Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1894)

 

Τα Ευαγγέλια και η Αγία Γραφή είναι αρκετά

 


Θυμήθηκα και αναζήτησα στη βιβλιοθήκη μου θεόπνευστες Χριστιανικές σκέψεις από ένα βιβλίο του Βασίλη Κλαμπατσέα με τίτλο « Η Χάρις του Θεού». Αυτές τις σκέψεις θα προσπαθήσω να μεταδώσω σ΄ αυτό το φύλλο της Φωνής μας. Κάπου είχα διαβάσει στις σελίδες του βιβλίου κάτι που το είχα συναντήσει στα παιδικά μου χρόνια και μου εντυπώθηκε στα κατάβαθα της ψυχής μου:

Από μικρό παιδί του Κατηχητικού Σχολείου, με ενισχυμένο πνεύμα από τον κατηχητή μου, π. Νεκτάριο, έσκυψα σαν ανυπόμονος μαθητής στο θησαυροφυλάκιο της Αγίας Γραφής και οι θησαυροί που άπλωσε ο Θεός ενώπιόν  μου,  ήταν ανεξάντλητοι και θαυμαστοί.΄

Ένοιωσα τότε ότι ήταν θησαυροί ανεκδιήγητης αγάπης, απολύτρωσης, υιοθεσίας, μακαριότητας και άφατης δόξας. Όλες αυτές οι σκέψεις με οδηγούσαν στα μετέπειτα βήματά μου, χωρίς να είμαι σε θέση να ισχυριστώ πως είχα μπει από την πρώτη στιγμή στο πλήρες νόημά τους και τις ακολούθησα κατά τον Θείο Λόγο.

Όσο πέρναγαν τα χρόνια όλο και περισσότερο τα ενστερνιζόμουν όλα αυτά, αλλά και τόσο πιο πολλούς θησαυρούς νέους ανακάλυπτα στην θρησκευτική μου πορεία. Δεν επικαλούμαι ότι  πέτυχα το απόλυτο της αναγκαίας πίστης στον Λόγο του κ. Ημών Ιησού Χριστού, προσπάθησα και προσπαθώ ακόμα, μέχρι να μου επιτρέψει η Θεία Χάρις.

Αυτή την έμφυτη συμπεριφορά την θεώρησα μήνυμα θάρρους και προτροπή του Θεού να μην καταφύγω σε άλλες πηγές για να βεβαιωθώ για την ύπαρξη Του Τριαδικού Θεού για να αντλήσω σκέψεις και ερεθίσματα. Τα Ευαγγέλια και η Αγία Γραφή είναι αρκετά. Να περιοριστώ και να αρκεστώ ταπεινά μόνο σ΄αυτά που ο ίδιος μου χάρισε  στα χρόνια της μαθητείας μου κατά το θείο θέλημα και σε όσα ακόμη ήθελε προσθέσει.

Όταν με πολύ χαρά άρχισα να γράφω τις πρώτες Χριστιανικές μου σκέψεις η γραφή μου προσφερόταν στα θαυμάσια της Χριστιανικής  Ορθοδοξίας όπως η μέλισσα από λουλούδι σε λουλούδι!

 Β.Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια