Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1877)

 

Ο Νόμος των αντιθέσεων και οι εναλλαγές της ανθρώπινης ζωής


 

 

Με αφορμή πρόσφατη απώλεια ενός αγαπημένου παιδικού μου φίλου, αναμόχλευσα τη μνήμη μου σε βασικά ερωτήματα που αγγίζουν πολλούς συνάνθρωπους, όπως ποιο είναι τάχα το νόημα της ζωής ή ποιο νόημα έχει ο θάνατος του ανθρώπου και άλλα πολλά. Στην αναζήτησή μου αυτή παρεισέφρησε στη σκέψη μου ο Νόμος των αντιθέσεων και ειδικότερα οι εναλλαγές της ανθρώπινης ζωής:

Χρόνος υπάρχει για κάθε τι και καιρός για κάθε πράγμα κάτω από τον ουρανό.

Καιρός να γεννιέται κανείς και καιρός να πεθαίνει, κατά τον Εκκλησιαστή.

Καιρός Ειρήνης και καιρός Πολέμου… Υπάρχουν εκατοντάδες ανάλογες περιπτώσεις

Στην αναζήτηση απάντησης μου ήλθαν στο νου σκέψεις από την Αγία Γραφή της Ορθοδοξίας, αλλά και από την ιστορία της ανθρωπότητας:

Όταν ο Θεός εκδίωξε τους πρωτόπλαστους από τον Παράδεισο τους απάλλαξε από την αυτεξούσια Αθανασία της ψυχής και τους κληροδότησε με οδύνες, ασθένειες, πόνους και δυστυχίες, ευάλωτους και θνητούς. Έχασαν το χάρισμα της αθανασίας και κληροδότησαν στο ανθρώπινο DNΑ αυτές τις ιδιότητες, όπως επίσης να είναι ευάλωτοι στον ¨αποστάτη¨, που τους παραπλάνησε. Οι επίγονοι των πρωτόπλαστων είχαν και έχουν τη δυνατότητα να πορεύονται στη ζωή του ελεύθερα μεταξύ καλού και κακού.

 Έτσι λοιπόν όταν οι άνθρωποι ξεφεύγουν από τον Θείο Λόγο και τις διδασκαλίες του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, ο Θεός επιλέγει να επαναφέρει την ανθρωπότητα, κατά κάποιον τρόπο, σε αρχικό σημείο εκκίνησης. Εφαρμόζοντας τη Θεία Δικαιοσύνη η ανθρωπότητα βίωσε με την πάροδο του χρόνου, τον Κατακλυσμό του Νώε, λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς και Παγκόσμιους Πολέμους. Σύμφωνα με την Χριστιανική Θρησκεία φεύγουν από την επίγεια ζωή πολλοί άνθρωποι προς παραδειγματισμό των ζωντανών και επανέρχεται ο κόσμος πλησιέστερα προς τον Θεό και το θέλημά του.

Ενθυμούμαι ότι, σε μικρότερες ηλικίες, αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. που βίωσα, όλα τα ΜΜΕ, μηδέ του Χόλυγουντ  εξαιρούμενου μίλαγαν για τον Θεό τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες μίλαγαν για Θρησκεία, Πατρίδα, Ειρήνη και Οικογένεια. Αντίθετα σήμερα μιλάνε και διδάσκουν όλα τα Μέσα τη γλώσσα του διαβόλου. Σκέτη κατάντια. Γίναμε Σόδομα και Γόμορρα και αναρωτιέμαι. Μήπως αυτά που συμβαίνουν γύρο μας θα έχουν ανεξέλεγκτες εξελίξεις και πάμε προς Μεγάλο Πόλεμο ; Χριστούγεννα πέρασαν και κανένας, μα κανένας Τ/Σ δεν έπαιξε  τη Γέννηση και τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού. Τυχαίο; Μήπως πρέπει να βρεθούμε έτοιμοι σε τυχόν παρέμβαση της Θείας Δικαιοσύνης ,με προσευχή, εξομολόγηση, μετάνοια και Θεία Ευχαριστία; Μήπως;     

Β.Δ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια