Header Ads

Ο Ερντογάν μετά την ήττα του στις Δημοτικές εκλογές (Φ. 1886)

 Έκανε εξαγωγή Νόταμ διαίρεσης του Αιγαίου


 

 
 
Ο Ερντογάν μία ημέρα μετά την ήττα του στις δημοτικές εκλογές προφανώς αποφάσισε να υπενθυμίσει τις αναθεωρητικές του θέσεις στο Αιγαίο, στο οποίο θεωρεί πως η δικαιοδοσία του φτάνει μέχρι τουλάχιστον τον 25ο μεσημβρινό.

Σε αυτό το πλαίσιο την 1η Απριλίου και χωρίς καμία διάθεση να πει ψέματα, προχώρησε σε επανέκδοση της παράνομης ΝΟΤΑΜ Α2280/24 με την οποία «δεσμεύει» πέντε (5) περιοχές από βορρά προς νότο στο Αιγαίο για πτήσεις ελικοπτέρων και αεροσκαφών του τουρκικού ναυτικού στο πλαίσιο άσκησης «Προστασίας του περιβάλλοντος και υποστήριξης επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Η Ελλάδα στις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε απαντώντας στα αρχικά αιτήματα της Τουρκίας περί τα τέλη Φεβρουαρίου, τόνισε πως οι περιοχές που θέλει η Τουρκία επικαλύπτουν σε πολλά σημεία Ελληνικό εναέριο χώρο, παρακωλύουν τις επιβατικές πτήσεις και πέραν όλων αυτών η Άγκυρα δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να εκδίδει οδηγίες προς ιπταμένους και να δεσμεύει περιοχές στο FIR Αθηνών.

Όλα αυτά κι ενώ χθες σύμφωνα με διπλωματικές πηγές πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια