Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1894)

 

Εκδήλωση για την προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας | Δημήτρης Πτωχός: «Να κάνουμε τον τόπο μας ελκυστικό και φιλικό σε νέες και υφιστάμενες επενδύσεις»

 


Περιφερειακή συνείδηση, ανάπτυξη συνεργιών, κατάλληλο υπόβαθρο προσέλκυσης επενδύσεων, σωστή εκπαίδευση νομικών, συντομότερος χρόνος πιστοποίησης και κόστος διατήρησης πνευματικής ιδιοκτησίας, ήταν τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων», που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαΐου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας,  το 11° Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης.

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση των επενδύσεων και των υφιστάμενων επιχειρήσεων, ενώ θέλουμε να είμαστε, αρχικά ελκυστικοί και στη συνέχεια φιλικοί προς νέες επενδύσεις», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης και μίλησε για μία σειρά ενεργειών της Περιφερειακής Αρχής προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια σημείωσε τα στοιχεία εκείνα που χρίζουν συζήτησης και βελτίωσης, ενώ περιέγραψε την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογία ως τους καταλύτες εκείνους που δημιουργούν νέες ανάγκες και «εύχομαι και πολλές αιτήσεις πνευματικής ιδιοκτησίας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, προανήγγειλε τη συνέχιση της συνεργασία με τους διοργανωτές, ώστε να υπάρξει και νέα εκδήλωση με βασικό θέμα τη στοχευμένη παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου.

 

Special Olympics «Λουτράκι 2024» Δημήτρης Πτωχός: «Μήνυμα Ισότητας και Συμπερίληψης»

«Τα παιδιά μας με νοητική αναπηρία, αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αυτή η απλή αλήθεια, όλοι εμείς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μένει στα λόγια αλλά να την εφαρμόζουμε στην πράξη», ανέφερε στην Τελετή Έναρξης των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2024», ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024», οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 24 έως τις 29 Μαΐου στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

«Σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα, ούτε έχουν λυθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με νοητική αναπηρία. Όμως, στο σύνθημα του αγώνα για «5 ημέρες γεμάτες αθλητισμό, ένταξη και αποδοχή», είναι στο δικό μας χέρι να προσθέσουμε ακόμα 360 μέρες σκληρής και συστηματικής προσπάθειας.

Για κοινωνική πολιτική, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, αποτελεσματική συνεργασία με τα ειδικά σχολεία και τους συλλόγους της Περιφέρειας, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό μία ποιοτική καθημερινότητα για όλους.

Και πάνω από όλα, για αλλαγή της νοοτροπίας μας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης στην Τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου, ενώ στάθηκε και στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Ειδικό σχολείο Κορίνθου.

«Κοντά στο Λουτράκι, στην Κόρινθο, λειτουργεί ένα ειδικό σχολείο πρότυπο, που αποτελεί πραγματικά πρότυπο για όλες και όλους μας. Οι εκπαιδευτικοί του, εργάζονται κάθε μέρα για να κάνουν πραγματικότητα τη συμπερίληψη. Αυτή ακριβώς η νοοτροπία θέλουμε να υπάρχει σε ολόκληρη την Περιφέρειά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μοίρασε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και στους συνοδούς τους που θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν για πέντε ημέρες τη φιλοξενία των κατοίκων της Πελοποννήσου.

Στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2024», παρευρέθηκαν, επίσης, από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοριθνίας, Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου άνοιξε την «Ομπρέλα Πρόληψης» για όλους

 


Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος έναντι του καρκίνου του δέρματος στην ΠΕ Αρκαδίας και στην ΠΕ Κορινθίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου άνοιξε την «Ομπρέλα πρόληψης»  για όλους τους συμπολίτες μας. Με αφορμή την καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας ευαισθητοποίησης για το Μελάνωμα, πραγματοποιήθηκε παράλληλη δράση με προληπτικό δερματολογικό έλεγχο για το καρκίνο του δέρματος/μελάνωμα στο Κ.Υ Τρίπολης, στο Κ.Υ Λουτρακίου και  στο Κ.Υ Νεμέας. Η δράση υλοποιήθηκε με τον συντονισμό της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας, καθώς επίσης και με την ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία).

Εξετάστηκαν δωρεάν και ενημερώθηκαν για τους τρόπους προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία παραπάνω από 200 συνάνθρωποί μας. Η δράση είναι προγραμματισμένη για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Δεδομένου της μεγάλης ανταπόκρισης, κρίνεται αναγκαία η πραγματοποίηση και 2ου κύκλου του προγράμματος, προκειμένου να εξεταστούν ακόμα περισσότεροι πολίτες, καθώς η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και επένδυση στην προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι προτεραιότητά μας η ενημέρωση των πολιτών, η προστασία της υγείας τους και η επένδυση σε προγράμματα και δράσεις Δημόσιας Υγείας συνθέτοντας την ομπρέλα που όλοι χρειαζόμαστε.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαριστεί θερμά τους Ιατρούς, τους Ιατρικούς Συλλόγους, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, τα Κέντρα Υγείας που συμμετείχαν στην δράση, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για την αγαστή συνεργασία τους κατά την υλοποίηση του προγράμματος.

 

 

Δημήτρης Πτωχός: «Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή μετάβαση»

 


Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, Νίκο Παπαθανάση, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, την Τρίπολη, την Τρίτη 28 Μαΐου.

«Παραγωγικές επενδύσεις, θέσεις εργασίας και νέα πνοή για τον τόπο είναι η κοινή στρατηγική με τον κ. Παπαθανάση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού, ο οποίος έκανε λόγο για «έργα ΣΔΙΤ άνω των 750.000.000 ευρώ».

Αμφότεροι είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να μελετήσουν τον χάρτη του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης που αφορούσε το βιομηχανικό πάρκο και να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και γενικότερα για έργα της Πελοποννήσου.

«Μας συνδέει μακρά φιλία και εξαιρετική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό. Θέλω να τον συγχαρώ για την προσπάθεια που καταβάλει και να τον ευχαριστήσω για την κοινή στρατηγική που αναπτύσσουμε.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ισχυρά προγράμματα από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης. «Τρέχουν» πάνω από 750.000.000 ευρώ σε έργα ΣΔΙΤ.

Επίσης, υπάρχει το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης που στηρίζει την περιοχή της Μεγαλόπολης και τους Δήμους Οιχαλίας, Τρίπολης και Γορτυνίας», σχολίασε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός, στάθηκε με τη σειρά του, στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το περιφερειακό χωροταξικό.

«Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας μεγάλη έμφαση και στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης. Παραγωγικές επενδύσεις, θέσεις εργασίας και νέα πνοή για τον τόπο είναι οι στόχοι της αποδοτικής συνεργασίας που έχουμε με το Υπουργείο . Πολύ σύντομα θα έχουμε το περιφερειακό χωροταξικό και επίσης δουλεύουμε από κοινού για ένα «μπουκέτο» δράσεων ώστε να δημιουργηθούν συνέργειες και προστιθέμενη αξία, που είναι και το βασικό ζητούμενο για την Περιφέρειά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, ανέφερε πως έχουν γίνει αιτήσεις από 229 επιχειρήσεις για να χρηματοδοτηθούν και έτσι θα καλυφθούν άμεσα 420 θέσεις εργασίας. «Προχωρά και ο κόμβος οικονομίας, είμαστε σε καλό δρόμο για να αλλάξουμε το επιχειρηματικό μοντέλο της περιοχής», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

 

Για την συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την στρατηγική που ακολουθείται συνολικά, μίλησαν η Βουλευτής Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη, ο Βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ενώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, Νίκο Παπαθανάση, συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., Δέσποινα Γκαράνη.

 

Ακολούθησε επίσκεψη στη Βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, όπου και συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών και των εγκαταστάσεων.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια