Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1888)

 Συγκίνηση στη Χιμάρα στο άκουσμα της υποψηφιότητας Μπελέρη


 

 
 
5Apostagma Newsroom 17.4.2024

Δεν μπορώ να χαρώ μέχρι να βγει από τη φυλακή δήλωσε ο πατέρας του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Πέτρος

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, σε ειδική εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών και μεταξύ των υποψηφίων είναι και ο φυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, το όνομα του οποίου προκάλεσε θύελλα χειροκροτημάτων.

«Eυχαριστούμε πολυ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που έκανε στον τόπο μας, τη Χιμάρα». Με τα παραπάνω λόγια υποστηρικτές και φίλοι του Φρέντη Μπελέρη που παρακολούθησαν στα γραφεία της Ομόνοιας Χιμάρας, την ανακοίνωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ, εξέφρασαν τη χαρά τους για τον εκλεγμένο Βορειοηπειρώτη δήμαρχο ο οποίος παραμένει φυλακισμένος εδώ και 11 μήνες αναφέρει η ιστοσελίδα himara.gr


«Ειμαι πολυ συγκινημένη, σας ευχαριστούμε όλους, ο Φρέντης θα κάνει πάντα το καλύτερο για τον τόπο του και την πατρίδα», είπε η σύζυγος του Αντωνία, η οποία εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση εστίασης στη Χιμάρα.

Εκεί και ο πατέρας του Πέτρος με τον αδελφό του και τους φίλους τους: «Ο Φρέντης αγωνίζεται εδώ και 30 χρόνια. Αποτελεί δικαίωση για μας και για εκείνον. Δεν μπορώ να χαρώ ακόμη μέχρι να τον δω να βγαίνει από τη φυλακή. Εχει ταλαιπωρηθεί πολυ μια ζωή» λέει συγκινημένος.

Συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή του. Πρέπει όμως να εκλεγεί…






Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή




Newsroom

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και η ομάδα μάχης του θα αποπλεύσει από την Τουλόν στις 22 Απριλίου για μια νέα ανάπτυξη, με επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο και τα τεκταινόμενα μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, ενώ στο στόχαστρο είναι και η παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

Θα υπάρχει και ελληνική συμμετοχή στην γαλλική αρμάδα υπό νατοική ομπρέλα αναφέρει ΜΜΕ

Ο γαλλικός τύπος αναφέρει ότι με την ευκαιρία αυτή, η γαλλική ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ, θα ενσωματώσει συμμαχικές ναυτικές μονάδες επιφανείας και υποβρύχια ως συνήθως, και θα τεθεί για πρώτη φορά υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Θα δούμε και ελληνική συμμετοχή στην αρμάδα των Γάλλων με Φρεγάτα ή υποβρύχια υπό το ΝΑΤΟ.

Με το όνομα Akila, αυτή η αποστολή θα είναι σχετικά σύντομη, καθώς θα πρέπει, εκτός απρόβλεπτων επιχειρησιακών περιστάσεων, να διαρκέσει περίπου έξι εβδομάδες, προκειμένου να επιτραπεί στο γαλλικό αεροπλανοφόρο να αναχωρήσει στο τέλος του έτους για μια δεύτερη, σημαντικά μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Γύρω από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, του οποίου η αεροπορική ομάδα θα περιλαμβάνει 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale Marine, δύο αεροσκάφη εναέριας επιτήρησης E-2C Hawkeye και δύο ελικόπτερα Dauphin, με συνοδεία πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, μια φρεγάτα αεράμυνας και μια φρεγάτα πολλαπλών αποστολών, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο των στρατιωτικών κανόνων.

Η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου θα τεθεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του ΝΑΤΟ για μια αποστολή 15 ημερών στη Μεσόγειο.

“Αυτή η αποστολή που συγκεντρώνει πολεμικά πλοία από πολλές χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία) θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου υπό τη διοίκηση του ναυτικού επιτελείου StrikforNato, που περιλαμβάνει δεκαπέντε έθνη συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, με επικεφαλής έναν Αμερικανό αντιναύαρχο", αναφέρει η εφημερίδα lefigaro.fr.

«Είναι η πρώτη φορά που το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle και ολόκληρη η συνοδεία του, συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου, τίθενται υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του ΝΑΤΟ για 15 ημέρες», υπογραμμίζει ο Γάλλος Αντιναύαρχος Didier Malleterre, νούμερο δύο στη ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ.

«Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ανακτήσουμε την διοίκηση κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εάν κριθεί απαραίτητο», διευκρινίζει ο Γάλλος Ανώτερος αξιωματικός.

«Μήνυμα και στους Ρώσους η παρουσία της ναυτικής αρμάδας», σχολιάζει ο Pascal Ausseur, γενικός διευθυντής του Μεσογειακού Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών.

Το Ιράν μπορεί να ετοιμάζει πυρηνικά όπλα κατά της δύσης. Ίσως αυτή την ώρα, Τρίτη βράδυ να μην έχει γίνει η αναμενόμενη επιχείρηση ανταπόδοσης, αλλά αναμένεται από ώρα σε ώρα. 
 

Το Σκοπιανό ζήτημα επιστρέφει, λόγω της αποτυχημένης Συμφωνίας των Πρεσπών


 
 
 
Πηγή NEWSΒΟΜΒ Κώστας Τσιτούνας

Εν μέσω εκλογών τα κόμματα της αντιπολίτευσης στα Σκόπια θέλουν να καταργήσουν τη συμφωνία των Πρεσπών και να ονομάζονται «Μακεδονία»

Εκτός από τα ήδη γνωστά ελληνοτουρκικά προβλήματα, νέο μέτωπο φαίνεται να ανοίγει στα βόρεια σύνορά μας με τα Σκόπια και την επιστροφή στον διπλωματικό εφιάλτη της παντελώς αποτυχημένης συμφωνίας των Πρεσπών. Όλοι όσοι βιάστηκαν να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να παραχωρήσουν τόσο εύκολα το όνομα Μακεδονία, τώρα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα αφού αποδεικνύεται πόσο αφερέγγυο είναι το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό των Σκοπίων.

Οι Σκοπιανοί ποτέ δεν ήθελαν μια δίκαιη λύση στο ονοματολογικό κι αυτό είναι μια σκληρή πραγματικότητα όσο κι αν κάποιοι εδώ στην Ελλάδα προσπάθησαν να την κρύψουν όλα αυτά τα χρόνια.

Το πολωτικό προεκλογικό κλίμα ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στα Σκόπια, στις 24 Απριλίου, και των κοινοβουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 8 Μαΐου αποδεικνύει πλήρως το μέγεθος της αποτυχίας της ομολογουμένως κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών την οποία δεν θέλουν ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί να την εφαρμόσουν.

Παρέμβαση των ΗΠΑ

Το όλο θέμα προφανώς και προκαλεί ανησυχία και στην Αθήνα αλλά και στους αρχιτέκτονες της συμφωνίας των Πρεσπών γι΄αυτό και υπήρξε και παρέμβαση των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στη «Φωνή της Αμερικής» (Voice of America), στην τοπική έκδοση, πως οι ΗΠΑ αναμένουν από τη Βόρεια Μακεδονία να τηρήσει το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο δημόσιος διάλογος να βασίζεται σε γεγονότα. 
 



Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

Η κυβέρνηση έχει ανοιχτούς διαύλους με το Τελ Αβίβ και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αναμένοντας να δει ποια θα είναι η τελική απόφαση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Θα συμμεριστεί τη θέση των Η.Π.Α. και του Προέδρου Μπάιντεν ότι η αναχαίτιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων από το Ιράν αποτελούν μια σημαντική νίκη και ότι δεν απαιτούνται περαιτέρω αντίποινα ή θα απαντήσει στην Τεχεράνη με τον ίδιο τρόπο;
Τι φοβάται η Ελλάδα…

Ο κίνδυνος να ανοίξουν οι… πύλες της κόλασης στην περιοχή είναι μεγάλος, με σημαντικές επιπτώσεις για όλη τη διεθνή κοινότητα, και φυσικά και για την Ελλάδα.

Η ανησυχία αφορά στις οικονομικές συνέπειες που θα υπάρξουν εφόσον αποφασιστεί το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο. Είναι ο βασικός δρόμος μεταφοράς πετρελαίου στον κόσμο, και εκτός του ότι θα οδηγούσε την Τεχεράνη σε ευθεία αντιπαράθεση με τη Δύση και περιφερειακές δυνάμεις, θα είχε άμεσο αντίκτυπο στις οικονομίες. Το προβλήματα στη ναυσιπλοΐα θα οδηγήσουν σε εκτόξευση στις τιμές σειράς προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται ήδη διάφορα σενάρια για τις επιπτώσεις από τυχόν κλιμάκωση της έντασης. Η ανησυχία όμως της Αθήνας αφορά και στο μεταναστευτικό, καθώς μία “ανάφλεξη” στη Μέση Ανατολή μπορεί να προκαλέσει “τσουνάμι” φυγής από τις εμπόλεμες περιοχές.

Επιπλέον, δεδομένου ότι η Ελλάδα, και μέσω αυτής και η Ευρώπη, συμμετέχει σε ενεργειακά και άλλα σχήματα με το Ισραήλ, είναι προφανής ο κίνδυνος τα πρότζεκτ που έχουν προωθηθεί να τεθούν σε κίνδυνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια