Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1886)

 

Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης

 


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, το νέο Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, Λάμπρο Τζούμη. Στη συνάντηση, έγινε παρουσίαση των σχεδίων των επιχειρήσεων της Περιφέρειας, η αποτελεσματικότητα των οποίων κρίθηκε και στον πρόσφατο σεισμό ανοιχτά της Μεσσηνίας, αλλά και στις πυρκαγιές, στην Άρνα Λακωνίας και στη Βόρεια Κυνουρία.

Ο Λάμπρος Τζούμης είναι Αντιστράτηγος ε.α. Απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Επιτελών του Στρατού Ξηράς, της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Υπηρέτησε στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ ως επιτελής και σε διευθυντικές θέσεις. Σε εθνικό επίπεδο, τμηματάρχης Συνδρομής στην Αντιμετώπιση Καταστροφών. Στο ΝΑΤΟ εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στις επιτροπές Civil Emergency Planning και Senior Civil Emergency Planning Committee. Διοικητής του 286ου Τάγματος Πεζικού στη Λήμνο, του 38ου Συντάγματος Πεζικού στη Ρόδο της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου και της 88ης ΣΔΙ (Ταξιαρχίας Λήμνου). Υποδιοικητής της ΧVI Mηχανοκίνητης Mεραρχίας Πεζικού (Διδυμότειχο).

 

 

Εκδήλωση της ΠΕΦ στην Τρίπολη | Δημήτρης Πτωχός: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πλέον φιλική, ελκυστική και υποστηρίζει την υλοποίηση των επενδύσεων»

 

Εκδήλωση με θέμα ««Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία» πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, στην Τρίπολη, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην οποία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τον σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο του τομέα του φαρμάκου, να καλωσορίσει τις Φαρμακοβιομηχανίες που ήδη επενδύουν στην περιοχή και να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέες που μπορούν να προσθέσουν στην φαρέτρα των κινήτρων και το Πρόγραμμα της Δίκαιης Μετάβασης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, αναφέρθηκε σε μία Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία πλέον, είναι φιλική, ελκυστική και έτοιμη να υποστηρίξει τις επενδύσεις και μοιράστηκε ιδέες και εμπειρίες για το επόμενο βήμα στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά η ομιλία του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού:

«Η Φαρμακοβιομηχανία έχει έναν πολύ σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο. Πρόκειται για έναν τομέα με εξαιρετικό πολλαπλασιαστή για τη χώρα και την Περιφέρειά μας.

Συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, δημιουργεί νέες και συνήθως, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και συμβάλει στην κοινωνική συνοχή. Βασικός μας στόχος είναι να γίνουμε πόλος έλξης πολλών επενδύσεων.

Μία περιφέρεια φιλική και ελκυστική που θα υποστηρίζει την υλοποίηση των επενδύσεων. Καλωσορίζω για ακόμα μία φορά τις τρεις Φαρμακοβιομηχανίες που ξεκίνησαν τις επενδύσεις τους στην περιοχή και απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα και σε άλλες φαρμακευτικές εταιρείες να ακολουθήσουν.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλές υποστηρικτικές επενδύσεις γύρω από τον τομέα του φαρμάκου που μπορούν να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να παράξουν πλούτο, όπως στον τομέα των μεταφορών, της ανακύκλωσης, της συσκευασίας.

Είμαστε δίπλα σας για να πάμε και στο επόμενο βήμα. 

Είμαστε κοντά στο να έχουμε τον πυρήνα ενός οικοσυστήματος, το οποίο μπορούμε να το βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να βάλουμε την διάσταση της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της βιοτεχνολογίας.

Μπορούμε και εδώ να κάνουμε ένα hub analytics και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ιδέα είναι βιώσιμη και μπορεί να μπει στις ράγες των επενδύσεων.

Η περιοχή που βρισκόμαστε έχει ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο που κάνει το «μπουκέτο» μας ακόμα πιο πλούσιο.

Και μιλώ για το Πρόγραμμα της Δίκαιης Μετάβασης στο οποίο περιλαμβάνεται ο Δήμος Τρίπολης, ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο Δήμος Γορτυνίας και ο Δήμος Οιχαλίας και στο οποίο έχουμε το υπόβαθρο υποδοχής επενδύσεων».

Στην εκδήλωση, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου, Medicines for Europe και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN, ο Δημήτρης Δέμος, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας DEMO, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, η Βίκυ Λοΐζου, Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο Κώστας Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Τζιούμης, Δήμαρχος Τρίπολης, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας, πρώην Αν. Υπ. Υγείας.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Γιώργος Σπίνος. 

Ακολούθησε σύντομη επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Περιοχής και συγκεκριμένα στις Φαρμακοβιομηχανίες που επενδύουν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

 

 

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

 Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκε από τις πρώτες Περιφέρειες της χώρας και πλέον θα αφορά και τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Η χρηματοδότηση συνολικού ύψους 28,171 εκ. ευρώ, αφορά την παροχή επισιτιστικής και βασικής υλικής βοήθειας, μέσω διανομής τροφίμων και των ειδών βασικών καθημερινών αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης, σε 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα, για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Ωφελούμενοι είναι οι Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και άτομα και νοικοκυριά που βιώνουν ακραία φτώχεια και χρήζουν στήριξης, σύμφωνα με τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που καθορίζει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν για τους δικαιούχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πολλαπλά και σημαντικά.

Η ενημέρωση των ωφελούμενων, η οργάνωση και η παρακολούθηση των διανομών τροφίμων & ΕΒΥΣ ανά Περιφερειακή Ενότητα θα υλοποιηθούν μέσω των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντικείμενο της πράξης:

Αντικείμενο της Πράξης Πλέγμα Δράσεων για την αντιμετώπιση της Υλικής Στέρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποτελεί η παροχή επισιτιστικής βοήθειας μέσω διανομής τροφίμων στην ομάδα στόχο, δηλαδή σε άτομα που υποφέρουν από υλική στέρηση, καθώς και διανομής ειδών βασικής υλικής συνδρομής, δηλαδή ειδών που ικανοποιούν καθημερινές ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Στο πλαίσιο της πράξης δίνεται έμφαση στην στήριξη των παιδιών τόσο μέσω διανομής ειδικών ειδών όπως βρεφικών τροφών, γάλακτος για βρέφη και παιδιά, καθώς και ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, όσο και με τη διαφοροποίηση του διανεμόμενου πακέτου ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας και την ύπαρξη παιδιών σε αυτήν. Η παροχή επισιτιστικής και βασικής υλικής βοήθειας συμπληρώνεται με την παράλληλη παροχή συνοδευτικών μέτρων, δηλαδή δράσεων που στοχεύουν την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ή/και κοινωνικών έκτακτων αναγκών με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των ωφελουμένων καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες διαχειριστικής / διοικητικής υποστήριξης υλοποίησης της.

 

 

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν η έγκριση πρακτικού επιτροπής δακοκτονίας 2/2024 προγράμματος δακοκτονίας Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στην οποία προβλέπεται κάλυψη περισσότερων ελαιόδεντρων σε σχέση με το 2023.

Επίσης, εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του «Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας» στα πλαίσια υλοποίησης και διεκπεραίωσης του Προγράμματος Πληθυσμιακού Ελέγχου: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» σε Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με το πρόγραμμα διαγνωστικών και προληπτικών εξετάσεων να αφορά για το 2024, την ΠΕ Κορινθίας.

 

 

Άρχισε η παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Δημήτρης Πτωχός: «Επενδύουμε στην ψηφιοποίηση, πρόληψη και ενίσχυση της υγείας»

 

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου άρχισε την παράδοση έξυπνων συσκευών υγείας τελευταίας τεχνολογίας, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος SMART BEAR.

Οι πρώτοι συμμετέχοντες, παρέλαβαν τον εξοπλισμό τους την Τρίτη 2 Απριλίου, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μανδρώνη, του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Ιατρού, Βασίλη Διαμαντόπουλου και του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρη Καμαρινόπουλου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στο έργο στοχεύοντας να εντάξει αρχικά 300 άτομα, δείχνοντας την πρόθεση της στην υποστήριξη της ψηφιοποίησης στον κλάδο της υγείας αλλά και την επένδυση στην πρόληψη και ενίσχυση της υγείας των συμμετεχόντων. Ως Περιφέρεια θα σταθούμε αρωγοί τόσο στην επιτυχία του παρόντος προγράμματος όσο και στην συνέχεια παρόμοιων προγραμμάτων Υγείας για την υποστήριξη του πληθυσμού μας. Μαζί με τους συνεργάτες μου θα αξιοποιήσουμε με κάθε γόνιμο τρόπο τις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία μέσα από καινοτόμες δράσεις και στο άμεσο μέλλον».

Το έργο SMART BEAR είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο αναφέρεται στον ηλικιωμένο πληθυσμό ο οποίος αντιμετωπίζει προκλήσεις υγείας όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, απώλεια ακοής, αστάθεια, ήπιες γνωστικές ή ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο ευθραυστότητας.

Στοχεύει στην εφαρμογή σύγχρονων βοηθητικών έξυπνων ιατρικών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (π.χ. κινητό τηλέφωνο, ψηφιακό ρολόι, έξυπνο οξύμετρο, θερμόμετρο, ζυγαριά κ.α.) στην καθημερινότητα 5100 ανθρώπων, 6 Ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία & Πορτογαλία), για τη βελτίωση του επιπέδου υγείας και την προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης των συμμετεχόντων σε αυτό.

Το SMART BEAR προσφέρει συνεχή και αντικειμενική παρακολούθηση για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης ασθενειών και συναφών κινδύνων και μετρήσιμες βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων και στην ικανότητά τους να ζουν ανεξάρτητα.

Το πρόγραμμα χορηγεί Δωρεάν έξυπνες συσκευές υγείας τελευταίας τεχνολογίας, ανάλογα με την κλινική εικόνα των συμμετεχόντων προσπαθώντας να συμβάλλει ταυτόχρονα στη βελτιστοποίηση των παροχών ιατρικών υπηρεσιών σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες του έργου και μέσω της οποίας γίνεται η καταγραφή των δεδομένων των ασθενών, δίνει δυνατότητα ανωνυμοποίησης - κάλυψης των εισαγόμενων πληροφοριών του χρήστη, ώστε να διατηρείται η ασφάλεια της ιδιωτικότητας του σύμφωνα με τον γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων (GDPR).

Η συμμετοχή είναι εθελοντική χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Δεν υφίστανται κίνδυνοι κατά τη συμμετοχή των ωφελούμενων στο πρόγραμμα και προστατεύονται με κάθε δυνατό τρόπο τα προσωπικά τους στοιχεία και δικαιώματα (DPO).

Για τον ελληνικό πιλότο επικεφαλής του έργου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με επιστημονικό υπεύθυνο τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Ιατρό Βασίλη Διαμαντόπουλο (Project Legal Signatory PLSIGN).

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια