Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1885)

  















 

 

Μέχρι πού θα πάει αυτή η κατρακύλα;

Αυτές οι Δημόσιες Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις δεν λένε να εξυγιανθούν από τα κατάλοιπα του παρελθόντος. Το Πασοκο – Αριστερό κατεστημένο, που απολύθηκε πριν από μερικά χρόνια, αφού βούλιαξε τα δημόσια Ταμεία με τους παχυλούς μισθούς και τις αμφιβόλου διαφάνειας απ’ ευθείας αναθέσεις, βρήκε τον τρόπο να επανέλθει. Δυστυχώς αμετανόητο, αλλά πιστό στις ιδεολογικές του καταβολές και στην Αριστερή Θολοκουλτούρα. Τα σχέδια της Κυβέρνησης Τσίπρα για τον “Εκσυγχρονισμό” προς το δημοκρατικότερο και το προοδευτικότερο, είχαν μετατρέψει τα Κρατικά Κανάλια που τα πληρώνει εκόν άκον ο εξαθλιωμένος πολίτης σε Όπλα Πολιτικής Λαϊκής Απάτης. Μας κοροϊδεύαν και υπηρετούσαν μόνο τις επιδιώξεις της δικομματικής κυβέρνησης..

Ενθυμούμαστε την εποχή που ο αρμόδιος Υπουργός Ρουσόπουλος, επί Κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, βρήκε από την Κυβέρνηση Σημίτη, 4.000 υπεράριθμους υπαλλήλους στη Δημόσια Τηλεόραση και τους μονιμοποίησε όλους. Σε τρεις μήνες έγιναν συνδικαλιστικές εκλογές στις αντίστοιχες Δημόσιες Επιχειρήσεις και το ΠΑΣΟΚ πέτυχε το “Σοβιετικό ποσοστό” 83%. Αυτή ήταν η δημοκρατική επιλογή της τότε Κυβέρνησης. Τα πράγματα με τις νέες ρυθμίσεις δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Τα ίδια έχουμε και ακόμη χειρότερα, αφού διοικούν τα ίδια πρόσωπα.

Οι σημερινοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί, που είναι Κρατική Τηλεόραση μίας χώρας που παλεύει στα μανιασμένα κύματα των Μνημονίων για να επιβιώσει, ήλθαν σε ημέρες σημαδιακές να παρουσιάζουν την δήθεν ¨Επιτυχημένη Ιστορία Εξόδου από τα Μνημόνια, την ώρα που τα πάντα έχουν δεσμευθεί για 99 χρόνια. Κάποιο από αυτά βρήκε ευκαιρία να καταργήσει την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου προς την Ελευθερία. Αυτόν τον Ύμνο, που κρατάει το φρόνημα του Ελληνικού Λαού ψηλά και κάνει στο άκουσμά του να βουρκώνουν τα μάτια. Χωρίς ντροπή και χωρίς συνέπεια – τουλάχιστον για την ώρα – είχαν βάλλει φίμωτρο στη Δημόσια τηλεόραση, που ακουγόταν ακόμα και επί παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ με την έναρξη του προγράμματος της αμαρτωλής ΕΡΤ. Διάλεξαν δε, όπως ενθυμούμαι, την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, Ημέρα Εθνικής Επετείου, οι ανθέλληνες και πεμπτοφαλαγγίτες να το κάνουν

Τα ίδια ΜΜΕ παρουσίαζαν την συμφωνία των Πρεσπών σαν μεγάλη επιτυχία. Πέρασαν τόσα χρόνια και ακόμα τα Σκόπια να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Συμφωνίας και κανένας, ούτε η Ν.Δ. δεν επαναστατεί για την κατάσταση αυτή. Φτάσαμε στο σημείο να μην γνωρίζουμε με την Κοινωνική Μηχανική , την πολιτική προπαγάνδα, να μην μπορούμε να σκεφτούμε σαν Έλληνες. Μέχρι πού θα πάει αυτή η κατρακύλα;

 

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 




Ιστορική επιταγή η ευγνωμοσύνη…

Με αφορμή την απαγόρευση από την Ελληνική Κυβέρνηση να παραστεί στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αθήνα ο Ρώσος Πρέσβης, έχοντας υπόψη μου κάποια Ιστορικά γεγονότα, αναρωτήθηκα, αν ήταν αρκετή η δικαιολογία από μέρους της Κυβέρνησης. Αναζήτησα στη μνήμη μου σημειώσεις από την Στρατιωτική Ιστορία που διδάχθηκα στην Σ.Σ. Ευελπίδων, που ήταν διαφωτιστικές:  Η απάντηση στο ερώτημα ποια ήταν η στάση της Τσαρικής Ρωσίας απέναντι στην Επανάσταση των Ελλήνων κατά του Οθωμανού Δυνάστη, δεν ήταν κάτι σαν το ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Ο Απελευθερωτικός αγώνας δεν ήταν βραχύβιος. Διήρκησε περίπου δέκα χρόνια, από την έναρξη 1821 μέχρι την Ανεξαρτησία το 1830. Οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής εκείνης Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, ενεργούσαν ανάλογα με τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα. Μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ. Όσον αφορά την Τσαρική Ρωσία η σημαντικότερη προεπαναστατική εμφάνισή της θα γίνει με τα Ορλωφικά το 1770. Εκείνη την εποχή η φιλόδοξη αυτοκράτειρα της Ρωσίας Αικατερίνη Β’ αποφάσισε να ξεσηκώσει τους Έλληνες κατά των Οθωμανών.

Στέλνει μάλιστα στην Πελοπόννησο τον έναν εκ των δυο αδελφών Ορλώφ που ήταν αξιωματικοί του ρωσικού στρατού, μαζί με μια ολιγομελή δύναμη ενόπλων. Ωστόσο ο ξεσηκωμός καταπνίγηκε από ορδές Τουρκαλβανών. Στην παραθαλάσσια πόλη της Οδησσού δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1814 η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Εμμανουήλ Ξάνθο και Αθανάσιο Τσακάλωφ. Στη συγκριμένη περιοχή υπήρχε ακμάζον ελληνικό στοιχείο. Η μυστική οργάνωση που προλείανε το έδαφος για τον εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα, επέλεξε αρχικά για επικεφαλής τον συνυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιωάννη Καποδίστρια, που έστειλε στην Ελλάδα.

Στις 20 Οκτωβρίου 1827 μια τεράστια δύναμη πυρός από πλοία του αγγλικού, γαλλικού και ρωσικού στόλου βύθισαν στην ναυμαχία του Ναυαρίνου τα πλοία των Οθωμανών και των Αιγυπτίων δίνοντας μια μεγάλη ανάσα στην ελληνική Επανάσταση που έπνεε τα λοίσθια. Τα ρωσικά πλοία στη ναυμαχία ήταν λιγότερα από τα αγγλικά και τα γαλλικά. Η μοίρα αποτελούνταν από 8 πλοία με περίπου 4.000 ναύτες.  Η ρωσική ναυαρχίδα «Αζόφ» κατέστρεψε τρεις φρεγάτες, μια κορβέτα και ένα πλοίο με 80 κανόνια.  Αναρωτιέμαι, αν αυτή η προϊστορία δεν αρκούσε για τη συμμετοχή; Τόση άγνοια; Τόση υποταγή στη Δύση;  

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 



Καθυστερεί η επέκταση της Εθνοφρουράς στην ενδοχώρα...

Έχουμε πει αι επανερχόμαστε ότι η Διεθνής Κατάσταση, η οποία υπάρχει σήμερα ανά την Υφήλιο με τα γεγονότα, που έχουν δημιουργηθεί στην Ουκρανία, τη Συρία και στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή επιβάλλουν περίσκεψη από μέρους της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η απόσχιση ενός μέρους της Επικράτειας στην πρώτη χώρα με ένα δημοψήφισμα, που αμφισβητείται μονόπλευρα από ενόχους της ίδιας Διεθνούς παράβασης, δεν είναι μία απλή υπόθεση. Συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στη Γεωργία, στη Σερβία με το Κόσσοβο, στην Κύπρο και σε άλλες περιοχές του Πλανήτη. Τείνει να γίνει της μόδας, σαν να μη συμβαίνει τίποτα το σοβαρό.

Η Ακεραιότητα των Κρατών, τα Κυριαρχικά Δικαιώματα των Εθνών, αλλά και οι Κατακτήσεις των Λαών της Γης, ποδοπατούνται βάναυσα από ολιγαρχίες και Συνωμοτικές δραστηριότητες των παικτών στην Παγκόσμια Σκακιέρα. Οι παραπάνω δύο κρατικοί φορείς, που μνημονεύσαμε, έχουν την ευθύνη να μελετούν τις πληροφορίες και τις δραστηριότητες άλλων χωρών, που έχουν εδαφικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.

Με την Οικονομική κρίση και την Ύφεση, που έχουν πλήξει την Ελλάδα, εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι, γιατί ανοίγει η όρεξη των γειτόνων μας, που πεισματικά δεν αποποιούνται των επεκτατικών βλέψεων κατά της χώρας μας. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ανάγκη προετοιμασίας απόκρουσης επιβουλέα για παν ενδεχόμενο.

Ευτυχώς, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έλαβε και λαμβάνει μέτρα για το έμψυχο και το άψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της  χώρας. Προχώρησε ήδη στη νομοθέτηση Εθνοφρουράς στις ακριτικές περιοχές, ενώ έχει  στα σκαριά την επέκταση του σχεδίου για κάλυψη του θέματος και στην ενδοχώρα. Δεν είδαμε όμως τη σπουδή πάνω σαυτό το πρόβλημα, ενώ ΄έχει προαναγγείλει την ισχύ και δημιουργία Εθνοφρουράς και στις πόλεις, μεταξύ των οποίων και στην Κόρινθο.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να σπεύσει  η Κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ με μεγαλύτερη επέκταση του Σχεδίου της Παλλαϊκής Άμυνας και όχι μόνο, που φαίνεται να έχει περιέλθει στα δίκτυα της γραφειοκρατίας. Μετά τη διάλυση των ΤΕΑ, το λιγότερο που έπρεπε να έχει γίνει είναι η επέκταση του σχετικού νόμου σε όλη την χώρα, εδώ και τώρα.

«Οι καιροί ου μενετοί».     

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






Όλα τα μέτρα για τους «Λαθρό»...

 

Είναι να απορεί κανείς με αυτά που συμβαίνουν γύρο μας και τις θέσεις που παίρνουν διάφοροι κρατικοί και πολιτικοί φορείς σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Είχαμε διαβάσει δημοσίευμα στην εφημερίδα τα Νέα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ότι: "Επανακαθορίζεται το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών σίτισης στους υπηκόους τρίτων χωρών, που παραμένουν προσωρινά στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας με τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική  κρίση από τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη..   

Με την τροπολογία επιτρέπεται η σύναψη δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, η δαπάνη των οποίων μπορεί να καλύπτεται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, σύμφωνα με τις περί προμηθειών διατάξεις, με σκοπό τη σίτιση των ανωτέρω προσώπων. Σε περίπτωση, που δεν είναι δυνατό να παρασχεθούν υπηρεσίες σίτισης για οποιονδήποτε νομικό ή πραγματικό λόγο στα ανωτέρω πρόσωπα, καταβάλλεται ημερήσια δαπάνη τροφοδοσίας, η οποία καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Μέχρι την έκδοση της εν λόγω ΚΥΑ, στα ανωτέρω πρόσωπα καταβάλλεται με απόφαση του διοικητή της έδρας κάθε Κέντρου ημερήσια δαπάνη τροφοδοσίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί δαπανών ατόμων, που τελούν σε περιορισμό (ν.δ. 116/1969 και σχετικές ΚΥΑ), η οποία βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό (σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 5,87 ευρώ ανά δικαιούχο)".

Σχέτη τρέλα, δηλαδή. Την στιγμή, που η χώρα μας περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και χιλιάδες συμπατριώτες μας παρουσιάζουν πρόβλημα διαβίωσης, αφού αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και βασικές ανάγκες, όπως αυτή του φαγητού, καλούμαστε εμείς οι ΄Έλληνες φορολογούμενοι να μας κόβουν τον μισθό, να μας εξαθλιώνουν στην φορολογία, τις μειώσεις μισθών και να κόβουν  μισθό στον κάθε λαθρομετανάστη, που πήδησε τα σύνορα και είναι παράνομος.

΄Έτσι αντιλαμβάνεται την ανθρωπιστική κρίση και η σημερινή  κυβέρνηση. Για τον Έλληνα που δεν έχει να φάει το πολύ πολύ να γίνουν κάποιες ευκολίες στους δυσβάστακτους φόρους. Ο λαθρομετανάστης έχει όλες τις παροχές χωρίς να πληρώνει κάτι, αλλά  τον ταΐζουμε κιόλας; Αν η Κυβέρνηση θέλει πραγματικά το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων να καταγγείλει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τις Συμφωνίες Δουβλίνο, για να απαλλαγούμε από αυτό το βάρος...Να φροντίσει η Κυβέρνηση και για τους Έλληνες, που βιώνουν τη φτωχοποίηση να δει κατάματα το δημογραφικό πρόβλημα και να μη συμβάλλει στην αποεθνοποίηση που σχεδιάζουν άλλοι για εμάς        

  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια