Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ (Φ. 1873)

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31/12/2023

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

 

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο εκκλησίαστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023. Την διακονία του Ι. Άμβωνος ανέλαβε ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή ερμηνεύοντας την προφητεία για τον Τίμιο Πρόδρομο «φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ…» (Μαρκ. α’,3) και επισημαίνοντας ότι η φράση αυτή έχει παρεξηγηθεί, αφού στην καθομιλουμένη εννοούμε μια φωνή που δεν ακούγεται και δεν την υπολογίζει κανείς. Ωστόσο, όμως, η προφητεία εννοεί την φωνή που φτάνει και ακούγεται δυνατά ακόμα και μέσα στην έρημο. Ποιος ή ποιοι είναι η έρημος; Ο κάθε ένας από εμάς προσωπικά, όταν ζει μακριά από τον Θεό, όταν ο εγωισμός του τον έχει κάνει να απομακρύνεται και από τους ανθρώπους.

Ο Πρόδρομος με το κήρυγμά Του φτάνει μέχρι την έρημη χώρα της ψυχής του καθενός και καλεί τον απομονωμένο άνθρωπο σε μετάνοια, αλλαγή σκέψης και τρόπου, που αντιμετωπίζει τα πράγματα και την ζωή. Η πρόσκληση του Προδρόμου είναι να εγκαταλείψει την έρημη χώρα και να ετοιμάσει τον δρόμο για τον Κύριο. Σε λίγες ώρες θα εισέλθουμε στο νέο πολιτικό έτος, δεν έχει σημασία που ο χρόνος θα αλλάξει, αλλά έχει σημασία να αλλάξουμε όλοι μας, μέσα από την μετάνοια μας, γι’ αυτό και παρακάλεσε τον Σεβαμιώτατο Ποιμενάρχη μας να δεηθεί, ώστε να εγκολπωθούμε όλοι το μήνυμα του Προδρόμου και να αποτελέσουμε για τον κόσμο την χαρμόσυνη είδηση!

 ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31/12/2023

 ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ


Στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης», στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023, με την παρουσία των Πολιτειακών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών του τόπου μας και με παρόντες τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά και τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, η Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Κορινθίων κ. Νικολάου Σταυρέλη και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την τελετή Ορκωμοσίας τέλεσε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορίνθου.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ιδιαίτερη του χαρά και τιμή που ως επικεφαλής της Τοπικής μας Εκκλησίας κλήθηκε να αναθέσει συν Θεώ την επιτέλεση των καθηκόντων της «εκκλησίας» του Δήμου της Κορίνθου στην νεοεκλεγείσα αρχή, υπό τον νέο Δήμαρχο της πόλεως μας κ. Νικόλαο Σταυρέλη.

Μια τέτοια αρχή είναι πάντοτε σημαντική γιατί όταν ο Θεός δίδει εντολές, τις δίδει με επιείκεια και κατανόηση, όταν όμως ο Λαός δίδει τις εντολές έχει απαιτήσεις και είναι σαν να επιτάσσει, αυτούς που αναλαμβάνουν το έργο της διοικήσεως του, λέγοντας τους «μηκέτι αμάρτανε, ίνα μη χείρόν τι σοί γένηται» (Ιω. ε’, 14).

Απευθυνόμενος στον νέο Δήμαρχο κ. Σταυρέλη και σ’ όλους τους Συμβούλους επεσήμανε ότι οι Άρχοντες του Λαού πρέπει να είναι άλλες φορές αρεστοί στον Λαό, ώστε να πραγματοποιείται αυτό που προσευχόμαστε στην Θ. Λειτουργία «ἵνα καὶ ἡμεῖς, ἐν τῇ γαλήνῃ αὐτῶν (των Αρχόντων), ἤρεμον καὶ ἡσύχιον βίον διάγωμεν, ἐν πάσῃ εὐσεβείᾳ καὶ σεμνότητι» (Θ. Λειτουργία Αγ. Ιω. Χρυσοστόμου) και άλλες αυστηροί τηρητές των νόμων για να κυριαρχεί η τάξη η ευνομία και η δικαιοσύνη!

Ωστόσο, εμείς βρεθήκαμε εδώ και προσευχηθήκαμε στον Θεό γιατί σας θεωρούμε κομμάτι από την σάρκα μας, αδελφούς, φίλους και δικούς μας ανθρώπους, που θα μας εκπροσωπούν σε κάθε καλό και κακό και με την πολυφωνία στην λήψη των αποφάσεων θα εκπροσωπηθούν όλοι, όσοι σας τοποθέτησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα  διαψευστεί κανείς από εμάς ενώπιον Θεού και ανθρώπων!

Μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου και στην αγαστή και φιλική σχέση που είχε καθόλη την διάρκεια της θητείας του με τον Μητροπολίτη μας, αποτέλεσμα της οποίας είναι το σημαντικό έργο, που αφήνεται στον τόπο μας και ιδιαιτέρως στην Κόρινθο! Σύντομούς χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο Υπουργός κ. Ταγαράς, οι Αρχηγοί της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο νέος Δήμαρχος κ. Σταυρέλης αναφερόμενος στον τρόπο διοικήσεως του Δήμου και στο Πρόγραμμα που καλείται να εφαρμόσει με ενότητα, συνεργασία και λελογισμένη χρήση των οικονομικών για το καλό του Δήμου και της πόλεως της Κορίνθου.

 

           ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/12/2023

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2024

ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ»

2,5 ΤΟΝΝΟΙ ΚΡΕΑΣ & ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & 3,5 ΤΟΝΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΑ

 

Κορυφώθηκαν κι εφέτος οι παραδόσεις κρεάτων και τροφίμων από την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», για τον εορτασμό των Θείων Επιφανείων, προκειμένου να γεμίσουν αγάπη και χαμόγελα οι πάσχοντες και αναξιοπαθούντες αδελφοί μας.

Καθημερινά οι Ιερείς και οι εθελοντές της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» γίνονται δέκτες της αλληλεγγύης και της αγάπης των Κορινθίων για τον συνάνθρωπό τους και νυχθημερόν πασχίζουν να συγκεντρώσουν τις προσφορές και να τις μοιράσουν στους έχοντες ανάγκη αδελφούς μας. Εκτός από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, τις Ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Λουτρακίου και ιδιώτες, που προσέφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, προσετέθησαν και η Ιερά Βασιλική και Πατριαρχική Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους που προσέφερε 1,5 τόννο κοτόπουλα, η Κορινθιακή επιχείρηση «ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΡΜΑ Α.Ε.», που προσέφερε 358kg κρέατος, η Κορινθιακή Εταιρεία ΦΥΡΚΟ ΑΒΕΕ, που προσέφερε 42kg κοτόπουλα και η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, που προσέφερε 159kg τρόφιμα μακράς διαρκείας και ρουχισμό. Συνολικά, αυτές τις ημέρες, μοιράστηκαν από την «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» 2,5 τόννοι κρέας και κοτόπουλα και 3,5 τόννοι τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Οι υπεύθυνοι Ιερείς και οι Εθελοντές της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» ευχαριστούμε όλους τους ανωτέρω, για την έμπρακτη στήριξη τους στο Φιλανθρωπικό έργο, που, δια της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», επιτελεί η Ι. Μητρόπολή μας, έτσι ώστε να πραγματοποιείται η προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και «ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ», ειδικά αυτές τις Άγιες Μέρες.

Ευχόμαστε δε, σε όλους «Καλή και Ευλογημένη Πολιτική Χρονιά με υγεία και ευτυχία»!

 

ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/12/2023

ΤΑ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα αλλά και ευχές για το Νέο (Πολιτικό) έτος 2024, δέχτηκε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, τα κάλαντα τραγούδησαν η Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΡΕΑ» του Άσσου Κορινθίας, η Ένωση Κρητών Κορινθίας «Ο Ψηλορείτης», καθώς και πλήθος μεμονωμένων παιδιών από την Κόρινθο. Εκτός των προαναφερθέντων, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές, επισκέφτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας φίλοι και επιχειρηματίες της Κορινθίας, ευεργέτες της Ι. Μητροπόλεως μας, Ιερείς, οι Υπάλληλοι της Ι. Μητροπόλεως μας με τις οικογένειές τους και πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος, με χαρά και συγκίνηση, άκουσε όλους τους καλαντιστές, στο μοναδικό αυτό έθιμο της Πατρίδας μας και μίλησε, ανάλογα και κατά την περίσταση, στον καθένα τους δίνοντάς τους την ευλογία του, το παραδοσιακό κέρασμα και το Ημερολογίου του 2024 της Ι. Μητροπόλεως μας ευχόμενος προς όλους «Καλή και ευλογημένη Χρονιά» με καρδιές «πλημμυρισμένες» από Χριστό!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

    

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια