Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1880)

 

Καλπάζει προς τον τίτλο!

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ ΡΟΔΟΥ 1-0

Ουδείς από την ομάδα υστέρησε

ΤΥΧΕΡΗ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 4΄ ΚΤΥΠΗΣΕ ΔΟΚΑΡΙ

 


Γενική εικόνα του αγώνα

Συνεχίζει απτόητος το σερί των τεσσάρων νικητήριων αγώνων ο ΠΑΣ Κόρινθος με την νίκη του την Κυριακή με σκορ 1-0 επί της Ιαλυσού Ρόδου. Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορίνθου οι φίλαθλοι βίωσαν ένα πραγματικό ντέρμπι με την Ροδίτικη ομάδα να διεκδικεί με αποφασιστικότητα το κόψιμο βαθμών από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Έπαιζαν τόσο για τον Α.Σ. Ιαλυσού που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στη βαθμολογία, αλλά και ως δορυφόρος του Α.Σ. Ρόδου που ακολουθεί σε απόσταση τεσσάρων βαθμών την ομάδα της Κορίνθου.

Και θα επετύγχαναν μάλιστα τον σκοπό τους μόλις στο 3 λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι σε βάρος του ΠΑΣ Κόρινθος. Η φάση που έγινε αιτία δεν δικαιολογούσε αυτή την ποινή στην ομάδα μας. Ήλθε όμως ο από μηχανής θεός και ο Εμπουμπά που κτύπησε το πέναλτι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτό ήταν αρκετό για να αποκρουστεί η μπάλα από τη μικρή περιοχή χάρη στην ηρωική παρέμβαση της άμυνας.

Η συνέχεια ήταν σε μια περίοδο που η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και σε ένα μακρινό βολέ αμυντικού μας την μπάλα διεκδίκησε παλικαρίσια ο  στο 15 λεπτό ο Παπουλής από τον αμυντικό φύλακά του, την πήρε με το στήθος. Μπήκε από δεξιά στη μικρή  περιοχή της Ιαλυσού και ενώ τον καταδίωκε κατά πόδας αντίπαλος, τον έριξε στο έδαφος και ο παίκτης μας, τότε έκανε το θαύμα του. Ήταν κατά γης, βρήκε μέσα από τα σωθικά του το απόθεμα αντοχής του, διεκδίκησε πάλι την μπάλα και πεσμένος όπως ήταν με διπλή προσπάθεια την πλάσαρε συρτά στο κενό μεταξύ γκολκίπερ και δεξιάς  κάθετης δοκού ανοίγοντας το σκορ σε 1-0 υπέρ της ομάδας μας.

Ήταν γενναία και αποτελεσματική η ενέργεια το Παπουλή, που έμελλε να είναι και ο μοναδικός  σκόρερ του αγώνα δίνοντας το τρίποντο ασφαλείας στον ΠΑΣ Κόρινθος μέσα στον άκρατο ενθουσιασμό της κερκίδας και  τις αγκαλιές των ποδοσφαιριστών μας προς τους συντελεστές ανοίγματος του σκορ. Το ημίχρονο έληξε με το ίδιο σκορ 1-0. Η εξέλιξη του αγώνα επέβαλε οι παίκτες μας να αποδώσουν με τα τελευταία αποθέματα αντοχής και πίστης στον ηρωικό αγώνα επικράτησης. Είχαν να κάνουν με μία σκληροτράχηλη ομάδα με ισάξιους παίκτες, που ήλθαν στην Κόρινθο δασκαλεμένοι και πρόθυμοι να τα δώσουν όλα για την τιμή των όπλων της Ρόδου. Η συνέχεια ήταν ατυχής και για τις δύο ομάδες με την Κόρινθο να έχει στην κατοχή της την μπάλα σε ποσοστό 60 προς 40% έναντι της αντιπάλου.

Στην επανάληψη η γενική εικόνα δεν άλλαξε και πολύ. Έγιναν επικές τιτανομαχίες μεταξύ αντιπάλων παικτών, με πολλά σφυρίγματα φάουλ του διαιτητή, που μερικές φορές έδειξε κίτρινη κάρτα και στις δύο ομάδες.

Τελικές Φάσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα

Από την αρχή του Β ημιχρόνου μέχρι το σφύριγμα λήξης του αγώνα παίχτηκε ένα παιχνίδι αξιώσεων και από τις δύο ομάδες. Η μπάλα άλλαζε συχνά πόδια και κατεύθυνση, Πότε στο ένα γκολπόστ και πότε στο άλλο με την ίδια περίπου ως άνω αναλογία κατοχής της μπάλας. Το σκορ θα μπορούσε να αλλάξει, αλλά ήταν σκληρή η αναμέτρηση, ενώ όλοι οι παίκτες μετακινούνταν πότε στο ένα και πότε στο άλλο τέρμα για αμυντική ενίσχυση.  Φυσικό ήταν μέσα σ΄αυτή την υπερένταση των παικτών να κερδίσει ο πιο ψύχραιμός και αυτός αποδείχτηκε στο τέλος ο ΠΑΣ Κόρινθος, που πέτυχε τον σκοπό του. Πήρε την νίκη και τους τρεις βαθμούς! Όπως πάντα πετυχημένες οι αλλαγές από τον προπονητή της ομάδας, Ανδρέα Μπαρμπολούτσι, ο οποίος τις έκανε στον κατάλληλο χρόνο και με τις κατάλληλες θέσεις ενίσχυσης της ομάδας.

Στο 4΄μόλις κτυπήθηκε πέναλτι σε βάρος της Κορίνθου, που η μπάλα βρήκε οριζόντιο δοκάρι.

Στο 6΄Μετά από συνδυασμένη επίθεση του ΠΑΣ Κόρινθος από δεξιά έγινε σουτ που πέρασε σύριζα στο δοκάρι.

Στο 16΄έγινε μία μακρινή ψηλοκρεμαστή βαθιά μπαλιά πίσω από τον κύκλο της σέντρας και όπως περιγράψαμε την φάση ο …. Πέτυχε το ασύλληπτο γκολ σε 1-0!

Στο ΄30΄ σούτ από παίκτη της Ιάλυσου διέσωσε ανέπαφα  τα δίκτυα του λίγο κάτω από το οριζόντιο δοκάρι μπλοκάροντας την μπάλα ο Δαρσινός, χειροκροτούμενος.

Στο 55΄έγινε σουτ από αριστερά και η μπάλα πέρασε σύριζα μπροστά από τη γραμμή του τέρματος.

Στο 67΄μετά από διεκδίκηση της μπάλας έγινε δυνατό σουτ από δεξιά, αλλά αποκρούστηκε από τον γκολκήπερ της Ρόδου.

Στο 80΄η «μπάρτσα» κτύπησε κόρνερ από δεξιά, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 87΄η μπάλα πλασαρίστηκε στο κέντρο της μικρής περιοχής, αλλά ήταν δυνατό τοκτύπημα και δικός μας παίκτης έστειλε την μπάλα στα κεραμίδια. Για να γίνει συρτό το σουτ το σώμα του παίκτη πρέπει να γέρνει εμπρός και όχι πίσω. Ήταν μοναδική ευκαιρία να διπλασιαστεί το σκορ.

Μερικές λεπτομέρειες από τον αγώνα

*Επίδειξη δύναμης ναι, αλλά απαιτείται προσοχή στα φάουλ. Πολλά από μέρους των παικτών μας.

*Μικρός αριθμός ξεπουλήματος της μπάλας σε αντίπαλα πόδια.

*Η Ομαδικότητα ανεβαίνει σε επιθυμητά ύψη, όπως και η μαχητικότητα στη διεκδίκηση της μπάλας, όπως χάρη σ΄αυτά πετύχαμε το 1-0 και τη νίκη.

* Χαρακτηριστικό είναι πως κανείς παίκτης δεν υστέρησε σ΄αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Οι παίκτες έπαιξαν με την ψυχή τους και πήραν αυτό που ήθελαν.

* Απαιτείται μεγάλη προσοχή στον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με την ΜΑΡΚΟ, που θα επιδιώξει να κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Καλή ( Άριστη, λίαν καλή, καλή, κακή)

Διαιτητής: Πετρόπουλος Χαράλαμπος. ΒΟΗΘΟΙ: Ανδριανός Μιχαήλ και Σωτηρόπουλος Δημήτριο Συνδ. Αχαϊας.

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ( Προπονητής Ανδρέας Μπαρμπολούτσι}:  .Διασσινός, Παπαχρήστος, Καλούσης, Αργυρόπουλος (62' Ζαχαράκης), Αναστασόπουλος, Χαλάτσης, Γκουντρουμπής (93' Πατελάκης), Γκίκα (86' Κουιμελής), Παπουλής, Δερμιτζάκης (62' Μερκούρη), Νικολάου

 


 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια