Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1891)

 

 

 

Οι Σκοπιανοί δεν τηρούν τη Συμφωνία…

Από τη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών επί Κυβερνήσεως Τσίπρα, είμαστε κάθετα αντίθετοι με την απόδοση στο κρατίδιο των Σκοπίων του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία». Είχαμε δε επισημάνει πως οι Σκοπιανοί δεν θα τηρήσουν την υπογραφή τους. Δυστυχώς για την Ελλάδα μετά από τότε που υπογράφηκε η συμφωνία στις 12 Ιουνίου 2018, δεν διαψευστήκαμε στις αντιρήσεις μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας Κοτζιάς λογοδότησαν μόνο στην Κάλπη, Ο Ελληνικός Λαός τους τιμώρησε για το Εθνικό έγκλημα.

Η συμφωνία προβλέπει την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος Δημοκρατία της Μακεδονίας και την κατάργηση του προσωρινού ονόματος πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ή απλώς Βόρεια Μακεδονία έναντι όλων και για εσωτερική χρήση. Τα Σκόπια, όπως έχει αποδειχθεί δεν τηρούν τη συμφωνία από την πρώτη στιγμή, ούτε στη γλώσσα, που παραδώσαμε και με δικαστική Απόφαση στους Σλάβους, ούτε στα Σχολικά βιβλία με αλυτρωτικό περιεχόμενο, ούτε στο όνομα, ούτε στα αυτοκίνητα και τόσες άλλες περιπτώσεις.

Όχι μόνο δεν αντιδράσαμε όπως επιβάλλουν τα Εθνικά μας θέματα, αλλά ενδώσαμε στην είσοδο των Σκοπών στο ΝΑΤΟ, χωρίς να τηρούνται τα προσχήματα όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ των μελών του. Οι Σλάβοι της πρώην Βαρντάσκα, έτσι ονομαζόταν στην πρώην Γιουγκοσλαβία η περιοχή τους, μας παίζουν όπως θέλουν, χωρίς να βρουν μπροστά στην ιταμότητά τους δυναμική αντίσταση. Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι για τα μάτια, τουλάχιστον αυτή την χρονική περίοδο.
 
 
 
 

Πρόσφατα ο Ηρακλειώτης πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αερολέσχης, Νίκος Μακράκης, μιλώντας στον 98.4, αποκάλυψε, του λόγου το αληθές με την παράθεση και των σχετικών επίσημων τιμολογίων- αποδείξεων. Αυτό συνέβη σε μεταστάθμευση για 11 λεπτά στο αεροδρόμιο των Σκοπίων στις 6 Μαΐου 2024, για ανεφοδιασμό υποχρεωτικά σε καύσιμα. Του απέφερε απόδειξη και τιμολόγιο επίσημα στο αεροδρόμιο, το οποίο μάλιστα εκμεταλλεύεται τουρκικών συμφερόντων οργανισμός, με έγγραφη αναφορά ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" κι όχι όπως είναι η ονομασία υποχρεωτικά μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας".

Είμαι όλος περιέργεια να δω τι θα πράξει για τα συγκεκριμένα στοιχεία ο «δις Οσφυοκάμπτης στον Ερντογάν» Υπουργός Εξωτερικών Γεραπετρίτης. Θα καταγγείλει και θα προχωρήσει σε καταγγελία της Συμφωνίας, αφού δεν τηρείται μονομερώς από τα Σκόπια ή θα πούμε άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε;

«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 



Δεν υπάρχουν σχόλια