Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1894)

Κατέκτησε το Europa Conference League  Ολυμπιακός – Φιορεντίνα 1-0

Ο Θρύλος στην κορυφή της Ευρώπης

«Τρέλανε» την Ευρώπη ο Θρύλος: Με γκολάρα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116’ ο Ολυμπιακός «πάτησε» την Φιορεντίνα και κατέκτησε το Europa Conference League -Ευρωπαϊκό Κύπελλο

 


Σύνταξη ΙΝ

 

     ΘΡΥΛΕ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ! Ο Θρύλος της Ευρώπης έκανε και πάλι το… θαύμα του. Ο Ολυμπιακός, το καμάρι του ελληνικού αθλητισμού, «πάτησε» την Φιορεντίνα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και κατέκτησε το Europa Conference League.

     Με μια ασύλληπτη γκολάρα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116’ της παράτασης έστειλε στο καναβάτσο τους Ιταλούς και στον 7ο ουρανό τους οπαδούς του, που είδαν τον Ολυμπιακό να κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο και να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο τους όνειρο.

 

O Θρύλος έγραψε ιστορία στη Νέα Φιλαδέλφεια

     Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατακτά ελληνικός σύλλογος, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να γράφει ιστορία και να γεμίζει με χαρά και περηφάνια τους οπαδούς της, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

     Μια ανεπανάληπτη επιτυχία για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό, με τους Ερυθρόλευκους να επιβραβεύονται για την προσπάθειά τους και να… τρελαίνουν όλη την Ευρώπη.

     Μια σπουδαία στιγμή, που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Θα μνημονεύεται για πάντα και θα γεμίζει με περηφάνια όλους τους Ελληνες. Μια επιτυχία που έχει πάνω της φυσικά τη σφραγίδα του ηγέτη του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έκανε τα πάντα για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο και τα κατάφερε.

     Μια επιτυχία που έχει την υπογραφή του Μεντιλίμπαρ, που ήρθε και άλλαξε την μοίρα του Ολυμπιακού, αλλά και των παικτών του, που κατάφεραν να οδηγήσουν την πειραϊκή ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Στο πάνθεον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

 

«Νίκησε» τον Τερατσάνο

     Ο Ολυμπιακός, τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του τελικού του Conference League, πήρε κεφάλι στο σκορ κόντρα στην Φιορεντίνα.

     Ο Έσε έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Ελ Κααμπί έβαλε έξυπνα το κεφάλι του και «νίκησε» τον Τερατσάνο για το 1-0, με τους φίλους του Ολυμπιακού να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς. Το γκολ ελέγχθηκε από τον VAR, καθώς ο Μαροκινός ήταν σε οριακή θέση, ωστόσο το γκολ μέτρησε κανονικά.

     Χωρίς μυαλό… ο Θρύλος να σηκώσει… το ευρωπαϊκό. Ο Μαροκινός άσος του Ολυμπιακού σέρβιρε και ο κόσμος τρελάθηκε στην πλατεία Κοτζιά. Το όνειρο εκατομμυρίων φίλων των ερυθρολεύκων έγινε πράξη.

 

Mαγικές στιγμές με την απονομή της κούπας

Mαγικές στιγμές ζουν στον Ολυμπιακό, αλλά και όλοι μοι Έλληνες, με την απονομή της κούπας του Europa Conference League από την UEFA. Ο ambassador της διοργάνωσης, Τραϊανός Δέλλας, έβγαλε το τρόπαιο στον αγωνιστικό χώρο της «OPAP Arena» και ο Θόδωρος Θοδωρίδης το παρέδωσε στον αρχηγό, Κώστα Φορτούνη, ο οποίος το σήκωσε στον ουρανό.  Νωρίτερα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, και εν μέσω των πανηγυρισμών των «ερυθρόλευκων» για την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας τους, το όνομα του Ολυμπιακού χαράχθηκε πάνω στο βαρύτιμο τρόπαιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια