Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1893)

 Μετάνοια και πίστη στο σωτήριο έργο της Σταύρωσης

Η ανθρωπότητα απ’΄ άκρου εις άκρον βομβαρδίζεται καθημερινά από τα μηνύματα του άρχοντα του σκότους. Ανοίγεις τηλεόραση και από το πρωί μέχρις αργά το βράδυ βλέπεις και ακούς για βιασμούς, εγκληματικές  πράξεις, δολοφονίες, κλοπές, διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών, καταστροφικούς πολέμους, έρωτες και διαζύγια, απ’΄ όλα έχει ο μπαξές. Αντικειμενικός στόχος είναι η νεολαία που γαλουχείται στα μηνύματα του διαβόλου και της υλικής ζωής. Η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν θεοποιηθεί στο έπακρο.

Περπατάς στους δρόμους και σε δέκα νεαρά παιδιά θα δεις τα επτά με το κινητό στο χέρι και το ακουστικό στ΄αυτί να παίρνουν μηνύματα και να ζουν στον δικό τους κόσμο. Μερικοί αυτοαποκαλούμενοι ειδικοί προβάλουν αυτές όλες τις έξυπνες συσκευές, όπως τις ονομάζουν, ότι βοηθούν στην βελτίωση, στην καλυτέρευση της ζωής μας, Δεν είμαι παντελώς ενάντιος στην  τεχνολογική πρόοδο της εποχής μας. Πιστεύουμε όμως ότι η βελτίωση που υπόσχεται αφορά σε λιγότερο ουσιαστικές ανάγκες της ζωής μας. Κι αυτό όταν οι αγωνίες μας για το αύριο παραμένουν πάντα οι ίδιες.

Ο φόβος του σωματικού θανάτου πάντα θα μας απειλεί. Σκέπτομαι όμως ότι η λύση δεν έρχεται από την τεχνολογική πρόοδο, αλλά από την «έξυπνη γνώση» και γνωριμία μας με τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό. Προέρχεται από την μετάνοια και την πίστη μας στο σωτήριο έργο της θυσίας Του στον Σταυρό. Αυτός είναι ο μόνος από της παρουσίας του Κυρίου, που μπορεί να σηκώσει το βάρος και τις αγωνίες της ψυχής μας, να μας χαρίσει αναψυχή, τη βεβαιότητα της σωτηρίας και της αιώνιας ζωής, όπως λέγει και το εδάφιο πράξεως των Αποστόλων:

«Μετανοήσατε λοιπόν και επιστρέψατε, δια να εξαλειφθώσιν αι αμαρτίαι σας, δια να έλθωσι καιροί αναψυχής από της παρουσίας του Κυρίου…».      

 Β.Δ.Κ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια