Header Ads

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ (Φ. 1889)

 Β. Νανόπουλος : Πανάκριβα πληρώνει ο δήμος Κορινθίων

 Στην πρόχειρη διαχείριση του Δ.Α.Κ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ χωρίς νομιμοποίηση και σε βάρος άλλων Ομάδων με τις προχειρότητες του  Ν. Σταυρέλη

 

 


 

Η   Συμμαχία Πολιτών  επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν οι βιαστικές , επιπόλαιες , αυθαίρετες και αντικανονικές ενέργειες της δημοτικής αρχής,  με στόχο την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων . Η νομιμότητα και η κανονικότητα πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα σοβαρό δήμο.

 Για να μπορέσει ο δήμαρχος να επικαλεστεί ότι άνοιξε το γήπεδο του συνοικισμού το οποίο είχε συμφωνήσει να ενοικιαστεί με 18.000 € ετησίως η προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν υλοποιήθηκε η ομόφωνη αυτή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου λόγω αλλαγής διοίκησης  της ομάδας , άρον άρον, έφερε  στο δημοτικό συμβούλιο την σύμβαση ανάμεσα στο δήμο Κορινθίων και την ομάδα ΠΑΣ Κόρινθος η οποία σύμβαση :

1.       Δεν είναι έγκυρη και μπορεί οποιοσδήποτε να την προσβάλει γιατί το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας δεν είχε ούτε την νομιμότητα της απόφασης λόγω έλλειψης απαρτίας ούτε τη νομιμοποίηση εκπροσώπησης. Παραβρέθηκαν 4 από τους 9 συμβούλους και υπέγραψαν 3 . Η Συμμαχία Πολιτών ζήτησε αναβολή της συζήτησης του θέματος και να επανέλθει με τις νόμιμες και έγκυρες αποφάσεις της ομάδας άμεσα , χωρίς να πάρει θετική απάντηση.

2.        Δεν είναι δωρεάν η παραχώρηση του γηπέδου συνοικισμού αφού όρος στην παραχώρηση είναι να  γίνεται με καταβολή 50.000€ ετησίως από το δήμο στην ομάδα ΠΑΣ Κόρινθος για 10 χρόνια .

3.        Το στάδιο της Κορίνθου παραχωρείται από το δήμο στην ομάδα ΠΑΣ Κόρινθος για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ του γηπέδου , των βοηθητικών γηπέδων, του  γυμναστηρίου και χώρου  εκδηλώσεων .  Ο δήμος δεν έχει πλέον τη διαχείριση των χώρων αυτών .                                                                      Το γεγονός  αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις άλλες ομάδες και ακαδημίες ποδοσφαίρου , π.χ Λεχαίου  , Σολωμού , Κόρινθος 2006 , που θα πρέπει να πάρουν άδεια από τον ΠΑΣ Κόρινθος για να προπονηθούν . Αν θέλει ο δήμος να κάνει εκδήλωση στο γήπεδο – συναυλία η άλλον αγώνα πρέπει να πάρει άδεια από την ΠΑΣ Κόρινθος .

4.        Στερούνται οι άλλες αθλητικές ομάδες του δήμου μας το μεγάλο ποσό της επιχορήγησης στον ΠΑΣ Κόρινθος γιατί το συνολικό διαθέσιμο ποσό επιχορηγήσεων  με βάση τη νομοθεσία είναι το 1,5% των τακτικών εσόδων δηλαδή 150.000€ περίπου . Η Συμμαχία Πολιτών δεν αρνήθηκε την καταβολή των 50.000€  στην ομάδα  και                                                 πρότεινε να δοθούν 25.000 επιχορήγηση φέτος  και 25.000 ετησίως ενοίκιο για το γήπεδο του συνοικισμού . Με τον τρόπο που προτείναμε σε άλλο κωδικό καταβάλλονται το ενοίκιο των 25.000 € άρα είναι διαθέσιμα για τις άλλες ομάδες.

5.        Η διάρκεια της συμφωνίας των 10 ετών είναι πολύ μεγάλη και προτείναμε μικρότερη διάρκεια διότι μπορεί άλλη ομάδα να έχει ανάγκη του γηπέδου αν ανέβει κατηγορία είτε αλλαγές στην ΠΑΣ Κόρινθος να επιβάλουν διαφορετική μεταχείριση και χρήση του γηπέδου Δεν μας άκουσαν.

6.       Η αντικατάσταση του τάπητα του γηπέδου στο συνοικισμό που είχε αποφασιστεί ,είχε ανακοινωθεί και δεσμευτεί το ποσό από τον περιφερειάρχη κ Π. Νίκα και αντιπεριφερειάρχη Γ, Οικονόμου και επανεγκριθηκε από τον  κ  Δ. Πτωχό , επιτρέπει  στο δήμο τη χρήση για τις ομάδες της περιοχής Αστέρα, Κύψελο κλπ. Αυτό ήταν πάγια επιδίωξη όλων μας και σημαντική εξέλιξη .

7.        Πληρώνει ο δήμος όλα  τα έξοδα  του γηπέδου του σταδίου της Κορίνθου όπως γινόταν μέχρι σήμερα και του συνοικισμού  πλέον.

8.       Η ομάδα ΠΑΣ Κόρινθος είχε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ό,τι ακριβώς χρειαζόταν , γήπεδο , επισκευή στον χλοοτάπητα και τις  κερκίδες , επισκευή των στεγασμένων χώρων , διάθεση του βοηθητικού γηπέδου και πέρυσι χρήματα για το μπαράζ τον αγώνων για αλλαγή κατηγορίας. Αυτό συνεχίζεται  και είναι σωστό .

9.       Δεν έπρεπε να γίνει η σύμβαση βιαστικά και η εκταμίευση του ποσού ,  έπρεπε να περιμένουμε την έκβαση των 2 τελευταίων αγώνων αυτή την εβδομάδα και εάν η ομάδα ανέβει κατηγορία όπως όλοι ευχόμαστε να της δώσουμε και παραπάνω χρήματα ως ΠΑΕ πλέον, γιατί η σύμβαση ως σωματείο, δεν ισχύει . Προς τι η βιασύνη άραγε; Οι πιθανές προεκλογικές  << συμφωνίες>> δεν είναι πάντα για το συμφέρον του δήμου! Βεβαίως για να γίνει η εκταμίευση από το δήμο πρέπει να υπάρχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα (αδυναμία που δηλώθηκε πέρυσι) και διαβεβαίωση ότι τα χρήματα θα πάνε στην ομάδα και όχι δικαστικά κάπου αλλού .

10.     Αν χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρικούς όρους στον αγώνα Πιέτρης-Σταυρέλης κέρδισε ο Πιέτρης με 6-1 .Η σωστή σύμβαση θα ήταν να παραμείνει η διαχείριση του σταδίου στο δήμο , να εξυπηρετείται κατά προτεραιότητα η ΠΑΣ Κόρινθος όπως μέχρι σήμερα ,να ενοικιαστεί το γήπεδο συνοικισμού με 25.000 € ετησίως , να επιχορηγηθεί φέτος με 25.000 € και στο μέλλον ανάλογα με την κατηγορία της και τις ανάγκες επανεξεταζόμενες κάθε χρόνο .

Η   Συμμαχία Πολιτών  επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν οι βιαστικές , επιπόλαιες , αυθαίρετες και αντικανονικές ενέργειες της δημοτικής αρχής,  με στόχο την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων . Η νομιμότητα και η κανονικότητα πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα σοβαρό δήμο.

 Για τα επόμενα επεισόδια στο δήμο Κορινθίων παρακολουθείστε τη διδακτική Ιταλική ταινία ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ , L’ORA LEGALE

 https://freecinema.gr/movies/l-ora-legale/

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια