Header Ads

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ. (Φ. 1891)

 Προσπαθεί με νομικά τερτίπια να αρπάξει χώρο του ΜΤΣ

 

 

Του Βαγγέλη Δ. Κόκκινου, Ανώτερου Αξιωματικού ε.α.

 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί, ως μη όφειλε, να εκμεταλλεύεται κατά τον χειρότερο τρόπο τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας. Κατά την περίοδο της Πασοκοκρατίας και αργότερα επί Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έγιναν σημεία και τέρατα σε βάρος των φορέων, που είχαν ιδρυθεί από τους Στρατεύσιμους εν ενεργεία και Αποστρατεία Αξιωματικούς Στρατού και Χωροφυλακής – Αστυνομίας.

 

 

Στην εν λόγω χρονική περίοδο υποβαθμίστηκε και καταργήθηκαν υποκαταστήματα της Γενικής Τράπεζας, όπως της Κορίνθου, υποβαθμίστηκαν μεγάλα Στρατιωτικά Νοσοκομεία τύπου ΝΙΜΣ, υποβαθμίστηκε το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και καταχρεώθηκε από το υπεράριθμο προσωπικό που έπιανε εργασία με ένα κομματικό σημείωμα, έγινε σύνηθες το φαινόμενο, μετά τη διάλυση των Στρατοπέδων όπως του 6ου Σ.Π. Κορίνθου, η διαρπαγή της ακίνητης περιουσίας και παράδοση σε Δήμους ή μετατροπή σε Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών.

Προς ενημέρωση του κοινού επισημαίνουμε ότι όλα τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις όπως το ΜΤΣ οι Αξιωματικοί καταβάλλουν από τον μισθό τους ειδική κράτηση, ως συμμέτοχοι στη λειτουργία τους. Μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα το ΜΤΣ διοικείτο από Δ.Σ. με Πρόεδρο Στρατιωτικό και όλα βάδιζαν ορθολογικά, καλά και παραγωγικά μέχρι που άρχισαν τα πολιτικά ρουσφέτια με την πολιτικοποίηση των πάντων.

Σαν να μη έφταναν όλα αυτά τα δεινά, έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κα προωθεί ένα ακόμα κτύπημα στο ΜΤΣ εν μέσω εορτών του Πάσχα, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι κλέπτες τις Άγιες Ημέρες.

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ   ανέβασε για ηλεκτρονική διαβούλευση ένα Ν/Σ, το Β΄ μέρος του οποίου αναφέρεται σε σύσταση νέας Ανώνυμης Εταιρίας εποπτευόμενης από το ΥΠΕΘΑ (Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας-ΕΛΚΑΚ ΑΕ) . Την ανέβασαν αργά το βράδυ (23:55) της Μεγάλης Τρίτης, ώστε να μην προλάβουν να σχολιάσουν στη διαβούλευση, αφού και η Ένωση Αποστράτων είναι κλειστή και τα μέλη της είναι σε διακοπές.    Έτσι το ΥΠΕΘΑ επιδιώκει να πιάσει στον ύπνο, τους ενδιαφερόμενους Αξιωματικούς  εν ενεργεία και αποστρατεία. Οποία κατάντια…

Στο εν λόγω Ν/Σ προβλέπεται: «3. Για τη στέγαση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας και των ταμείων του άρθρου εικοστού όγδοου του καταστατικού του παραχωρείται, χωρίς αντάλλαγμα, χώρος ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή εποπτευόμενου από αυτό νομικού προσώπου». Όπως αντιλαμβάνεται και ο κάθε καλόπιστος, με αυτήν τη διάταξη θα μπορεί ο εκάστοτε ΥΕΘΑ, να βάζει χέρι στα ακίνητα του Ταμείου μας, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία:

α. Το ΜΤΣ δεν ανήκει στην Κεντρική Κυβέρνηση

β. Ο ΥΕΘΑ ασκεί στα εποπτευόμενα Μετοχικά Ταμεία (ΝΠΔΔ) μόνον οικονομικές αρμοδιότητες. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το ΜΤΣ εποπτεύεται από το ΓΕΣ, όχι από κάποια επιχειρησιακή Διεύθυνση αλλά από τη Διεύθυνση Οικονομικού (ΓΕΣ/ΔΟΙ)

γ. Το ΔΣ του ΜΤΣ είναι το μόνο αρμόδιο να αποφασίζει για την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ διάθεση της ακίνητης περιουσίας του, που σημαίνει ότι πρέπει να μεριμνά για την εκμίσθωση προς είσπραξη εσόδων υπέρ των μερισματούχων του και όχι να τη διαθέτει δωρεάν

δ. Τα ΝΠΔΔ διαθέτουν την ακίνητη περιουσία τους κατόπιν αποφάσεως του ΔΣ τους και μόνον κατόπιν δημοσίου διαγωνισμού και έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

Για μια ακόμη φορά, ύστερα από όλα τα δεινά δεκαετιών και άστοχες πολιτικές επιλογές που έχουν φέρει το ΜΤΣ σε δυσχερή οικονομική θέση έναντι των άλλων μετοχικών ταμείων, επιχειρείται η αρπαγή της περιουσίας ΜΑΣ, διότι ως μερισματούχοι, μαζί με τους εν ενεργεία μετόχους, ΕΜΕΙΣ είμαστε οι ιδιοκτήτες του ΜΤΣ και όχι το κράτος ή η κυβέρνηση ή ο κάθε υπουργός.

Κτίρια του Δημοσίου υπάρχουν πολλά, όπου θα μπορούσε να στεγασθεί το ΕΛΚΑΚ!  Ας κοιτάξουν και προς την κατεύθυνση των εγκαταλελειμμένων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Όμως θέλουν του Στρατού και της Αστυνομίας. Ούτε λόγος για τα κτίρια του ΜΤΝ ή του ΜΤΑ.Η ηλεκτρονική διαβούλευση άρχισε προμελετημένα εντός των εορτών, όπου όλος ο κόσμος βρίσκεται σε διακοπές του Πάσχα, για να μην μπορέσουν να επηρεάσουν ενδιαφερόμενοι τη διαβούλευση. Θα τους αφήσουνε; 

Σ.Σ. Ευχαριστούμε τον  Συνάδελφο Αναστάσιο Χρ. Φαραντάτο, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΑΣ, για την έγκαιρη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια