΙΤΣΑ ΩΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ»

 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης, εντός του πλαισίου της ανάδειξης και της προβολής του τοπικού και εθνικού πολιτιστικού προϊόντος, διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 την επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΙΤΣΑ ΩΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ».

Η διοργάνωση αυτή  είναι η αρχή συντονισμένων δράσεων που σαν στόχο έχουν, αφενός  την προβολή και την προστασία του σπηλαίου (Ιερό των Νυμφών), που αποτελεί σημαντικό φυσικό και πολιτιστικό θησαυρό της περιοχής μας, αφετέρου την πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με τους  παγκοσμίου σπουδαιότητας και ενδιαφέροντος Πινάκων του Πιτσά (6ος π.Χ αι.), οι οποίοι ευρέθηκαν στο σπήλαιο.

Την Ημερίδα χαιρέτησε με επιστολή του ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας, τονίζοντας τη μοναδική αξία του σπηλαίου του Πιτσά καθώς και τη σπουδαιότητα ανάπτυξης στρατηγικών για την προστασία και προβολή του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το ντοκιμαντέρ του κ. Παλαμάρη Γεώργιου για το σπήλαιο, αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής έρευνας της κ. Σωτηρίας Δημοπούλου πολιτισμολόγου συγγραφέως, η οποία μας μύησε στη σπουδαιότητα όσων θα ακολουθούσαν. Συνέχισαν με εισηγήσεις τους. η κα Δημοπούλου Σωτηρία, η δρ Μπρεκουλάκη Χαρίκλεια αρχαιολόγος ειδική στην ιστορία της αρχαίας ζωγραφικής, ο κ. δρ  Ξανθούλης Νίκος μουσικολόγος,-συνθέτης, λυριστής, ενώ την διαδικασία  συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού κος Λόντος Αναστάσιος. Η βραδιά έκλεισε με στρογγυλή τράπεζα όπου συζητήθηκαν στρατηγικές που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του τόπου, σε σχέση με την ανάδειξη των μοναδικών αυτών ευρημάτων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κος Βλάσης Τσιώτος, ο Ινδονήσιος Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Bebeb A.K.N. Djundjunan, ο περιφερειακός σύμβουλος κος Παπαγγελόπουλος Άγγελος, ο πρώην  περιφερειακός σύμβουλος κος Βιτυνιώτης Χάρης,  οι Αντιδήμαρχοι κος Αποστολόπουλος Σπύρος και  κος Καλοκυθάς Χρήστος, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Μπακώλης Θεόδωρος,  ο πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος Πιτσά κος Νικολακόπουλος Γιάννης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κα Μενούνου Ελίνα και κος  Λάσκος Νίκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορίνθου κ. Λουζιώτης Παναγιώτης, , η πρόεδρος συλλόγου Ξενοδόχων του Δήμου κα Πάτκου Βίβιαν, η πρόεδρος του Συλλόγου «Παλαίχθων» Κορίνθου κα Δήμητρα Αποστόλου, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Χοράνθη» κος Μπονάτσος Γιάννης, εκπρόσωποι του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και του ΣΕΟ-Τοπικό τμήμα Ξυλοκάστρου, άλλοι επίσημοι καθώς και πλήθος Δημοτών.

Μέσα από τις ομιλίες και την παρουσίαση οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και τις δυνατότητες του σπηλαίου αλλά και συμμετάσχουν σε συζητήσεις για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στην περιοχή.

Ευχαριστούμε θερμά όσους εργάστηκαν για την εξαιρετική αυτή εκδήλωση.

 

 

1.5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης του δήμου Βέλου-Βόχας

 

 

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Θόδωρος Λιβάνιος, υπέγραψε χθες και έκανε δημόσια την πρόθεση του υπουργείου, να χρηματοδοτήσει άμεσα τον δήμο Βέλου-Βόχας, με 1.500.000 €, για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης .

Ένα έργο, το οποίο, εγκρίθηκε και με την βοήθεια του υφυπουργού Χρήστου Δήμα, και το οποίο , θα ολοκληρώσει, το πρωτοπόρο και βιώσιμο σχέδιο υδροδότησης του δήμου, το οποίο είχε εξαγγείλει προεκλογικά και ευλαβικά ακολουθεί ο δήμαρχος Θανάσης Μανάβης.

Ένα έργο που σχεδίασε η ομάδα Μανάβη και για πρώτη φορά στην ιστορία της Κορινθίας θα συνδέσει την Ανατολική με την Δυτική Κορινθία.!!!

Ένα έργο υψηλών προδιαγραφών, που θα ανακουφίσει χιλιάδες πολίτες και θα δημιουργήσει καλύτερη ποιότητα ζωής σήμερα αλλά και για τις γενιές που έρχονται.!

Ο δήμος Βέλου-Βόχας, που πλέον δεν χάνει λεφτά και προγράμματα αλλά φέρνει νερό και ζωή είναι πανέτοιμος να καταθέσει τον φάκελο άμεσα και να προχωρήσει η διαδικασία.

Τα καλύτερα έρχονται…!

Ευχαριστούμε κ.Λιβάνιε!

Ευχαριστούμε κ.Δήμα!

Πιο δυνατά και αποφασισμένα προχωράμε μπροστά!

ή 𝚻𝛀𝚸𝚨 ή 𝚷𝚶𝚻𝚬

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Διήμερη δράση εθελοντών κτηνιάτρων

 

 


 Στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς που υλοποιεί ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στειρώθηκαν στο Λουτράκι και στα Ιδιωτικά Κτηνιατρεία της κ. Μπελιβάνη Μαρίας και του κ. Λέκκα Ιωάννη, ογδοντατέσσερα (84) αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ήτοι ογδονταμία (81) γάτες και  τρία (3) αρσενικά σκυλιά, από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τοπικό Φιλοζωϊκό Σωματείο Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας (ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.) και συμμετείχαν Εθελοντές Κτηνίατροι Ελλάδας και οι Ιδιώτες Κτηνιάτρους Λουτρακίου, Μπελιβάνη Μαρία και Λέκκας Ιωάννης. Παρόν σε αυτή τη δράση ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Πέρρας.

Οι Εθελοντές Κτηνίατροι φιλοξενήθηκαν το διήμερο της δράσης, στο Ξενοδοχείο της «CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI» ενώ η παροχή νερών, καφέδων και σνακ και τις δύο ημέρες της δράσης ήταν ευγενική χορηγία των ΛΥΧΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΗ – «ΖΩΟΛΥΧΟΥΔΙΕΣ», Παπανικολάου 63 – Λουτράκι, CAFÉ « AVENUE 24», Διασταύρωση Σχολής Μηχανικού – Λουτράκι & ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστίες οφείλουμε και στους δύο Ιδιώτες Κτηνιάτρους Λουτρακίου, για την παραχώρηση των Κτηνιατρείων τους, αλλά και για την ενεργό συμμετοχή τους στη δράση.

 

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

Εορτασμός του Πολιούχου των Αγίων Θεοδώρων  “ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ” 

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου των Αγίων Θεοδώρων “ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ” την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024. 

  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στις 19:00. Περιφορά-Λιτάνευση Ιερής Εικόνας, στις 20:30. 

Μετά τη Λιτάνευση-Περιφορά ακολουθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό  συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΤΟ ΠΡΑΘΙ’’ στην πλατεία έμπροσθεν του Ιερού Ναού. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 

Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στις 7:00. 

Ο Δήμαρχος 

Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

 Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης

 

  Ο Πρόεδρος

Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων

Κωνσταντής-Σκουλικαρίτης Αριστείδης

 

 











Δεν υπάρχουν σχόλια