Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1883)

 

ΕΒΔΟ Αθήνα και Άγκυρα έβγαλαν κοινό ανακοινωθέν ενώ το προξενείο στην Κομοτηνή μιλούσε και πάλι για «τουρκική» μειονότητα

5Apostagma.gr Μ. Γκασιάμης

Συνεχίστηκαν οι παραβιάσεις στη θάλασσα και τον Ιανουάριο

Η υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον τούρκο ομόλογό της Μπουράκ Ακσταμπάρ πραγματοποιώντας την τακτική συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου.

Οι δύο χώρες εξέδωσαν και κοινό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρουν:

«Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Πρέσβης Burak Akçapar και η Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πραγματοποίησαν την τακτική συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου στην Άγκυρα, στις 11 Μαρτίου 2024.

Κατά τις συναντήσεις, πέρα από διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων, συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή θέματα. Οι δύο πλευρές επανέλαβαν την κοινή τους δέσμευση να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα θετική ατμόσφαιρα σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Αθήνας που υπέγραψαν τον περασμένο Δεκέμβριο οι ηγέτες των δύο χωρών, διερευνώντας περαιτέρω τομείς διμερούς και διεθνούς συνεργασίας. Εξέτασαν τις προετοιμασίες για την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο και έκαναν απολογισμό της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στους υπάρχοντες διαύλους διαλόγου, καλύπτοντας όλες τις πτυχές της διμερούς σχέσης».

Αυτά συνέβησαν κι ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και η ακτοφυλακή σημείωσαν 180 παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων. Όλο το 2023 οι Τούρκοι είχαν προχωρήσει σε 1642 παραβιάσεις των ΕΧΥ.

Παράλληλα ο προξενείο στην Κομοτηνή συνέχισε το αναθεωρητικό του έργο με δύο αναρτήσεις στο Χ κάνοντας λόγο για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη.

Στην πρώτη περίπτωση στην ανάρτηση αναφέρει: «Ήμασταν καλεσμένοι των συμπατριωτών μας στο χωριό Ροδόπη/Σεντέλλι. Ευχαριστούμε τους συμπατριώτες μας για την πρόσκλησή τους».

Στη δεύτερη περίπτωση που ήρθε με αφορμή την ημέρα των γυναικών το προξενείο στην ανάρτησή του τονίζει: Σήμερα γιορτάσαμε την 8η Μαρτίου την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Γενικό Προξενείο μας με εκπροσώπους Τουρκάλων Δυτικής Θράκης. Με την ευτυχία που μοιραζόμαστε αυτή την ξεχωριστή μέρα, εμπνεόμαστε από τη δύναμη και την αλληλεγγύη των γυναικών».

 

Τέσσερα Όσκαρ για το Poor Things του Λάνθιμου, σαρωτικό με επτά το Oppenheimer

Τι συνέβη στη μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου

 

 


 Οσκαρ 2024: Τέσσερα τα βραβεία για το Poor Things του Λάνθιμου, σάρωσε με επτά το Oppenheimer © EPA

Ολοκληρώθηκε η 96η ετήσια απονομή των Όσκαρ στο Χόλιγουντ με το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου να κατακτά τρία βραβεία στις κατηγορίες Σκηνογραφίας, Κομμώσεις-Μακιγιάζ και Σχεδιασμό Κοστουμιών. Το καλύτερο έμεινε για το τέλος αφού η Έμα Στόουν βραβεύθηκε με το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου.

Ωστόσο, η ταινία που σάρωσε τα βραβεία ήταν το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν το οποίο κατέκτησε επτά. Μεταξύ αυτών, αυτό της καλύτερης ταινίας καθώς και τα Α' και Β' ανδρικού ρόλου για τους Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Κρίστοφερ Νόλαν.

 

 

Με βλέμμα στην Οδησσό οι Γάλλοι: Συγκεντρώνουν ισχυρή δύναμη στην Ρουμανία και ετοιμάζονται πολεμικά

Η παρουσία των Γάλλων έχει εξοργίσει υπερβολικά την Μόσχα, που ετοιμάζεται για όλα τα σενάρια, δηλώνουν ΜΜΕ...

Η παρουσία των Γάλλων έχει εξοργίζει υπερβολικά την Μόσχα που ετοιμάζεται για όλα τα σενάρια, δηλώνουν ΜΜΕ, αποκαλύπτοντας σχέδιο υπεράσπισης του ΝΑΤΟ για την Οδησσό, του μοναδικού δηλαδή λιμανιού των Ουκρανών στην Μαύρη Θάλασσα.

"Ο Μακρόν έλαβε εντολή να στείλει 4 χιλιάδες στρατιώτες και 50 άρματα Leclerc για την υπεράσπιση της Οδησσού". Αυτό το τρελό για εμάς στην Ελλάδα σενάριο αναφέρει ο Ρώσος ειδικός Αλεξάντερ Σίτνικωφ,  Το γεγονός ότι οι Γάλλοι προετοιμάζονται για μάχη για την Οδησσό υποστηρίζεται από μια γρήγορη προσπάθεια προσαρμογής του άρματος Leclerc στο ουκρανικό πεδίο μάχης.

     Αυτή η ενέργεια με επέκταση σκέψεως και εκτίμησης, οδηγεί ευθέως σε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον Ρωσο Ουκρανικό Πόλεμο, δηλαδή ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Πάμε για μεγάλο Πόλεμο; 

 

 

Επίθεση στο Καπιτώλιο:

«Θα απελευθερώσω τους ομήρους της 6ης Ιανουαρίου» λέει ο Τραμπ

 


 

Να απελευθερώσει τους φυλακισμένους για την επίθεση στο Καπιτώλιο υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Σύνταξη ΙΝ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε χθες, Δευτέρα, πως μόλις επιστρέψει στην εξούσια, σε περίπτωση νίκης του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, θα απελευθερώσει τα πρόσωπα που έχουν φυλακισθεί για τη συμμετοχή τους στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου το 2021.

«Τα πρώτα μέτρα μου ως επόμενου προέδρου θα είναι να κλείσω τα σύνορα (…) και να απελευθερώσω τους ομήρους της 6ης Ιανουαρίου που φυλακίσθηκαν αδίκως!», έγραψε χθες το βράδυ ο πρώην πρόεδρος στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια