Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1880)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός 2024

 

Ψηφίστηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2024, ο Προϋπολογισμός του Δήμου Κορινθίων. Το 2024 θα είναι χρονιά αγορών και μελετών δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε σήμερα. Συγκεκριμένα:

·       Προϋπολογισμός που συντάχθηκε από το μηδέν.

·       Σημαντικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη. Αυξήθηκαν μόνο τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Αύξηση αναγκαία λόγω της κατάστασης που παραλάβαμε από τη  προηγούμενη δημοτική αρχή.

·       50 νέες προσλήψεις στην καθαριότητα.

·       Τεχνικό Πρόγραμμα 35 εκατομμυρίων ευρώ.

·       Οδοποιία για 22 Κοινότητες, μέσος όρος 2 χιλιόμετρα για κάθε κοινότητα, σε 2 χρόνια 88 χιλιόμετρα. Για 2 χρόνια μία εργολαβία, τέλος στις αναθέσεις των 30,50 και 60 χιλιάδων ευρώ.

·       Αντικατάσταση χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου, με νέο σύγχρονο χλοοτάπητα.

·       Αντικατάσταση συνθετικών χλοοταπήτων και εκσυγχρονισμός αποδυτηρίων σε Αθίκια και Ξυλοκέριζα.

·       Νέο κλειστό λυόμενο γυμναστήριο τύπου μπαλόνι, δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο Κορίνθου.

·       Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί για, κέντρο πόλης, 3 εισόδους πόλης, παραλιακό μέτωπο Καλάμια, Πνευματικό Κέντρο Άσσου.

·       Δημοτική Αγορά.

·       Πολιτιστικό Κέντρο Μικρασιατικής Μνήμης.

 

 

Η Δημοτική Αρχή υλοποίησε στο απόλυτο τις δεσμεύσεις για μειώσεις των τελών

 

Στην σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Κορίνθου περί μείωσης τελών ύδρευσης. Σε ό,τι αφορά στα τέλη ύδρευσης, μεσοσταθμικά, οι μειώσεις αγγίζουν σε ποσοστό το 20,5%. Αναλυτικά οι μειώσεις χωρίζονται σε 5 κατηγορίες:

1.      0-15 κυβικά μείωση 50%, αφορά σε 14981 υδρόμετρα.

2.      15-30 κυβικά μείωση 40% αφορά σε 6904 υδρόμετρα

3.      30-45 κυβικά μείωση 30% αφορά σε 4717 υδρόμετρα

4.      45-60 κυβικά μείωση 20% αφορά σε 2970 υδρόμετρα

5.      60-75 κυβικά μείωση 10% αφορά σε 1070 υδρόμετρα

Στους υπερκαταναλωτές, από 75 κυβικά και άνω, θα υπάρξει μια κλιμακωτή αύξηση της τάξεως 8% έως 11%. Τη μείωση των τελών ύδρευσης υπερψήφισε εκτός από την Δημοτική Αρχή, η παράταξη «Πράσινη Πόλη» και η «Πολιτική Διέξοδος», ενώ λευκό ψήφισε η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» του κυρίου Νανόπουλου.

Με την σημερινή απόφαση κλείνει ο κύκλος των προεκλογικών δεσμεύσεων για μειώσεις στα δημοτικά τέλη. Δεσμεύσεις οι οποίες τηρήθηκαν στο απόλυτο. Συγκεκριμένα:

-Μειώθηκαν 50% τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χωρών.

-Μειώθηκαν 50% τα τέλη λαϊκών αγορών για αγρότες και εμπόρους.

-Μειώθηκαν 50% τα τέλη νεκροταφείων.

-Απαλλάχτηκαν οι καρκινοπαθείς από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

-Απαλλάχτηκαν οι ΑΜΕΑ, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες από το κριτήριο των περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να δικαιούνται τη μείωση 50% στα δημοτικά τέλη.

 

Αντιπροσωπεία Κινέζων στο Ξυλόκαστρο

 

 

Eπισκέφθηκε την πόλη του Ξυλοκάστρου, ομάδα από την Λ.Δ. της Κίνας, αποτελούμενη από 20 Κινέζους Καθηγητές, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Οικολογίας του Πεκίνου. Η ομάδα αυτή επισκέφθηκε Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια στη χώρα μας με κύριο θέμα  την βιοασφάλεια, τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών και επιδημιών και ήταν κάτω από την επίβλεψη της Κινεζικής Πρεσβείας, αφού εκτός των άλλων συμμετείχε ο επίσημος μεταφραστής της Πρεσβείας ο κ.Peter Chang.

Σε ειδική τελετή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος του Δ.Ξυλοκαστρου Ευρωστίνης  κ.Βλασιος Τσιωτος, καλωσόρισε τους επισκέπτες του, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Λόντος παρουσίασε βίντεο με τα χαρακτηριστικά του Δήμου.

Ακολούθησε επιστημονική ημερίδα με θέματα όπως η έγκαιρη αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περιστατικά δημόσιας υγείας της άγριας ζωής, σε σχέση με την άγρια πανίδα καθώς και ερευνητικές μεθόδους σχετικά με τα πρότυπα μετανάστευσης των άγριων ζώων και τα πρότυπα εμφάνισης επιδημικων ασθενειών. Η μελέτη παρουσιάστηκε από τον Κωνσταντίνο Σαλή και έκλεισε με την παρουσίαση των τοπικών χαρακτηριστικών της ντόπιας άγριας πανίδας.

Την εκδήλωση για την  πόλη του Ξυλοκάστρου καθώς και την επίσκεψη, διοργάνωσε ο κ.Σωτηρης Σαλής, μέσα από την συμμετοχή του στην Κινεζική Υπηρεσία εμπειρογνωμόνων.

 

Δήμος Σικυωνίων

Ο λόγος στους Νέους! Πρωτοπορεί για άλλη μια φορά ο Δήμος Σικυωνίων

 


 Το Δημοτικό Συμβούλιο Σικυωνίων κατά την (13/02/2024) συνεδρίασή του, στηρίζοντας και δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στους νέους του Δήμου, ψήφισε κατά πλειοψηφία και ενέκρινε το καταστατικό του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Σικυωνίων.

Με την απόφαση αυτή, η δημοτική αρχή Σικυωνίων προσκαλεί την νεολαία στο τραπέζι του δημοκρατικού διαλόγου, καθιστά τους νέους ισότιμους συνομιλητές και ξεκινά μαζί τους μια νέα δημιουργική εποχή όπου οι νέοι, για πρώτη φορά, θα είναι συνδιαμορφωτές και συμμέτοχοι των εξελίξεων και των αποφάσεων που αφορούν στο μέλλον τους.

Μελανό σημείο στην όλη διαδικασία, η αδικαιολόγητη στάση της Αντιπολίτευσης, η οποία δυστυχώς σύσσωμη – και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα – ψήφισε αρνητικά καταψηφίζοντας το θέμα αυτό!!

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων Νίκος Σκαρμούτσος ανέφερε: «Είμαι βέβαιος πως οι νέοι μας θα τους διαψεύσουν, είμαι επίσης σίγουρος πως οι νέοι μας, θα επιβεβαιώσουν όσους τους εμπιστεύονται, όσους υποστηρίζουν τις επιλογές τους, όσους κατανοούν τις ανάγκες τους.

Συγχαρητήρια στους δραστήριους νέους καλή αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Σικυωνίων»

 

 

Δήμος Βέλου-Βόχας

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, έγινε συνάντηση του δημάρχου Βέλου-Βόχας με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή

 

 

Η συνάντηση έγινε μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας και κατανόησης για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας.

Συζητήσαμε για το μεγάλο πρόβλημα της υδροδότησης και της άρδευσης, που βασανίζουν τους πολίτες μας και απαιτούν άμεσες λύσεις.

Παρούσα στην συνάντηση ήταν και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα. Αθηνά Κόρκα.

Από κοινού προγραμματίσαμε δράσεις που θα ενισχύσουν αποφασιστικά τον σχεδιασμό του δήμου, που βρίσκετε σε εξέλιξη.

Με τον κ.Γκιολή, συζητήσαμε και πολλά ακόμα σημαντικά θέματα, για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν, όπως και τα οδικά.

Η συνεργασία του δήμου Βέλου-Βόχας και της περιφέρειας Πελοποννήσου, θεωρούμε ότι πολύ σύντομα θα αποδώσει καρπούς και έργα που είναι αναγκαία για να ξαναμπεί ο δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.

Ευχαριστούμε πολύ τους αντιπεριφερειάρχες μας!

 


Δήμος Βέλου-Βόχας

𝚺𝚻𝚮𝚴 𝚷𝚰𝚻𝚨 𝚻𝛀𝚴 𝚳𝚮𝚾𝚨𝚴𝚰𝚱𝛀𝚴 𝚱𝚶𝚸𝚰𝚴𝚯𝚰𝚨𝚺

Οι μηχανικοί της Κορινθίας, έκοψαν χθες βράδυ την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο ξενοδοχείο «Αλκυών», στο Βραχάτι.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κορινθίας, κ. Γιώργος Κωστήρης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διοργάνωσαν μία όμορφη εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε και έκανε χαιρετισμό ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Αθανάσιος Μανάβης, τον οποίο συνόδευε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασιλική Ραπανάκη.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, ευχαρίστησε τον κ.Κωστήρη και όλους τους μηχανικούς της Κορινθίας, που αγωνίζονται μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, για καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και για την επιστημονική τους βοήθεια που παρέχουν στον δήμο μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια