Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1892)

 

 

 

Στον απόηχο της συνάντησης Ερντογάν - Μητσοτάκη

Με έχουν ρωτήσει μερικοί φίλοι, πως γίνεται και τα βλέπεις μέσα από τα ολιγόλογα άρθρα σου από άλλη σκοπιά τα διεθνή και Εθνικά μας θέματα; Η απάντησή μου είναι: Απλούστατα δεν αποδέχομαι τα «Συστημικά δελτία τύπου και τις δηλώσεις πολιτικών και άλλων παραγόντων χωρίς οπτική ανάλυση. Τι συμβαίνει πίσω από το παραβάν; Σε κάθε περίπτωση προβαίνω σε εκτίμηση σχετικών δημοσιευμάτων από πολλές πλευρές. Μία, ας πούμε σχετική περίπτωση είναι και η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ Ερντογάν και Μητσοτάκη.

Διαπίστωσα ότι πράγματι μετά τη συνάντηση είχαμε μία από τα ίδια. Μπλα μπλα και ευχολόγια ότι έγιναν βήματα προόδου στις Ελληνοτουρκικές σχέψεις. Κάποιοι από τους Έλληνες πολίτες πήραν τις εκατέρωθεν δηλώσεις, ως πρόοδο. Προσωπικά αναλύοντας τα γεγονότα που προηγήθηκαν της συνάντησης με έζωσαν τα φίδια.

Διάβασα συνέντευξη του Τ. Ερντογάν που δεν άλλαξε τίποτα στα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Είδα ξαφνικά να έρχεται στην Ελλάδα σέρνοντας μαζί του κουστωδία 2000 Αλβανών με πούλμαν ο Πρωθυπουργός Ε. Ράμα για να μιλήσει στους Αλβανούς που διαμένουν και προκόβουν στην χώρα μας. Το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας είναι ορατό.

Πληροφορήθηκα πως η Πρόεδρος των Σκοπίων κατά την ορκωμοσία της έγραψε στα αζήτητα την Συμφωνία των Πρεσπών και αντί, έστω να δώσει τον όρκο στην Βόρεια Μακεδονία, αναφέρθηκε στο σκέτο «Μακεδονία».

Από κοντά ο Τούρκος Πρόεδρος και οι λαγοί του έκανε ΄άσκηση κατάληψης «Γαλάζιου νησιού» με την Στρατιά της Σμύρνης, χωρίς να αλλάξει ρότα στο Κυπριακό και τις επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Κάποιοι από εσάς, φίλοι μου, μπορεί να μην βλέπετε παραπέρα  και να τα θεωρείται όλα αυτά τα συμβάντα τυχαία γεγονότα. Προσωπικά θεωρώ βέβαιο, δεδομένης της προϊστορίας, ότι τόσον οι Αλβανοί όσο και οι Σκοπιανοί ενήργησαν ενορχηστρωμένοι λίγο πριν τη συνάντηση της άγκυρας υπό την προτροπή του Ερντογάν. Στόχος, τι άλλο από άσκηση πιέσεως προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;

‘Οσο για το κέρδος του Αλβανού Πρωθυπουργού δεν θα απέκλεια την περίπτωση δημιουργίας Αλβανικού κόμματος στην Ελλάδα στο εγγύς μέλλον, ενώ  ανά πάσα στιγμή οι Εθνικιστικοί κύκλοι Αλβανών, Σκοπιανών και Τούρκων εντός Ελλάδος καραδοκούν.

     Μα θα μου πείτε υπάρχει το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί. Τους είδαμε στο παρελθόν, τους μετρήσαμε, τους ζυγίσαμε και τους βρήκαμε απέναντι. Εμείς τι κάνουμε…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια