Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1882)

 

 

 

Κατώτεροι των περιστάσεων οι ψηφοδότες πολιτικοί

 Οι ινστρούχτορες της πολιτικής προκειμένου να διορθώσουν παρεκτροπές του σκεπτόμενου Ελληνικού Λαού και άλλων, πασχίζουν να διαψεύσουν και ανατρέψουν απ’ αιώνων παραδεδεγμένες αρχές της ζωής και συμπεριφοράς των πολιτικών και των ασκούντων εν γένει εξουσία, πάντα βέβαια ευρισκόμενοι υπό την δαμόκλειο σπάθη των πατρώνων της πολιτικής πρόσκαιρης εξουσίας. Αναφέρομαι με τη λέξη «πρόσκαιρης», γιατί όπως έχουμε διαπιστώσει τα κόμματα εξουσίας έρχονται και παρέρχονται, ανάλογα με το πόσο είναι πιστά εντολοδόχα στο διευθυντήριο της Παγκοσμιοποίησης.

Οι σύντροφοι των εκάστοτε κυβερνητικών σχηματισμών παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν αυτά που γνωρίζουμε πάντες, ότι δηλαδή ο βίος των αρχόντων ιδιωτικός και δημόσιος τοποθετείται εις το «σκεπτικό» των πολιτών, παραδειγματίζει δε, ηνιοχεί και παιδαγωγεί τον λαό, γι‘ αυτό και «το της πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν», λέγει ο Ισοκράτης, ¨προς Νικοκλέα..

Οι εισάγοντες νέα ήθη στην πολιτική ζωή λέγουν περίπου και ισχυρίζονται ότι, το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μας ενδιαφέρει εφ’ όσον παίζεται ατομικά και αποτελεί πρόβλημα «Ατομικών δεδομένων». Οι 178 βουλευτές, οι οποίοι είπαν ΝΑΙ στον γάμο και υιοθεσία παιδιών στα ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς να είναι όλοι του ιδίου φυράματος, υιοθετούν παραπολιτική και πολιτική του πειθαναγκασμού, της κλειδαρότρυπας, του κουτσομπολιού, του ατομικού συμφέροντος και του λαϊκισμού. Έδρασαν σε βάρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινωνίας.

Όμως ο ιδιωτικός βίος των ασκούντων εξουσία δεν κρύβεται και δεν μένει στο απυρόβλητο, αλλά τελεί υπό τον συνεχή έλεγχο και την λαϊκή κρίσι, διαδραματίζει δε αποφασιστικό ρόλο εις τον βίο του κοινωνικού συνόλου. Γι’ αυτό και ο Ιησούς Χριστός συμβουλεύοντας τους μαθητές του συνέστησε να προσέχουν στην ζωή και το έργο τους, διότι «ου δύναται πόλις κρυβήναι επάνω όρους κειμένη». Αυτή η αλληγορία του Ιησού Χριστού πρέπει να ενδιαφέρει αυτούς, που επηρεάζουν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Οι πολιτικοί μεταξύ των άλλων είναι και παιδαγωγοί – δάσκαλοι του λαού. Η καλύτερη δε διδασκαλία γίνεται με το παράδειγμα. Αυτοί οι δάσκαλοι προτρέπουν με τον λόγο τους, διδάσκουν με τη ζωή τους, επαληθεύουν τον λόγο με το έργο τους.

Ένας διδάσκαλος άριστος, ως θεωρητικός, αλλά ελλιπής στην πράξη, τότε σκανδαλίζει. Τα παιδιά και οι νέοι κυρίως παρατηρούν τη ζωή με ακρίβεια όχι μόνον των γονέων τους αλλά και αυτών που διοικούν τον λαό. Το αποτέλεσμα υπερψήφισης του Ν/Σ δεν θα φέρει καλό   

 

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια