Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ (Φ. 1889)

 


Τίτλος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Τεχνητή Νοημοσύνη & Marketing στο Επιμελητήριο Κορινθίας


Με τη συμμετοχή πλήθους επιχειρηματιών της Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο Τεχνητή Νοημοσύνη & Marketing. Το σεμινάριο έλαβε χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 18:00 στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας και διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας μαζί με το Διεθνές Κολλέγιο Αθηνών.

Η εκδήλωση προσέλκυσε αρκετούς επαγγελματίες που είτε ήδη χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία τους και ήθελαν να διευρύνουν τις γνώσεις τους, είτε και άλλους επαγγελματίες οι οποίοι ήθελαν να ενημερωθούν για τα οφέλη της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της Δρ. Μαρίας – Ωραιοζήλης Κουτσουπιά, η οποία ως Δικηγόρος, Πρόεδρος της νομικής εταιρείας Rythmisis και Διδάκτωρ Δικαίου Πληροφόρησης, παρουσίασε τις νέες νομικές ρυθμίσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης καθώς και τους κινδύνους αλλά και τα οφέλη.

Έπειτα πήρε το λόγο ο κεντρικός ομιλητής κ. Βασιλόπουλος Χρήστος, ειδικός στο Digital Marketing & Business Growth, Υπεύθυνος Στρατηγικής Groowise & ChannelDoubler, συνεργάτης του Athens International College σε θέματα Digital Marketing και Τεχνητής Νοημοσύνης. Παρουσίασε εκτενώς και διεξοδικά τους νέους δρόμους και τις προοπτικές που διαμορφώνονται για τις επιχειρήσεις από τις δυνατότητες που μας παρέχει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και πως αυτή επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις λειτουργούν, οργανώνονται, παράγουν και αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους. Μετά το τέλος της παρουσίασής τους απαντήθηκαν και ερωτήσεις των συμμετοχόντων. Το σεμινάριο συντόνισε η Διευθύντρια του ΚΕΚ της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Κατερίνα Κλήμη.

Το Σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία: με την ΟΕΒΕ Κορινθίας, την Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου Και Επιχειρηματικότητας, τον Σύλλογο Οικονομολόγων – Λογιστών Ν. Κορινθίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου, τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου «Ο Ερμής», τον Εμπορικό Σύλλογο Λουτρακίου, τον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Βραχατίου και τον Εμπορικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου «Ο Ερμής» και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου. 
 Στροφή προς την Ευρώπη των Λύσεων: Μεγάλη Προσέλευση στην Εκδήλωση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Επιμελητήριο ΚορινθίαςΠλήθος κόσμου συνέρρευσε στο Επιμελητήριο Κορινθίας την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 12:00 όπου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας υποδέχθηκε τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπεύθυνο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά στην εκδήλωση με θέμα «Από την Ευρώπη των Κρίσεων, στην Ευρώπη των Λύσεων».Το πάνελ συμπληρώθηκε με την τιμητική παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Σωτήρη Μουρίκη καθώς και του Προϊσταμένου της ΕΥΔ Πελοπόννησου κ. Αντώνη Ψαράκη. Τη συζήτηση διεύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Δημήτρης Σουφρίλας.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης, ο οποίος υποδέχτηκε τον κ. Σχοινά αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους του Επιμελητηρίου Κορινθίας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ο κ. Λουζιώτης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της παρουσίας του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κορινθία η οποία πρέπει να αποτελέσει μια ευκαιρία για την ενίσχυση του διαλόγου στην Κορινθία για τα ζητήματα που αφορούν όλους μας και συγκεκριμένα το μέλλον και η πορεία μας στην Ευρώπη.


Έπειτα ο λόγος δόθηκε στον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης κ. Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος αναφέρθηκε στα διακυβεύματα των ευρωεκλογών και τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη σήμερα. Η έλλειψη εργατικού δυναμικού και δεξιοτήτων, καθώς και διευκόλυνση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε μια ήπειρο όπου παρατηρείται μακροχρόνια τάση δημογραφικής γήρανσης, αναδείχθηκαν από τον κ. Σχοινά ως βασικές «προκλήσεις» της ευρωπαϊκής οικονομίας, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική. Με την ομιλία του θέλησε να εστιάσει στην Ευρώπη των λύσεων και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ζητήματα όπως η ευρωπαϊκή άμυνα αλλά και η σημασία της περαιτέρω διεύρυνσης και εμβάθυνσης.


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πτωχός αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου στη σημερινή πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και τις νέες προκλήσεις που αναδύονται. «Στη νέα δυναμική πορεία της χώρας μας, μέσα σε μια Ευρώπη που αίρεται στο ύψος των περιστάσεων, εμείς εδώ έχουμε οραματιστεί τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου. Μπροστάρη»


Στο κοινό παρευρέθηκαν καταξιωμένοι κορίνθιοι επιχειρηματίες, εκπρόσωποι τοπικών φορέων καθώς και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου της πόλης μας, οι οποίοι δεν δίστασαν να διατυπώσουν σημαντικά ερωτήματα τα οποία απάντησε στο σύνολό τους ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σχοινάς.


Η παρουσία του κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας καταδεικνύει τη σημασία της εκδήλωσης αυτής για την Κορινθία η οποία δείχνει ότι ενδιαφέρεται ενεργά για τον διάλογο για την Ευρώπη και τιμά έναν σημαντικό αγωνιστή για τα ελληνικά συμφέροντα στην ενωμένη Ευρώπη, τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά.


Τέλος, διαφαίνεται για ακόμη μια φορά η διαρκής δέσμευση του Προέδρου αλλά και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας του επιχειρηματικού κόσμου της Κορινθίας με όλους τους φορείς που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της κορινθιακής επιχειρηματικότητας.

_____________________________________________________________________ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ερμού 2, 20131, Κόρινθος / 27410-24464 (937)

media@korinthiacc.gr / www.korinthiacc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια