Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1882)

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Που αποφασίστηκαν σε Συνεδρίαση του Δ. Σ. Κορινθίων

 

 

 

Η θέση της συμμαχίας πολιτών στα σημαντικά θέματα του Δήμου Κορινθίων όπως διατυπώθηκε στη συνεδριάση του δημοτικού συμβουλίου και κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας έχει ως εξής

  1. Σχολείο στην αρχαία Κόρινθο : Να συνεχιστεί η κατασκευή στον ίδιο  χώρο με τον ίδιο εργολάβο και με την επιχορήγηση του προγράμματος ΕΣΠΑ που έχει διασφαλίσει η δική μας δημοτική αρχή, είναι ευχάριστο  πού η νέα δημοτική αρχή εξετάζει  την δική μας θέση - την οικονομικότερη και συντομότερη λύση του θέματος παρά την αντίθετη προεκλογική της εξαγγελία.
  2. είμαστε υπέρ της δημοτικής συγκοινωνίας και της σύνδεσης του προαστιακού με το κέντρο της πόλης της Κορίνθου με τα ηλεκτρικά λεωφορεία δωρεάν με τα λεωφορεία που δώρισε η εταιρία Motor Oil στο δήμο  και αντίθετοι με την εν λευκώ παραχώρησή τους στο ΚΤΕΛ όπως αποφασίστηκε από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής στη δημοτική επιτροπή πρόσφατα. Η πρόσληψη δυο οδηγών με σύμβαση έργου για τη λειτουργία των οχημάτων εύκολα αντιμετωπίζεται από τον δήμο
  3. Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΚ τον οποίο ψηφίσαμε διαπιστώθηκε αντίθετα με όσα είχαν λεχθεί προηγουμένως από τη νέα δημοτική αρχή ότι η οικονομική κατάσταση της είναι πολύ καλή,  στο ταμείο υπάρχουν 1,4 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς. δεν υπάρχουν οφειλές μεγάλες παρά μία στη ΔΕΗ 150.000 και υπάρχουν προς είσπραξη πολύ μεγαλύτερα ποσά όπως του προκεκα.
  4. Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του οδοφωτισμού LED επαναλάβαμε για άλλη μία φορά τη μεγάλη ωφέλεια που έχει η εξαιρετική σύμβαση που έχουμε υπογράψει η οποία διασφαλίζει το δήμο  και μειώνει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος στους κοινόχρηστους χώρους πάνω από 65% με ότι αυτό συνεπάγεται για την ωφέλεια των δημοτών
  5. συζητήθηκε επίσης  και το θέμα των ειδικών συνεργατών που ανακοινώνονται σωρηδόν  από το νέο δήμαρχο ενώ είναι σαφής η νομοθεσία που λέει ότι ο μέγιστος αριθμός αμίσθων ειδικών συμβούλων και συνεργατών για να αποφευχθεί η γελοιοποίηση του του θεσμού είναι δύο οι οποίοι είναι οι ίδιοι με τους οποίους είχε και η προηγούμενη δημοτική αρχή και όχι περισσότεροι. Οι ανακοινώσεις για νέους ειδικούς συνεργάτες και συμβούλους είναι χωρίς καμία θεσμική υπόσταση  -  πάντως ειδικοί συνεργάτες με την πρόβλεψη του νόμου δεν είναι .

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση Δ. Κορινθίων

 


 

Συνέντευξη τύπου παρέθεσε την Τετάρτη 6 Μαρτίου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Κορινθίων Αναστάσιος Μποζίκης, αναφορικά με το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων με Εξοικονόμηση Ενέργειας στον Δήμο Κορινθίων». Ο κ. Μποζίκης μεταξύ άλλων δήλωσε:

·      Γιατί ο κ. Νανόπουλος δεν έφερε το από 27 Νοεμβρίου 2023 πρακτικό με τις παρατηρήσεις της επιτροπής παραλαβής όταν ήταν Δημοτική Αρχή;

·      Ο κ. Νανόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα συμμετέχουν τουλάχιστον 2 εταιρείες στον διαγωνισμό. Που αποσκοπεί ότι συμμετείχε μόνο μία; Αυτό θα το κρίνουν οι δημότες.

·      Ο κ. Νανόπουλος είχε συμφωνήσει μαζί με τη μειοψηφία για το γκαραντί  20% εξοικονόμησης ενέργειας υπέρ του Δήμου. Γιατί πριν κλείσει η συμφωνία το αφαίρεσε;

·      Γιατί αφαιρέθηκαν 8864 μπράτσα χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν οι πολίτες 200.000 ευρώ και να κερδίσει ο επιχειρηματίας 200.000; Δηλαδή προσπαθούμε να στηρίξουμε έναν και όχι τους πολλούς, που είναι οι δημότες της Κορίνθου;

  


Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου στην 198η επέτειο της μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό

 

 

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου στην 198η επέτειο της μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου :

Παρά τον βροχερό καιρό, με λαμπρότητα συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στις Εορτές για την 198η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό, στην πρωινή πομπή, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024.

Από την Μπάντα ακούστηκαν το Θρησκευτικό Εμβατήριο "Άγιος Μηνάς" του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη, και το κλασικό έργο του Hans Zimmer "Gladiator" σε διασκευή για Μπάντα του Αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "Ιωάννης Κοκονέτσης" κ. Δημήτρη Μίχαλου, υπό τη διεύθυνση της Αρχιμουσικού κ. Μιρένας Βαβαρέτου.

Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, αλλά και το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που εξασφάλισε την μεταφορά των μουσικών !

Και του χρόνου με υγεία !

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στο έργο των διαγραμμίσεων

 


Εκεί που χρειάζονται τα όρια να γίνουν ευδιάκριτα, εκεί που οριοθετείται ο χώρος προσβασιμότητας, εκεί που μπαίνει τάξη στην κυκλοφορία αλλά και εκεί που η διαγράμμιση κρίνεται απαραίτητη για αθλοπαιδιές μέσα στα σχολεία.

Διαγραμμίσεις στην οδό Αγίου Βλασίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείου, στις διαβάσεις, στα γήπεδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου και συνεχίζουμε.

 

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Περιφερειακό Ιατρείο Περαχώρας: Ξεκίνησε η λειτουργία του 2 φορές την εβδομάδα

 

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Περαχώρας και της ευρύτερης περιοχής πως από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου επεκτείνεται η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Περαχώρας δύο φορές την εβδομάδα: κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες από 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

 

 

 

Δήμος  Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Συνάντηση Εργασίας των Αντιδημάρχων κ.κ. Μαυροματίδου και Παπαθανασίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια βίου Μάθησης & Αθλητισμού κ. Βασίλειο Σιδέρη

 

Συνάντηση εργασίας για ζητήματα που αφορούν σε έργα και δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Θεώνη Μαυροματίδου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια βίου Μάθησης & Αθλητισμού κ. Βασίλειο Σιδέρη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή και της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Αθηνάς Κόρκα, την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας συζητήθηκαν οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις, οι ανάγκες για βελτίωση και εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών, αλλά και η υλοποίηση έργων και δράσεων πολιτισμού.

Ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει τις ενέργειες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την προώθηση και υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Γραφείο Τύπου

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια