Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ (Φ. 1894)

 

 

 

Live Cooking -Έκθεση & Γευσιγνωσίες Κορινθιακών προϊόντων  𝚨𝚴𝚶𝚰𝚱𝚻𝚮 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚪𝚨𝚺𝚻𝚸𝚶𝚴𝚶𝚳𝚰𝚨𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚱𝚶𝚰𝚴𝚶

 

Σάββατο 1 Ιουνίου, ώρα 19:00 Πλατεία Κρήνης, Παραλία Λουτρακίου

 Στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ "Taste Of Loutraki" το Eπιμελητηρίο Κορινθίας, διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου Ο Ξενιος ΖΕΥΣ εκδήλωση Γαστρονομίας στην πλατεία Κρήνης, στην παραλία Λουτρακίου.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο γνωστός τηλεοπτικός Δημοσιογράφος & Παρουσιαστής Θάνος Βάγιος.

Πρωταγωνιστές -μαζί με τα εκλεκτά Κορινθιακά προϊόντα- θα είναι παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων, ενώ οι επισκέπτες θα απολαύσουν live μαγειρέματα και συνταγές από chef εγνωσμένης αξίας, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες υπό τους ήχους live συγκροτήματος

 

Live Cooking – Γευσιγνωσία από τον διακεκριμένο Head chef Κωνσταντίνο Βασάλο

Live Cooking από chef επιχειρήσεων, μελών του Ξένιου Ζευς

– Παρουσίαση Cocktails από bartender – επιχειρήσεων, μελών του Ξένιου Ζευς

– Live Cooking από την ομάδα του Experience Perachora Corinthia

– Γευσιγνωσία από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Κορίνθου

– Έκθεση και γευσιγνωσία Κορινθιακών προϊόντων και επιχειρήσεων

– Ζωντανή Μουσική από τους μουσικούς Ηλία Δόσκορη, Βασίλη Καρδάρα και Πάρη Γκέρκη.

 

Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου Mythical Peloponnese, του Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και του Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας.

_____________________________________________________________________

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ερμού 2, 20131, Κόρινθος / 27410-24464 (937)

media@korinthiacc.gr / www.korinthiacc.gr

 

 

 

ΣΑΕΚ Κορίνθου σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Κορινθίας   

      

Ημέρα Επαγγελματικής Ανάπτυξης  από τη ΣΑΕΚ Κορίνθου,  το Επιμελητήριο Κορινθίας και το Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. 

     Η Ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό και σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει την ουσιαστική επαγγελματική     ανάπτυξη   των   σπουδαστών   της   ΣΑΕΚ   Κορίνθιου, των αποφοίτων αλλά και των υποψηφίων σπουδαστών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση  αλλά   και   την   ομαλή     μετάβασή τους στην αγορά εργασίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024 και ώρα  4.00   μ.μ.,   στο   Επιμελητήριο Κορινθίας,   (Ερμού   2) .

Στο   πλαίσιο   αυτής,   θα     παρουσιαστούν αποτελέσματα 2 επιστημονικών  ερευνών για     την   απασχόληση, εργασιακή μετάβαση   και   την    επαγγελματική   ικανοποίηση αποφοίτων ΙΕΚ ,   τα     προγράμματα κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κορινθίας και συμβουλευτική δεξιοτήτων για την σύγχρονη αγορά εργασίας διεθνώς.

Θα ακολουθήσουν τρία παράλληλα     βιωματικά   εργαστήρια   όπου οι σπουδαστές και το κοινό  θα δηλώσουν την προτίμησή τους ανάλογα με τις ανάγκες τους και την ειδικότητά τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 - Ο   Ν.   Φωτόπουλος,   Αν.   Καθηγητής   Κοινωνικής   και   Εκπαιδευτικής Πολιτικής   στο   Πανεπιστήμιο   Πελοποννήσου,   θα   μιλήσει   με   θέμα:

    «Κατάρτιση   και   απασχόληση.   Σύγχρονα   εμπειρικά   και   ερευνητικά δεδομένα».

- Ο Ν. Ξένος, Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, θα μιλήσει με θέμα: «Δια Βίου σταδιοδρομία».

- Η   Κ.   Κλήμη,   Οικονομολόγος,   Διευθύντρια   του   ΚΕΚ   Επιμελητηρίου Κορινθίας, θα παρουσιάσει το θέμα «Ευκαιρίες μάθησης».

Μετά το διάλειμμα θα ακολουθήσουν τα εργαστήρια – workshops. Σε αυτά θα συμμετέχουν:

- Η Δ. Τζώρτζη, Ψυχολόγος, η οποία θα συντονίσει ομάδα για την «Δημιουργία ψηφιακού C.V. και ψηφιακού portfolio».

- Η   Ελ.   Σημαντηράκη,   Ψυχολόγος,   η   οποία   θα   συντονίσει ομάδα με   θέμα: «Προετοιμάζομαι για μια συνέντευξη για την αγορά εργασίας».

- Η Ευτ. Κόλλια, Δρ., Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, η οποία θα συντονίσει ομάδα  με θέμα: «Χτίζοντας τον επαγγελματία εαυτό μου».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια