Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1892)

 

Η ολιγοπιστία του Θωμά και η απάντηση του Ιησού Χριστού…

 

 

Μεταξύ των ωραίων που θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια είναι και η ολιγοπιστία του Θωμά. Στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο αναφέρονται σαφώς τα λόγια του Ιησού Χριστού μετά την Ανάστασή Του: « … Έπειτα λέγει προς τον Θωμάν. Φέρε τον δάκυλόν σου εδώ και είδε τας χείρας μου… και μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός…»

Ενθυμούμαι πως ακόμη και στο Κατηχητικό Σχολείο , μας είχαν πει ότι ο άνθρωπος πολλές φορές έχει βρεθεί σε σταυροδρόμι και δεν ξέρει ποιόν δρόμο να ακολουθήσει. Υπάρχει δρόμος που οδηγεί στο άγνωστο. Αν τον ακολουθήσεις ίσως χαθείς. Ένας τέτοιος δρόμος είναι και ο δρόμος της απιστίας.

Ο Ιησούς Χριστός με τα λόγια του προτρέπει τον μαθητή Του Θωμά, αλλά και όλους εμάς να μην ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο της απιστίας. « Μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός…».

Μόνο ο δρόμος της πίστης είναι ασφαλής γιατί μας οδηγεί στον Πανάγαθο και Παντοδύναμο Θεό. Με τα μάτια της πίστης είδαμε πριν λίγες ημέρες τον Ιησού Χριστό να σταυρώνεται για τις αμαρτίες τις δικές μας και όλου του κόσμου. ¨Σώζομαι και δικαιώνομαι με την πίστη στη θυσία Του και αποκτώ Ειρήνη με τον Θεό…¨, μας λέγει ο Απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους Επιστολή του, γιατί «χωρίς  την πίστη είναι αδύνατο να ευαρεστήσομε Τον Θεό…».

Στην ερώτηση του δεσμοφύλακα των Φιλίππων «Τι πρέπει να κάνω για να σωθώ’ η απάντηση του Παύλου ήταν:  «Πίστεψε στον Κύριον Ιησού Χριστό και θα σωθείς…».

Μετά από όλα αυτά δεν απομένει και σε μας να πιστέψουμε ακολουθώντας τον δρόμο της πίστης προς την αιώνια Βασιλεία του Πατρός…         

Β.Δ.Κ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια