Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ (Φ. 1887)

 

 

 

Σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Επιμελητήριο Κορινθίας

 

Κόρινθος, 10.04.2024

 

Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει μαζί με το Διεθνές Κολλέγιο Αθηνών την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 18:00 το σεμινάριο Τεχνητή Νοημοσύνη & Marketing στο αμφιθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΡΣΙΝΟΣ” του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Ερμού 2, Κόρινθος.

 


Κεντρικός ομιλητής στο σεμινάριο είναι ο κ. Βασιλόπουλος Χρήστος, ειδικός στο Digital Marketing & Business Growth, Υπεύθυνος Στρατηγικής Groowise & ChannelDoubler, συνεργάτης του Athens International College σε θέματα Digital Marketing και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ομιλία θα πραγματοποιήσει και η Δρ. Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, Δικηγόρος, Πρόεδρος Rythmisis, Διδάκτωρ Δικαίου Πληροφόρησης, σχετικά με τις νέες νομικές ρυθμίσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης AI-ACT: Κίνδυνοι και Οφέλη.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) αναμορφώνει το τοπίο των επιχειρήσεων, εισάγοντας νέες δρόμους, προοπτικές και δυνατότητες επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις λειτουργούν, οργανώνονται, παράγουν και αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη στο μάρκετινγκ και την οργάνωση είναι κρίσιμη για τις επιχειρήσεις που θέλουν να επιβιώσουν και να παράγουν στο άμεσο μέλλον. Με τις αναλύσεις και την αυτοματοποίηση που βασίζονται στην ΤΝ, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους, να βελτιώσουν τη δέσμευση των πελατών, να δημιουργήσουν περισσότερα έσοδα, να κατανοήσουν καλύτερα τις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά των πελατών τους και να δημιουργήσουν εξατομικευμένες εκστρατείες μάρκετινγκ που θα έχουν απήχηση σε αυτούς. Η ΤΝ βοηθάει στον εντοπισμό νέων ευκαιριών, στη βελτιστοποίηση των στρατηγικών τιμολόγησης και στη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, ευέλικτες και επιτυχημένες στις αντίστοιχες αγορές τους.

Στόχος

Αυτό το εισαγωγικό σεμινάριο έχει στόχο να καλύψει επιγραμματικά το ρόλο, τις δυνατότητες και την επίδραση της ΤΝ στο μάρκετινγκ και την οργάνωση των επιχειρήσεων και να αναδείξει τρόπους για το πως αυτές μπορούν να την αξιοποιήσουν ως ισχυρό εργαλείο για να βελτιστοποιήσουν τις παραγωγικές τους διαδικασίες και συνεπακόλουθα να επιτύχουν την μείωση του κόστους και τη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων οι οποίοι ενδιαφέρονται να κατανοήσουν και να αποκτήσουν μία πρώτη εικόνα από τις δυνατότητες και εφαρμογές της ΤΝ στο μάρκετινγκ.

Διάρκεια: 2 ώρες

Δηλώστε τώρα συμμετοχή: https://bit.ly/4aH7JL1

Το Σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία: με την ΟΕΒΕ Κορινθίας, την Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου Και Επιχειρηματικότητας, τον Σύλλογο Οικονομολόγων – Λογιστών Ν. Κορινθίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου, τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου «Ο Ερμής», τον Εμπορικό Σύλλογο Λουτρακίου, τον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Βραχατίου και τον Εμπορικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου «Ο Ερμής».

_____________________________________________________________________

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ερμού 2, 20131, Κόρινθος / 27410-24464 (937)

media@korinthiacc.gr / www.korinthiacc.gr

 



Πρόσκληση σε εκδήλωση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, από το Επιμελητήριο Κορινθίας




Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει εκδήλωση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, με θέμα "Από την Ευρώπη των Κρίσεων, στην Ευρώπη των Λύσεων ".

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, στις 12:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας, που βρίσκεται στη διεύθυνση Ερμού 2 στην Κόρινθο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Λουζιώτης, υποδέχεται τον κ. Σχοινά και τους επισήμους καλεσμένους στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς του επιμελητήριου Κορινθίας ως ενεργός συνομιλητής στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας και καλεί τα μέλη του να προσέλθουν και να συμμετέχουν ενεργά στον διάλογο αυτό.

Η εκδήλωση με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία για τους επιχειρηματίες και τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή δράση και πολιτική. 
 
Σας περιμένουμε.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ SIAL, ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 19-23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση SIAL, στο Παρίσι από 19-23 Οκτωβρίου 2024

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή έως και τις 19 Απριλίου 2024.

Όσες επιχειρήσεις συμμετάσχουν μέλη του Επιμελητηρίου Κορινθίας παρακαλούνται να κοινοποιήσουν τη συμμετοχή τους και στο media@korinthiacc.gr

 

 

ΠΕΣΠ: «Αίτημα 3μηνης παράτασης διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS»


Να δοθεί παράταση 3 μηνών, στην εγκατάσταση των POS, ζητά σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου


Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Εξέπνευσε και η παράταση που είχε δοθεί μέχρι 31 Μαρτίου 2024 για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, χωρίς να έχει δοθεί ουσιαστική λύση στην πληθώρα των προβλημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν για τους επαγγελματίες – μέλη μας.

Ζητάμε από την πολιτεία να κατανοήσει τα τεχνικά προβλήματα στη εγκατάσταση των POS, τα οποία δεν οφείλονται στις επιχειρήσεις και να δοθεί δεύτερη παράταση 3 μηνών, ήτοι μέχρι 30 Ιουνίου 2024.

Το αίτημα μας αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι υπάρχει κώλυμα με την ολοκλήρωση των αναβαθμίσεων των POS, καθώς οι τεχνικοί δεν δέχονται τα vouchers των επιχειρήσεων, ώστε να εξοφληθούν και να ολοκληρωθούν οι αναβαθμίσεις. Παράλληλα, πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους υπόχρεους προς διασύνδεση επιχειρηματίες.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία θα πρέπει να υπάρξει:

§ μια εύλογη περίοδος απαλλαγής των επιχειρήσεων από τα πρόστιμα myDATA & E-send

§ μείωση του κόστους των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών από τις εμπορικές τράπεζες

§ ρύθμιση με περισσότερες δόσεις

§ ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός

Επιπλέον, θα πρέπει να εξετάσετε το θέμα που προκύπτει με τις επιχειρήσεις που χρωστούν και αποκλείονται από τη διαδικασία των POS, να υπάρχει άρση της κατάσχεσης όταν υπάρχει ρύθμιση, η επαναφορά του αφορολόγητου σε επιχειρήσεις που έχουν απλογραφικά βιβλία και η εξαίρεση του τεκμηρίου για τις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα φοροδιαφυγής.

Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση στο αίτημά μας για τρίμηνη παράταση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.



Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ



Η επιστολή κοινοποιήθηκε:
· Βουλευτές Περιφέρειας Πελοποννήσου
· ΚΕΕΕ
· Επιμελητήρια Ελλάδας
· ΜΜΕ 

 

 


 

 





Δεν υπάρχουν σχόλια