Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1894)

 

Δήμος Σικυωνίων: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Stymphalia Lake Run

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε για άλλη μία χρονιά ο αγώνας Stymphalia Lake Run, που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Στυμφαλία σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου 2024. Ο αγώνας που ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Σικυωνίων, του Αθλητικού Συλλόγου Σίσυφος και του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ προσέλκυσε πλήθος δρομέων από όλη τη χώρα και στις τρεις διαδρομές του (21, 10 και 5 χιλιόμετρα), αλλά και στην εφηβική και παιδική διαδρομή.

Μέσα στο μοναδικό τοπίο της λίμνης Στυμφαλίας, στην σκιά του Ολίγυρτου και της Ζήρειας, οι δρομείς έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού ακόμη και ο άστατος καιρός έγινε εν τέλει σύμμαχός τους, ιδανικός για τρέξιμο, συμβάλλοντας έτσι στην άριστη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Μετά τους τερματισμούς, πραγματοποιήθηκε η απονομή επάθλων στους νικητές αλλά και αναμνηστικών διπλωμάτων. Οι συμμετέχοντες ικανοποιημένοι από την άρτια διοργάνωση και την όμορφη διαδρομή που ακολούθησαν, γέμισαν τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας όπου έγιναν οι απονομές με χαρούμενες φωνές και χαμόγελα!

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, που έδωσε το παρόν στην διοργάνωση σημείωσε σε σύντομες δηλώσεις του την χαρά και την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή δρομέων, καθώς και την επιτυχή διεξαγωγή του Stymphalia Lake Run 2024.

«Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση», ανέφερε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι: «Το Stymphalia Lake Run, που φέτος διοργανώθηκε για 7η χρονιά, αποτελεί την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση αγώνων δρόμου της Κορινθίας. Είναι ένας θεσμός που αναδεικνύει την ορεινή και ημιορεινή ζώνη του δήμου μας σε κέντρο αθλητικών διοργανώσεων, προάγοντας τον αθλητισμό, προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου μας και προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών. Γι’ αυτό η διοργάνωση αυτού του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος θα συνεχίσει να αποτελεί για τον δήμο Σικυωνίων απόλυτη προτεραιότητα!

Συγχαρητήρια στους νικητές, αλλά και σε όλους τους αθλητές γιατί η συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες είναι από μόνη της μία μεγάλη νίκη!», δήλωσε καταλήγοντας.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τον Πρέσβη της Αρμενίας Tigran Mkrtchyan υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

  


Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κορίνθου.

 Συζήτησαν για τις στενές σχέσεις που διαχρονικά διατηρεί η πόλη της Κορίνθου με την Αρμενία και για αδελφοποίηση της Κορίνθου με αντίστοιχη πόλη της Αρμενίας με πρόταση του Πρέσβη.

         Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Κορινθίων δεσμεύθηκε για τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για το αρμενικό στοιχείο της Κορίνθου, το φθινόπωρο του 2024.

 

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024: Ένα Πλούσιο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά του Δήμου μας

 

Ένα πλούσιο Πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, παρουσιάστηκε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας & Δια βίου Μάθησης κ. Θεώνη Μαυροματίδου, στο πλαίσιο των δύο συναντήσεων που πραγματοποίησε σε Λουτράκι και Αγίους Θεοδώρους με εκπροσώπους των συλλόγων και των φορέων του Δήμου.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024» περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες, προσφέροντας σε κατοίκους και επισκέπτες ένα ακόμη αξέχαστο πολιτιστικό καλοκαίρι και εκτείνεται σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, από το Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους, την Περαχώρα και τα Ίσθμια, τον Σχίνο και τα Πίσια.

Στο πολιτιστικό καλεντάρι περιλαμβάνονται σημαντικές εκδηλώσεις όπως: τα εγκαίνια του Beau Rivage και του Μουσείου εκθεμάτων «Άννα Συνοδινού», η συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών αφιερωμένη στον Μιχάλη Δρίτσα και με τη συμμετοχή του καταξιωμένου σολίστα πιάνου κ. Σταύρου Δρίτσα, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιστορικής «Μάχης της Περαχώρας» και η εκδήλωση για την Αναβίωση των Ισθμιακών Αγώνων.

Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει το θεσμοθετημένο για 10η συνεχόμενη χρονιά Loutraki Festival και το διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής Opus, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2024.

 

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

«ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» ΣΤΑ ΙΣΘΜΙΑ

 

 

 

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) πραγματοποίησε την Τετάρτη 22/05/2024, το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η περιβαλλοντική δράση, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΑΛΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ», έλαβε χώρα στην Πλατεία Κυράς Βρύση στα Ίσθμια με τη συμμέτοχη των μαθητριών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ισθμίας και Περαχώρας.

Ο βασικός στόχος της δράσης ήταν η εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης.

Οι μικροί «ανακυκλωτές» έμαθαν με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης για πρώτη φορά άκουσαν ότι η Ανακύκλωση περνάει σε άλλη εποχή με πολλαπλά ρεύματα συλλογής. Τα ανακυκλώσιμα υλικά δεν θα μπαίνουν όλα μαζί στο Μπλε κάδο, αλλά θα υπάρχουν διαφορετικού χρώματος κάδοι για κάθε ανακυκλώσιμο υλικό. Πιο συγκεκριμένα:

  • Μπλε κάδος & μπλε καμπάνα: γυάλινες συσκευασίες
  • Κίτρινος κάδος: χάρτινες συσκευασίες
  • Πορτοκαλί κάδος: πλαστικές συσκευασίες
  • Κόκκινος κάδος: μεταλλικές συσκευασίες
  • Καφέ κάδος: βιοαπόβλητα
  • Μωβ κάδος: Ρούχα & παπούτσια

Στο τέλος της δράσης όλες/οι οι μαθήτριες/τές έλαβαν μία τσάντα ανακύκλωσης με έντυπο ενημερωτικό υλικό και μικρά δωράκια.

Ο Δήμος πρόσφερε σε όλους τους συμμετέχοντες χυμούς και νερά.

 

 

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | Δήλωση Καθαρισμού Οικοπέδων – Ακάλυπτων Χώρων

 



 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας ενημερώνει ότι είναι πλέον σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα για την ηλεκτρονική δήλωση των μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας. Οι ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές, πέραν της υποχρέωσης καθαρισμού των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται:

α. σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων

β. σε περιοχές εντός ορίων οικισμών, χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο

γ. σε εκτάσεις εντός ακτίνας εκατό (100) μέτρων από τα όρια των περ. α. και β., κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, και

δ. εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας,

θα πρέπει να εισέλθουν με τους κωδικούς taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/ όπου και θα δηλώνουν τον καθαρισμό τους.

Η δήλωση των χώρων αυτών γίνεται, στις περιοχές που έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση είτε με τον ΚΑΕΚ του οικοπέδου είτε με τις συντεταγμένες του, ενώ στις περιοχές που δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση η δήλωση γίνεται χρησιμοποιώντας μόνο τις συντεταγμένες του οικοπέδου (δείτε οδηγίες χρήσης στη διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/manual/citizen#intro ).

Σας υπενθυμίζουμε ότι καταληκτική ημερομηνία για την υπεύθυνη δήλωση είναι η 31η Μαΐου 2024.

 

Δήμος Βέλου - Βόχας

Παρουσίαση του 1oυ Εικονογραφημένου Λεξικού Ελληνικό – Ρομανί από το 3ο Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού & το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού

 


 Σε θερμό κλίμα και με ξεχωριστούς ομιλητές, πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση αναφορικά με το 1o Εικονογραφημένο Λεξικό Ελληνικό – Ρομανί. Στην γεμάτη αίθουσα κόσμο, στην Παραλία Βραχατίου, εξαίρετοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι, μας παρουσίασαν τις δράσεις τους και το εικονογραφημένο λεξικό.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς & συνεργάτες, καθώς και στους μαθητές που με τις όμορφες ενέργειές τους στήριξαν αυτή την δράση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συμβολή της Βουλής Των Ελλήνων υπήρξε καταλυτική για την έκδοση του Ελληνό – Ρομανί λεξικού. Παράλληλα, ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Πολιτισμού, κο Χρίστο Δήμα, για την πολύτιμη στήριξή του.

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας, κος Θανάσης Μανάβης, χαιρετίζει αυτή την μοναδική δράση και υποσχέθηκε να προσπαθήσει να δρομολογήσει την μεταφορά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν και όλοι συμφώνησαν στο τέλος της βραδιάς, ότι οι δρόμοι της γνώσης επιβάλλεται να είναι ανοικτοί σε όλα τα παιδιά!

 

Τρεις Γαλάζιες Σημαίες για το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης το 2024

 

 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι και για το έτος 2024 η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης βράβευσε με Γαλάζια Σημαία 3 από τις ωραιότερες παραλίες του.

Πρόκειται για τις παραλίες :

- Δερβενίου

- Ξυλοκάστρου

- Συκιάς

Οι ακτές μας αξιολογήθηκαν και βραβεύθηκαν γιατί πληρούν αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και παρέχουν αξιόλογες υποδομές στους λουόμενους.

Έτσι, για μία ακόμη χρονιά, πιστοποιείται η ανωτερότητα των υδάτων κολύμβησης και η υπευθυνότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, ώστε να προσφέρονται στον λουόμενο και στον επισκέπτη καθαρές θάλασσες και ακτές μέσω των ποιοτικών αυτών υπηρεσιών.

Για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με τους τέσσερις επόμενους άξονες:

    Περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση

    Ποιότητα νερών κολύμβησης

    Περιβαλλοντική Διαχείριση

    Ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις

Με συνέπεια προσπαθούμε να διασφαλίζουμε τις καλύτερες συνθήκες , διαμορφώνοντας καλές προοπτικές για τον τόπο μας, διαφυλάσσοντας ως κόρη οφθαλμού "την προίκα" που μας χάρισε η φύση.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Εγκαίνια ειδικής έκθεσης




Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Νεμέας τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 19.00 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό η έκθεση που τιμά την 100η επέτειο από την πρώτη ανασκαφή στη Νεμέα και την 50η επέτειο από την εμπλοκή του UC Berkeley στο χώρο.

Η εκδήλωση έναρξης θα περιλαμβάνει προσκεκλημένους ομιλητές και ζωντανή ψυχαγωγία.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΡΟΓΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια