Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1882)

 

Στήριξη 12.522 οικογενειών και 21.339 ατόμων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Αίτημα χρηματοδότησης συνολικού ύψους 28,171 εκ. ευρώ, έπειτα από σχετική πρόσκληση του ΟΠΕΚΑ, υπέβαλλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την παροχή επισιτιστικής και βασικής υλικής βοήθειας, μέσω διανομής τροφίμων και των ειδών βασικών καθημερινών αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης, σε 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα, για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Ωφελούμενοι είναι οι Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και άτομα και νοικοκυριά που βιώνουν ακραία φτώχεια και χρήζουν στήριξης, σύμφωνα με τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που καθορίζει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν για τους δικαιούχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πολλαπλά και σημαντικά.

Η ενημέρωση των ωφελούμενων, η οργάνωση και η παρακολούθηση των διανομών τροφίμων & ΕΒΥΣ ανά Περιφερειακή Ενότητα θα υλοποιηθούν μέσω των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την υλοποίηση της πράξης «Πλέγμα Δράσεων για την αντιμετώπιση της Υλικής Στέρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και θα συμπληρωθεί με την παράλληλη παροχή συνοδευτικών μέτρων, δηλαδή δράσεων που στοχεύουν στην υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των ατόμων.

 

Δυναμική παρουσία ετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ερχόμενη FOOD EXPO 2024

 


 Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και 50 επιχειρήσεων από ολόκληρη την Πελοπόννησο, είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της η FOOD EXPO 2024, μία από τις σημαντικότερες Εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα λάβει χώρα στο Athens Metropolitan Expo, το χρονικό διάστημα 9 έως 11 Μαρτίου 2024.

Στο πλαίσιο υλοποίησης στοχευμένων ενεργειών για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του πρωτογενή τομέα παραγωγής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής των επιχειρήσεων, στοχεύοντας στην προβολή και ανάδειξη των πελοποννησιακών προϊόντων σε χιλιάδες Έλληνες και ξένους αγοραστές.

Παράλληλα, δημιουργούνται σημαντικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής και των εξαγωγών για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών με εταιρείες εντός και εκτός συνόρων.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, η μοναδικότητα των προϊόντων της και ο επαγγελματισμός των επιχειρηματιών αποτελούν τον οδηγό για μια επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό FOOD EXPO 2024.

 

Συνεδρίαση της ΕΝΠΕ με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού

 


Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, στην Αθήνα, συμμετείχε την Δευτέρα 4 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Δημήτρης Πτωχός.

Με επτά θέματα ημερήσιας διάταξης, παρουσία και της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, προχώρησαν σε μία σειρά αποφάσεων, ενώ είχαν την ευκαιρία να θέσουν βασικές προτεραιότητες κάθε Περιφέρειας.

Στην παραγωγική αυτή συζήτηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανέφερε ως προτεραιότητα για τη Νέα Περιφερειακή Αρχή, το δημογραφικό. «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το δημογραφικό. Είμαστε μία Περιφέρεια που μεγαλώνει σε ηλικία και μικραίνει σε πληθυσμό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ανατρέψουμε. Προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο ώστε στην Περιφέρειά μας να δημιουργηθούν νέες, καλοπληρωμένες δουλειές, να μπορέσουμε να επενδύσουμε πάλι τα όνειρά μας στην Πελοπόννησο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός στην έκθεση «Οινόραμα 2024»

 


 Την έκθεση «Οινόραμα 2024» που φέτος γιόρτασε 30 χρόνια λειτουργίας με ένα τριήμερο που συγκέντρωσε στην Αθήνα τον ελληνικό αμπελώνα και σημαντικό μέρος του ξένου, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Στο Ζάππειο Μέγαρο, 2, 3 και 4 Μαρτίου, επαγγελματίες του αμπελοοινικού κλάδου και φίλοι του κρασιού είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν ανάμεσα σε 250 εκθέτες με πάνω από 2.500 κρασιά και αποστάγματα.

Η Περιφέρειά μας, με ισχυρή εκπροσώπηση, κέρδισε τις εντυπώσεις με τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχό και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, να μοιράζουν συγχαρητήρια στους παραγωγούς και εκθέτες της Πελοποννήσου για τα υψηλού επιπέδου προϊόντα τους.

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνας Ζαχαριάς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μάρκος Λέγγας.

 

 

Ανακοίνωση για την καταγραφή αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α.) ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4849/2021 (ΦΕΚ 207 Α’)

 

Ενημερώνουμε τους κατόχους άδειας παραγωγού ή επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στο πλανόδιο εμπόριο ή σε λαϊκές αγορές ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα πρέπει να καταχωρήσουν τις άδειές τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α.), στο οποίο θα εισέλθουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://openmarket.mindev.gov.gr με τους προσωπικούς κωδικούς τους TAXIS, σύμφωνα με τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήσης που θα είναι αναρτημένο στο Σύστημα, τις παρακάτω προθεσμίες:

  •  Οι Αδειούχοι παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές στο πλανόδιο εμπόριο από τις 15/02/2024 έως τις 15/05/2024 και,
  • Οι Αδειούχοι παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών από τις 15/03/2024 έως τις 15/06/2024

Επισημαίνουμε ότι με βάση την αναφερόμενη ανακοίνωση, μετά το πέρας των αναφερόμενων προθεσμιών δεν θα είναι δυνατή η καταχώρηση στο Σύστημα αδειών από τους κατόχους τους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση περί έγγραφής στο Σύστημα, οι αναφερόμενοι αδειούχοι πωλητές μπορούν να καλούν στα Τμήματα Εμπορίου και Απασχόλησης των Διευθύνσεων Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων, στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • Για την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας: 2752-360501, 2752-360505, 2752-360508
  • Για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας: 2713-610150, 2713-610152, 2713-610100
  • Για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας: 27313-63256
  • Για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας:27413-63218, 27413-63210, 27413-63212
  • Για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: 27213-61531

 

Δεν υπάρχουν σχόλια