Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1883)

 

 















 

 

Αναγκαία ενημέρωση σε ερωτήσεις

     Υπάρχουν μερικοί φίλοι αναγνώστες, οι οποίοι μου θέτουν το ερώτημα, γιατί διαβάζουν στην εφημερίδα πολλές ειδήσεις που έχουν να κάνουν με την γενικότερη κατάσταση του κόσμου, αλλά και της Ελλάδας στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων. Με ρωτούν καλόπιστα και απλώς επιζητούν να πληροφορηθούν τα αίτια, χωρίς να διαφωνούν μαζί μου. Θέλουν να επιβεβαιώσουν τους δικούς τους προβληματισμούς. Τους απαντώ με τις εξής επισημάνσεις.

Όπως γνωρίζετε, η βασική μου εκπαίδευση είναι αυτή του Στρατιωτικού, είμαι Ανώτερος Αξιωματικός ε.α., ο οποίος αποστρατεύθηκε από τις Ειδικές Δυνάμεις, με αίτησή μου. Έχω βαθιά μέσα μου την έννοια της ατομικής και συλλογικής ασφάλειας.

Από μικρό παιδί, με την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου, βίωσα την ετοιμότητα της Πατρίδας μας, την προεπιστράτευση στα Ελληνοαλβανικά σύνορα του Στρατού μας και τις νίκες στα βορειοηπειρωτικά χωριά. Η Απελευθέρωση του Αργυροκάστρου, της Χειμάρρας, του Τεπελενίου και των Αγίων Σαράντα, έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου, ως γνώση μοναδική για την περίπτωση. Η εφημερίδα μας απευθύνεται κατά 90% στο ανδρικό φύλο, που έχει στρατευθεί, εν καιρώ ειρήνης, Πίστη μου είναι, πως οι παραπάνω γνώσεις και βιώματα δεν ανήκουν μόνο στον εαυτόν μου. Έχω χρέος να τις μοιραστώ μαζί σας και αυτό πράττω, με απώτερο σκοπό να σας προετοιμάσω για παν ενδεχόμενο.

«Οι άνθρωποι αποφεύγουν την αλήθεια. Η Ρωσία βρίσκεται σε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και η Γερμανία είναι φυσικά μέρος αυτής της σύγκρουσης», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη, που έδωσε στην The Telegraph, ο August Hanning , ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών και συμπλήρωσε: «Οι Γερμανοί πρέπει να ξυπνήσουν… Πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε σύγκρουση με τη Ρωσία, αυτό έχει υποτιμηθεί… Η Γερμανία είναι ¨αφελής¨ και πρέπει να ξυπνήσει με την πραγματικότητα του πολέμου», είπε ο πρώην αρχηγός κατασκοπείας της χώρας.

Παρόμοιες δηλώσεις παραγόντων από διεθνείς κατευθύνσεις, μηδέ του Προέδρου της Γαλλίας εξαιρουμένου, είναι πολλές το τελευταίο διάστημα. Οι πληροφορίες, με οδηγούν στη λεγόμενη Στρατιωτική ορολογία: «Εκτίμηση Καταστάσεως», στην οποία έχω προσφύγει. Παράλληλες και οι προφητείες πατροΚοσμά του Αιτωλού με τα ¨χιλιάρμενα¨ να έχουν πλεύσει στην Αν. Μεσόγειο  -που δεν υπήρχαν αεροπλανοφόρα στην εποχή του – όπως και η προόρηση ότι ο πόλεμος θα αρχίσει από αυτή την περιοχή…    

 Ο «Κορίνθιος»

 

 

 

Η Οικονομία της Τουρκία γίγαντας με ξύλινα πόδια…

Ο Ερντογάν ζητά εδώ και τώρα την «Μεγάλη Τουρκία»! Ωστόσο, τα μαντάτα για το τουρκικό Κράτος δεν είναι καθόλου καλά! Η συνεχής εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις γονατίζει την τουρκική οικονομία και εκτοξεύει τα ελλείμματα. Προκειμένου να αντέξει η γείτονα τους πολέμους σε Ιράκ και Συρία, ο Πρόεδρος της χώρας έχει αυξήσει τους φόρους, καθώς χρειάζονται οικονομικοί πόροι και έμψυχο προσωπικό, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα κεκτημένα. Μόνο στα τελευταία χρόνια το δημόσιο έλλειμμα εκτοξεύτηκε στα ύψη !

Το δημόσιο έλλειμμα είναι το ποσό κατά το οποίο τα έξοδα της κυβέρνησης υπερβαίνουν τα έσοδα! Αυτό φέρνει την Τουρκία σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, με τον Ερντογάν να ψάχνει οικονομική στήριξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βιτρίνα δήθεν το «Προσφυγικό».

Η πολιτική του Ερντογάν έχει επιφέρει την διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, ενώ ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει επίμονα σε διψήφιους αριθμούς. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Τουρκία στηρίζεται σε βραχυπρόθεσμες ροές χρημάτων που θα μπορούσαν να εξατμιστούν γρήγορα.

«Η σχέση της χώρας με τις ΗΠΑ, η στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία και η έντονη εγχώρια πολιτική της ενέχουν κινδύνους». Μπορεί η Τουρκία να εμφανίζεται, από όλους, ως μια πανίσχυρη πολεμική μηχανή, μια πολιτική δύναμη τεραστίων διαστάσεων κι ένας «χωροφύλακας» της ευρύτερης περιοχής που έχει ισχυρές βάσεις, η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Όλοι έχουν τον Ερντογάν για «φούντο»! 

Η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, οι ξένοι αναλυτές κάνουν λόγο για ισορροπία τρόμου μεταξύ χρεοκοπίας και βαθιάς κρίσης. Η λίρα καταρρέει! Η ισοτιμία της με το δολάριο για πρώτη φορά ξεπέρασε τις 4 λίρες για ένα δολάριο κάνοντας ιστορικό αρνητικό ρεκόρ. Σε πρόσφατη ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στο δύσκολο δρόμο που βρίσκεται η τουρκική οικονομία. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τουρκική οικονομία… πάσχει από υπερθέρμανση. Πραγματική υπερθέρμανση όχι σαν την υποτιθέμενη του πλανήτη! Μια υπερθέρμανση που θα οδηγήσει την Τουρκία, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, σε οριστική ασφυξία!.

Αναρωτιέται κανείς, τι θα γινόταν η οικονομία της Τουρκίας, αν δεν είχε επιχορηγό τα δισεκατομμύρια του Κατάρ και την πώληση  Εξοπλισμών…   

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ προς τους αδελφούς μας Έλληνες

 

Συγγραφέας και γεωπολιτικός Αναλυτής, φίλος του Alexander Dukin, `Ρώσου Φιλοσόφου, Κοινωνιολόγου Συμβούλου του Βλαδιμίρ Πούτιν, Ηγέτη της EURASIA MOVEMENT,  ο YDSEF BODANSKY  Διευθυντής της Ομάδας Εργασίας του Κογκρέσου για την Τρομοκρατία και τις Σοβιετικές Πολεμικές Επιχειρήσεις στην Ουάσιγκτον, μας στέλνει:  ΜΗΝΥΜΑ προς τους αδελφούς μας Έλληνες

«Ήρθε η ώρα να καταλάβετε την αλήθεια και να ξυπνήσετε. Εμείς στη Σερβία λέμε: « Η αρκούδα χόρευε στο κατώφλι μας και τώρα έρχεται στο δικό σας…».  Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα αποσταθεροποιήθηκε λόγω των χρηματικών δανείων, τα οποία ήρθαν και έφυγαν από την Ελλάδα.

Δεν ξοδέψατε εσείς δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα δισεκατομμύρια ήρθαν στην Ελλάδα και έφυγαν με σκοπό να χρεωθείτε και να τα πληρώνετε με στόχο κάποιος να αρπάξει την ιερή σας Ελληνική  χώρα. Οι Τούρκοι και οι Γερμανοί θέλουν τα νησιά κοντά στην Τουρκική ακτή ό,που στη θάλασσα υπάρχει πετρέλαιο.

Η Κρήτη είναι σε κίνδυνο. Κρητικοί να είστε έτοιμοι, να είστε η αρχή της Αντίστασης κατά της κατοχής της Ελλάδας. Εσείς μπορείτε! Εσείς το γνωρίζετε, εσείς είστε όλοι Σπαρτιάτες και σαν τον Αχιλλέα. Ο κάθε Κρητικός είναι σαν αυτόν.

Εσείς οι Αθηναίοι, Θεσσαλονικείς, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Να είστε σοφοί. Χρησιμοποιήστε την Ελληνική διπλωματία μέσω της Εκκλησίας. Παντού στον κόσμο ενεργοποιήστε το Ελληνοαμερικανικό  λόμπι σας. Συνδεθείτε με τους Αρμένιους.  ΟΙ ΗΠΑ σας έχουν ανάγκη, αλλά σκοπεύουν να καταστρέψουν την Ελλάδα…»

Όταν ένας σοβαρός Επιστήμων και γνώστης πολλών πραγμάτων, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται  από τις δυνάμεις του σκότους και των κρατικών τους συμφερόντων μας κάνει αυτή την επισήμανση, αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν ανάμεσά μας Έλληνες κατ΄ όνομα, που συμμετέχουν σε αυτή τη διεθνή συνωμοσία κατά της χώρας μας;  Για το έτος 2024Και γιατί η υποτίθεται αδέκαστη δικαιοσύνη δεν εγκαλεί όλους τους Εθνοπροδότες να λογοδοτήσουν;

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν για κάποια θύματα την  καταδίκη πολιτικών προσώπων που κατέχουν καίριες θέσεις σε συμβάντα θανάτου, γιατί δεν βγάζουν μιλιά για την ενοχή Γ. Παπανδρέου που μας έφερε τους γδάρτες της ΤρόΙκα και τους γύπες που άρπαξαν τα περιουσιακά μας στοιχεία και γιατί έμεινε στο απυρόβλητο ο πωλητής της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, χωρίς δικαιοσύνη, παρά τις αντίθετες γνώμες;

Οι Έλληνες Πατριώτες παρακολουθούν άναυδοι αυτή την λεηλασία της Πατρίδας τους.

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

 

 

Υπάρχει ανάγκη σύγκλισης Εθνικού Συμβουλίου…

 

Διάβασα στο 5Apostagma.gr ένα άρθρο με τίτλο, που αφορούσε το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας για το έτος 2024 και μου δημιούργησε συνειρμούς από το παρελθόν, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη   μου στα ύψη. Διάβασα στον τίτλο του άρθρου ότι στο πρόγραμμά τους οι Τούρκοι προβλέπουν να είναι παραγωγοί σε πρώτη φάση Αεροπλάνων τζετ, υποβρυχίων, αρμάτων, πυραυλικών συστημάτων και άλλων 43 εξοπλιστικών προγραμμάτων. Με λίγα λόγια δηλαδή ο Ερντογάν κάνει παντοδύναμη την Τουρκία και πανίσχυρες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του, αναβαπτίζοντας και την οικονομία της που είναι στο ναδίρ.

Σε μας έλαχε, ένας στην καταγωγή Έλληνας, πόντιος όπως λέγεται, κάνει αυτό που οι Έλληνες στο όνομα πολιτικοί όχι μόνο δεν πράττουν τα ίδια και καλύτερα, αλλά κατέστρεψαν και ό,τι βρήκαν έτοιμη να πετάξει στα ύψη Ελληνική Πολεμική Βιομηχανία. Είναι γνωστό πως η τότε Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ήταν αξιόμαχη και συνεχώς ανερχόμενη, η Εταιρεία ΠΥΡΚΑΛ επίσης, η αντίστοιχη στο Αίγιο παρομοίως, ενώ είχαμε αρχίσει να αντιμετωπίζουμε, ως κράτος, στρατιωτικών οχημάτων και πυροβόλων στη Λάρισα, Όλα αυτά ήταν μια ευοίωνη προοπτική.

Οι ολετήρες του Ελληνικού Έθνους που ακολούθησαν το μόνο που κατάφεραν να κάνουν ήταν να είναι υπάκουοι στις έξωθεν εντολές διαλύοντας το «Όραμα» να γίνει η Ελλάδα των ονείρων μας αυτάρκης σε πολεμικό εξοπλισμό και να μη φτάσουμε στην κατάντια να επαίρονται οι οποιεσδήποτε Κυβερνήσεις για την αγορά ακόμη και πυρομαχικών από τα ράφια ξένων Δυνάμεων. Ήταν που ήταν σε κακό χάλι  η Ελλάδα με τα δάνεια για το «Τσοβόλα δώστα όλα», μας προέκυψε και ο Γ. Παπανδρέου με τα μνημόνια και έδωσε την χαριστική βολή στα εγχώρια εξοπλιστικά προγράμματα.

Καλά πάει η Τουρκία για τον εαυτόν της, εμείς τι κάνουμε; Είμαστε μάρτυρες και παθητικοί παρατηρητές μπροστά στο απαράδεκτο θέαμα, που ως κράτος το έχουμε πληρώσει ακριβά στο παρελθόν. Σε μια χρονική συγκυρία, που όλα γύρο μας δείχνουν πως κάτι σοβαρό στο εγγύς μέλλον πρόκειται να συμβεί εμείς περί άλλων τυρβάζουμε. Η ζημιά και το κακό παράδειγμα προέρχεται από τα κόμματα της Βουλής. Αντί να καθίσουν οι Αρχηγοί των κομμάτων να δουν κατάματα τι μέλλει γενέσθαι για την προστασία και ενημέρωση του Λαού, παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια μπροστά στο επερχόμενο όλεθρο.

Υπάρχει ανάγκη σύγκλισης Εθνικού Συμβουλίου εκτίμησης της γενικότερης κατάστασης και λήψης επειγόντως μέτρων…  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια