Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (Φ. 1888)

Το διακύβευμα Μητσοτάκης ή Κασσελάκης, είναι ισχυρό …


 
 
Αυτή η προεκλογική περίοδος των Ευρωεκλογών οδηγεί τον κάθε σκεπτόμενο Έλληνα σε εγρήγορση με ζητούμενο την περιρρέουσα κατάσταση που βιώνουμε ως πολίτες και ως Έθνος. Χωρίς μεγάλη περίσκεψη η αποθηκευμένη μνήμη της τελευταίας δεκαετίας μας θυμίζει την Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που από την αρχή την είχαμε βαπτίσει «παρά φύση ασέλγεια», που τελικά μας βγήκε μειοδοτική. Ξετίναξε τη μεσαία τάξη, έγραψε στα αζήτητα το μοναδικό δημοψήφισμα των Ελλήνων κάνοντας το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, αποδέχτηκε ακόμη ένα επαχθές μνημόνιο της Τρόικα, που το πληρώνει ο «Κυρίαρχος Λαός», υπέγραψε την παραχώρηση Εθνικής Περιουσίας για 99 χρόνια στους δανειστές και … πάει λέγοντας με το εμπόριο ελπίδας

Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, παράλληλα με την εξουσία βρήκε τα ταμεία του κράτους σε κακό χάλι, τα Εθνικά μας σύνορα διάτρητα σε ξηρά και θάλασσα στο μεταναστευτικό, παρέλαβε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που μας είχε στείλει ανενόχλητη η Τουρκία του Ερντογάν, ομοίως τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε κατάσταση ομηρίας από τους αντιεξουσιαστές με το εμπόριο ελπίδας και ναρκωτικών και τις Ένοπλες Δυνάμεις αποδυναμωμένες σε όλα τα επίπεδα. Είχε παραλάβει κοντολογίς μια Ελλάδα ανυπόληπτη, χωρίς την από αιώνων Εθνική της ταυτότητα.

Φυσικό είναι μετά από πέντε περίπου χρόνια διακυβέρνησης της χώρα;ς από την Νέα Δημοκρατία να δούμε τον δικό της απολογισμό έργου. Όταν οι πολίτες ερωτώμενοι από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων παίρνουν την απάντηση πως το κυβερνών κόμμα έχει το προβάδισμα νίκης σήμερα διψήφιο αριθμό μονάδων και ως καλύτερο Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν απαντούν τυχαία. Στα πέντε αυτά χρόνια, παρά τα διεθνή προβλήματα, είδαν να βελτιώνονται οι όροι της ζωής τους, παρά τις θεομηνίες τύπου πανδημίας και πολέμων με διεθνή μοχλό πίεσης το ενεργειακό και την ακρίβεια το λαμβάνουν υπόψη τους στην απάντηση. Και δεν είναι μόνο αυτά, αλλά έχουν βεβαιωθεί πως ό,τι υποσχέθηκε προεκλογικά η Κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς το έκανε πράξη, θες στο φορολογικό, θες στο μισθολογικό και άλλα οικονομικά οφέλη, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έδωσε στις συντάξεις και στην τις ¨Ένοπλες Δυνάμεις, την Ασφάλεια της Ελλάδας, την ντόπια παραγωγικότητα, ενώ τιθάσευσε ακόμα και τα δύσκολα προβλήματα. Το διακύβευμα Μητσοτάκης ή Κασσελάκης, είναι ισχυρό και σημαντικό για όλους μας… 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»









Jericho 3: Ο πύραυλος της «αποκάλυψης» του Ισραήλ που σπέρνει τον τρόμο στο Ιράν

Με αυτόν θα πάρει εκδίκηση;


5Apostagma Γ. Μαυρίδης

Είναι ένας πύραυλος που μπορεί να φέρει τόσο πυρηνικό όσο και συμβατικό φορτίο για αποστολές έναντι στρατηγικών στόχων εντός της ιρανικής επικράτειας

Όπως είναι ευρέως γνωστό το Ισραήλ προετοιμάζεται για κάποιους είδους επίθεση εκδίκησης κατά του Ιράν για την πρωτοφανή αεροπορική επιδρομή του Σαββάτου. Αναλυτές και ειδικοί προσπαθούν να ζυγίσουν όλα τα πιθανά σενάρια, όπως και τα οπλικά συστήματα που ίσως χρησιμοποιήσει ο ισραηλινός στρατός για να επιτεθεί στον εχθρό του.

Εντός αυτού του πλαισίου, αμερικανικό αμυντικό μέσο επικεντρώνεται στον ισραηλινό πύραυλο Jericho, ένα βαλλιστικό υπερόπλο που μπορεί να φέρει συμβατικό και όχι πυρηνικό οπλισμό.

Jericho: Ο Εφιάλτης του Ιράν

Ο Jericho είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος μέχρι πρότινος πιστεύαμε πως εάν χρησιμοποιηθεί στην μάχη θα φέρει πυρηνική κεφαλή. Τώρα όμως και δεδομένης της τωρινής κατάστασης, η Ιερουσαλήμ εκτιμάται πως θα θέλει να προκαλέσει ένα στρατηγικό πλήγμα στο Ιράν χωρίς όμως να εμπλέξει πυρηνικά όπλα. Έτσι ένας βαλλιστικός πύραυλος οπλισμένος με συμβατική κεφαλή είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχει στην διάθεσή του σήμερα το εβραϊκός κράτος.

Αν και δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν το Ισραήλ διαθέτει συμβατικές εκδόσεις του πυραύλου Jericho, στο παρελθόν υπήρχαν αναφορές που το υποστήριζαν. Γενικά τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων της χώρας είναι ιδιαίτερα απόρρητα και γνωρίζουμε πολύ λίγες πληροφορίες για αυτά. Οι Ισραηλινοί δεν έχουν παραδεχτεί ποτέ δημόσια πως έχουν πυρηνικά όπλα.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ο πρώτος Jericho αναπτύχθηκε την δεκαετία του '1960, ενώ ο Jericho 2 σχεδιάστηκε μεταξύ δεκαετίας '1970 και '1980. Ο Jericho 2 είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος ενδιάμεσου βεληνεκούς δύο σταδίων, πράγμα που σημαίνει πως επιδεικνύει εμβέλεια πυρός μεταξύ 3.000 και 5.500 χιλιομέτρων. Μόνο οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές από τους βαλλιστικούς πυραύλους ενδιάμεσου βεληνεκούς.

Έπειτα οι Ισραηλινοί ανέπτυξαν τον Jericho 3, ο οποίος είναι διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος με εμβέλεια μεγαλύτερη των 5.500 χιλιομέτρων. Πρόσφατα εμφανίστηκαν αναφορές που περιγράφουν πως η Ιερουσαλήμ εργάζεται σε μία νέα έκδοση ονόματι είτε Jericho 3A είτε Jericho 4.

Το Κέντρο για Στρατηγικές και Διεθνείς Μελέτες (CSIS) είχε δηλώσει στο παρελθόν πως κατά πάσα πιθανότητα οι Ισραηλινοί διαθέτουν σήμερα στο οπλοστάσιό τους μία έκδοση του πυραύλου Jericho 3 με συμβατική κεφαλή, γεγονός που την καθιστά το όπλο-φαβορί για μία πιθανή επίθεση κατά του Ιράν.

Αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους υποδομή του Ιράν θα μπορούσαν να στοχεύσουν οι Ισραηλινοί, ένας τόσο ισχυρός βαλλιστικός πύραυλος χρησιμοποιείται έναντι στρατηγικών στόχων, όπως διοικητηρίων ή ακόμη και πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια