Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1876)

 Η Κομισιόν υιοθετεί την πρόταση Παπασταύρουγια την παράνομη διακίνηση μεταναστών

 

 Newsbomb


Στόχος, η καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης μεταναστών.

Θετικά υποδέχθηκε η αρμόδια επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον την πρόταση που της είχε εγχειρίσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντησή της για τη δημιουργία ενός δικτύου εθνικών συντονιστών για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Όπως κάνει γνωστό η Καθημερινή σήμερα, τη Δευτέρα έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου επιστολη από την Ευρωπαία Επίτροπο στην οποία ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα οργανωθ

εί συνάντηση των «συντονιστών απελάσεων» και των εμπλεκόμενων υπουργείων όλων των κρατών -μελών της ΕΕ. Σύμφωνα με την πρόταση, οι χώρες θα είναι σε ανοικτή γραμμή και θα μπορούν να συνεργάζονται σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα οι επιστροφές.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη συνάντηση του κ. Παπασταύρου με την Ίλβα Γιόχανσον επιβεβαιώθηκε η κονή δέσμευση καταπολέμησης της δράση των παράνομων δικτύων διακίνησης μεταναστών που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Από την πλευρά του, ο κ. Παπασταύρου χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία μίας παγκόσμιας συμμαχίας για την καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών, λέγοντας πως «είναι ένα εγχείρημα που πρέπει να μετουσιωθεί άμεσα σε δράσεις, ενώ αποτελεί κεντρικό ζήτημα που πρέπει να προσελκύσει παγκόσμια υποστήριξη».

Μάλιστα, ο υπουργός πρότεινε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο εθνικών συντονιστών για την καταπολέμηση των διακινητών μεταναστών, την οποία η Επίτροπος καλωσόρισε και δεσμεύτηκε να εξετάσει. «Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο νομικό πλαίσιο που να εμποδίζει και να πατάσσει τη διακίνηση μεταναστών. Το παλαιό -20 χρονών πλέον- πλαίσιο πρέπει να εκσυγχρονιστεί και το πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας πρέπει να ενισχυθεί» υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Παπασταύρου υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού, ευρωπαϊκού πλαισίου επιστροφών μεταναστών, οι οποίες και, όπως είπε, πρέπει να γίνουν «πιο αποτελεσματικές και πιο πρακτικές». Οι επιστροφές δεν είναι διμερές, αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα. Και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται», κατέληξε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται πως αμέσως μετά η επίτροπος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.Συνεχίζεται η φαρσοκομωδία με τον Φρέντι Μπελέρη:

Αναβλήθηκε για τις 24 Ιανουαρίου η δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας 

 Newsbomb22/01/2024


Η συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης του Φρέντι Μπελέρη αναβλήθηκε ακόμη μία φορά λόγω κωλύμματος μάρτυρα. Αναβλήθηκε για την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, υπάλληλος των φυλάκων, ο οποίος θα κατέθετε στη δικάσιμο της Δευτέρας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε λάβει την απαραίτητη εξουσιοδότηση από την διεύθυνση των φυλακών, προκειμένου να μπορέσει να καταθέσει, έτσι αδυνατούσε να συμμετάσχει στη διαδικασία. Το δικαστήριο έδωσε στον σωφρονιστικό υπάλληλο προθεσμία δύο ημερών για να λάβει την προβλεπόμενη εξουσιοδότηση και θα επανέλθει την Τετάρτη για τη συνέχιση της συνεδρίασης 
 
 
 

Μητσοτάκης στο CNN για μεταναστευτικό:

Πρέπει να χτίσουμε φράχτες αλλά χρειαζόμαστε και πόρτες


 


Αναφορικά με την μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός ανέφερε από το Νταβός: «Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό μέσω μίας συγκεκριμένης πολιτικής που είναι γνωστή. Προστατεύουμε τα σύνορά μας, ανοίγουμε όμως και οδούς για όσους θέλουν να έρθουν. Πρέπει να χτίσουμε φράχτες αλλά χρειαζόμαστε και πόρτες κι αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα το διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γι’ αυτό και δεν ήταν σημαντικό θέμα στις εκλογές μας. Το αντιμετωπίσαμε με σκληρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική».
Πρόσθεσε ότι «ανοίξαμε νόμιμες οδούς για όσους θέλουν να έρθουν να εργαστούν στην Ευρώπη. Το κρίσιμο είναι ποιος αποφάσιζε για το ποιος θα έρθει στην Ευρώπη, δεν είναι οι λαθροδιακινητές που είναι υπεύθυνοι».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «αυτοί που δεν παίρνουν άσυλο, πρέπει να επιστρέφονται για να σταλεί ένα μήνυμα ότι, αν έρθεις στην Ευρώπη και δεν παίρνεις άσυλο, πρέπει να γυρίσεις πίσω». Αναφορικά με την απόφαση για τα 50 δισ. στην Ουκρανία υποστήριξε ότι θα ξεπεραστεί το ουγγρικό εμπόδιο και θα προχωρήσουμε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια εναλλακτική να κάνουμε τη συμφωνία οι 26 μας, δηλαδή χωρίς την Ουγγαρία, αλλά αυτό «θα είναι πιο σύνθετο και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο». Πάντως επισήμανε ότι «υπάρχει ο τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ουγγρικές επιφυλάξεις και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία».
Τουρκία: Επιστροφή στην εμπρηστική ρητορική από Ερντογάν

 
 
Το δόγμα μας είναι του «Μπαρμπαρόσα»

ΕΚΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΙ΄ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ


Newsbomb

Με τα νέα πλοία διασφαλίζουμε τη Γαλάζια Πατρίδα, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στην ανυπόστατη και προκλητική ρητορική της Γαλάζιας Πατρίδας επέστρεψε η Τουρκία με τον πιο επίσημο τρόπο, από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στα ναυπηγεία στη Γιάλοβα, στη θάλασσα του Μαρμαρά. «Το δόγμα της Τουρκίας είναι το δόγμα του Μπαρμπαρόσα, ότι όποιος κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί στον κόσμο», διαμήνυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, αναφερθείς στη Γαλάζια Πατρίδα.

Στην κατεύθυνση αυτή, προανήγγειλε πως η Τουρκία θα τρέξει ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, με υποβρύχια και πολεμικά πλοία και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Στα ναυπηγεία, παραδόθηκαν στον τουρκικό στρατό μία φρεγάτα, ένα μη επανδρωμένο σκάφος και δύο σκάφη υποστήριξης. Αξιοσημείωτο είναι στο ναυτικό και στον στρατό ξηράς η εγχώρια παραγωγή αμυντικού υλικού φθάνει σε ποσοστό άνω του 80%, όπως υποστηρίζουν Τούρκοι αναλυτές. Πριν δεκάδες χρόνια η Ελλάδα είχε προηγηθεί στην εγχώρια παραγωγή εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά η μεταπολίτευση γκρέμισε τα όνειρα των Ελλήνων για μια Ελλάδα αυτάρκη. Αποτέλεσμα ήταν να προμηθευόμαστε από το «ράφι» για να μας προκύπτουν οι «Τσοχατζόπουλοι». Και μυαλά τώρα πάμε να βάλλουμε με το μαχαίρι στο λαιμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια