Header Ads

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ (Φ. 1887)

 


 

«Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»

Εβδομαδιαίο Δημοσιογραφικό Όργανο των Συμφερόντων των Κορινθίων

 

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Αυτή τη στιγμή, είστε δικτυωμένοι στο διαδίκτυο σε ηλεκτρονική μορφή, με την εβδομαδιαία έντυπη εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ», η οποία διανύει το 43 χρόνο από της εκδόσεώς της. Μέσα σε αυτά τα χρόνια ο Κορίνθιος ιδρυτής και εκδότης με τους συνεργάτες του, Ευάγγελος Δ. Κόκκινος, προσπάθησε να τηρήσει το σκοπό, που είχε υποσχεθεί στο αναγνωστικό της κοινό, που στην πλειοψηφία τους είναι Κορίνθιοι. Η υπόσχεση αυτή, να παραμείνει η εφημερίδα ένα Εβδομαδιαίο Δημοσιογραφικό Όργανο των Συμφερόντων των Κορινθίων, τηρείται μέχρι και σήμερα με Θρησκευτική Ευλάβεια και με τους συνεχιστές της Δημοσιογραφικής μας Αποστολής.

Ναι, γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την Αποστολή του τύπου και ιδιαίτερα του επαρχιακού. Στα χρόνια που πέρασαν, αφού ξεπεράσαμε τη νηπιακή μορφή των πρώτων ετών με την προσήλωσή μας σε πρότυπα μονόπλευρης, κατά πλειοψηφία, ιδεολογικής συμπεριφοράς, επήλθε η γνώση και η σύνεση. Διαπιστώσαμε ότι το αναγνωστικό μας κοινό δεν ήταν πλέον μίας κάποιας Ιδεολογικής Παράταξης, αλλά Συμπολίτες μας Κορίνθιοι, οι οποίοι αναζητούσαν μια πληρέστερη δημοσιογραφική παρουσία. Ήθελαν να γίνουν κοινωνοί της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και πέρα από τα φανερά γεγονότα. Την εποχή εκείνη κυκλοφορούσαν μόνο δύο τοπικές ακόμη εφημερίδες, που δημοσίευαν κυρίως διακηρύξεις και δημόσιες καταχωρήσεις. Εμείς αρχικά είχαμε την τρέχουσα δημοσιογραφική ύλη.

Σήμερα, μετά από την Πίστη μας ότι η «ΦΩΝΗ» μας έχει γίνει μία έγκυρη, πλουραλιστική και χρήσιμη για τον τόπο και τους συνανθρώπους μας Εφημερίδα, είμαστε υπερήφανοι γιατί καταφέραμε να παραμείνουμε ¨ΕΛΛΗΝΕΣ” και Άνθρωποι. Γι’ αυτό ανοίξαμε τους δημοσιογραφικούς μας ορίζοντες, πέρα από τις ιδεολογίες, τα κόμματα και τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες. Όλοι οι Αναγνώστες και μη, έχουν λόγο και βήμα στην “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ”, εκτός από αυτούς, που θεωρούν μονομερώς δικαίωμά τους να εκμεταλλεύονται την ύπαρξή της. Η παρουσία πλειάδας Έγκυρων Αρθρογράφων, Επιστολογράφων και Πηγών Πληροφόρησης επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα έχουν αλλάξει και τα κατεστημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχουν αναλάβει εργολαβικά το ρόλο της χειραγώγησης της Κοινής Γνώμης. Εμείς δεν συμφωνούμε με την Προπαγανδιστική Αρχή της «Μισής Αλήθειας». Επιθυμούμε να συνεχίσουμε τη Δημοσιογραφική μας Αποστολή, όπως την πιστεύουμε, πως εξυπηρετεί το κοινό καλό και τον συνάνθρωπο.

Προσπαθήσαμε και με τη δική σας συνδρομή, καταφέραμε να παραμείνουμε Όρθιοι στην Οικονομική Κρίση, που μαστίζει την Πατρίδα μας. Ευχαριστούμε, γιατί εσείς μας δώσατε το δικαίωμα και την ευκαιρία να συνεχίσουμε την έκδοση, την ώρα, που 24 άλλα ημερήσια, εβδομαδιαία και περιοδικά έντυπα της Κορινθίας έβαλαν λουκέτο. Ευχαριστούμε επίσης τους δεκάδες Επώνυμους Συνεργάτες, που με την εθελοντική τους πνευματική προσφορά είναι κοντά σε όλους μας. Είμαστε ενεργοί και συνεπείς στον Εβδομαδιαίο Έντυπο Τύπο, που εκδίδεται αδιαλείπτως και με συνέπεια, διαπιστευμένος νόμιμα στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από το τρέχον έτος, προσπαθούμε να «στήσουμε» την εφημερίδα μας και στο Διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει πως οι Κορίνθιοι απανταχού της Γης, θα έχουν την ευχέρεια πατώντας το  www.fonikorinthias.gr, να μας επισκεφθούν και να πληροφορηθούν ή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους από το πλήθος των Εβδομαδιαίων δημοσιεύσεων. Προσπαθούμε...

Στείλτε τους τον ιστότοπο να μας διαβάσουν.

Σας Ευχαριστούμε και σας περιμένουμε

 

Για τη Διεύθυνση

Ευάγγελος Δ. Κόκκινος

Ειδικός Σύμβουλος Έκδοσης

 Κόρινθος

Δεν υπάρχουν σχόλια