Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1893)

 

 

 

Ο Προβληματισμός μου ή αποχή στις Ευρωεκλογές

Οι Δημοσκοπήσεις δείχνουν την αδιαφορία προσέλευσης στις Ευρωεκλογές. Ο φόβος να κατρακυλήσει κάτω του 50% η προσέλευση έχει κτυπήσει κόκκινο στα κόμματα. Αυτό είναι πασιφανές στις προσκλήσεις για συμμετοχή και την προβολή των ποινών που προβλέπεται για τους αδικαιολογήτως απέχοντες. Όλοι οι πολιτικοί έχουν επιστρατευτεί να βάλλουν πλάτη.

Μεταξύ αυτών που σχεδίαζε να απόσχει  ήταν και ο  «Κορίνθιος». Ήμουν κι εγώ ένας από τους πολλούς, που είναι πληγωμένος από το ξεπούλημα του Δήμου Κορινθίων από το κόμμα της καρδιάς μας. Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό ότι ήταν προσχεδιασμένο το εγχείρημα. Η απόσχιση των «άτακτων», η για πρώτη φορά μη απόδοσης στηρίγματος σε δήμους, η απουσία από τις συγκεντρώσεις του Δημάρχου των Έργων της Συμμαχίας Πολιτών, των βουλευτών και στήριξη φανερά υποψηφίου άλλου κόμματος.

Δεν ήταν τυχαίο το μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη, στον Β΄ γύρο, λέγοντας απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του: «… Μην Ψηφίσετε αντάρτες της Νέας Δημοκρατίας…», που ήταν φωτογραφική προτροπή αποφυγής του Πέτρου Τατούλη. Κι αυτό για να εκλεγεί ο υποδειχθείς από τον Α. Σαμαρά, Δημήτριος Πτωχός. Πλήγωσαν όλοι αυτοί που εργάστηκαν υποστηρίζοντας τα παιχνίδια της Ηγεσίας, τουλάχιστον, τους Κορίνθιους ψηφοφόρους που δεν πιστεύουν ακόμη και σήμερα στα μάτια τους.

Επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά το γεγονός ότι « Η Νέα Δημοκρατία τρώει τα παιδιά της…»

Ενώ ήμουν αμφιταλαντευόμενος, για πρώτη φορά, αν πρέπει να ψηφίσω την Ν.Δ., είδα στη συνέχεια μια πράξη Εθνικού περιεχομένου, που με προβλημάτισε. Ήταν η συμμετοχή στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. τριών υποψηφίων που με έκαναν να αναστείλω την απόφασή μου. Ήταν τα ονόματα του δημοσιογράφου Γεωργίου Αυτιά, των Βορειοηπειρωτών Πύρρου Δήμα και Φρέντη Μπελέρη. Μπροστά στο μεγαλείο αυτών των υποψηφίων, η ψυχή μου έκρουσε πρύμνη.

Βασική προϋπόθεση να μην ψηφίσω επαγγελματίες πολιτικούς. Ο Γ. Αυτιάς είναι γνωστός μάχιμος δημοσιογράφος, που με την πέννα του ενημερώνει και επιτελεί στο ακέραιο την αποστολή του!

Ο Πύρρος Δήμας θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών,, τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης (Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996, Σίδνεϊ 2000) και μία φορά χάλκινος της Αθήνας το 2004.  Ο Φρέντυ Μπελέρης, εκλεγείς Δήμαρχος Χειμάρρας είναι φυλακισμένος από τον Ράμα αναίτια επί ένα χρόνο και σήμερα ζητάει, ως άλλος μάρτυρας, να εκπροσωπήσει τον Απόδημο Ελληνισμό!

Είμαι παρών κοντά τους!...     

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια