Header Ads

Το δίκτυο πόλεων «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες» γίνεται θεσμός! (Φ. 1873)


     *Γράφει - Επιμελείται: Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου

 

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη!

 

Την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024, στο Δημαρχείο, ο Νέος Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, μετά το προγραμματισμένο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο της θητείας του για την εκλογή Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής, ανακοίνωσε, εκτός από τους Αντιδημάρχους και Προέδρους των Νομικών προσώπων, τους Ειδικούς και Εντεταλμένους Συμβούλους, έμμισθους και άμισθους, εκλεγμένους και μη, οι οποίοι θα πλαισιώσουν και θα ενισχύσουν το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.

Δεν μπορώ να κρύψω την ιδιαίτερη χαρά που αισθάνθηκα τη στιγμή που ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων ανακοίνωσε τον ορισμό μου ως Ειδικού Συμβούλου - Συντονίστριας της Πρωτοβουλίας για την Ίδρυση Δικτύου Πόλεων Αποικιών Κορίνθου.

Είναι γεγονός ότι αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ο κ.Σταυρέλης μου πρότεινε να συνεχίσω το έργο που ξεκίνησα πέρυσι με Δήμαρχο τον κ.Βασίλη Νανόπουλο, δηλαδή τη δικτύωση της Κορίνθου με τις πόλεις-αποικίες της Κορίνθου κατά την αρχαιότητα, μέσω του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης, κι εγώ το αποδέχθηκα ανενδοίαστα, θεωρώντας ηθικό καθήκον τη συνέχιση της πολύμηνης προσπάθειάς μου ανεξαρτήτως παραταξιακής επιλογής.

Η αναμφισβήτητη επιτυχία του εγχειρήματος με τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου, τον Μάιο του 2023, είναι προφανές ότι αναγνωρίσθηκε από τον νέο Δήμαρχο, τόσο, ώστε να αγκαλιάσει το όραμα πίσω από το Φεστιβάλ, καθώς και το ίδιο το Φεστιβάλ που σκοπό έχουμε να γίνει θεσμός!

Η διατήρηση της ιδιότητάς μου, όμως, ως Συντονίστριας της Πρωτοβουλίας για την ίδρυση δικτύου πόλεων αποικιών Κορίνθου και ως Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, παρά τη συμπόρευσή μου προεκλογικά με την παράταξη του κ.Νανόπουλου, δεν ήταν ούτε δεδομένη, ούτε προφανής, ανεξαρτήτως επιτυχίας του Φεστιβάλ και της σύλληψης της ιδέας πίσω από αυτό!

Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι σχεδόν πάγια η πρακτική της απαξίωσης των έργων των «άλλων»! Ιδιαίτερα οι Δήμαρχοι δεν διακρίνονται για τη συνέχιση ή/και ενίσχυση των έργων των απερχόμενων Δημάρχων! Πολλά τα παραδείγματα όπου τα έργα του ενός ξεχνιούνται ή μένουν στη μέση από τον επόμενο…

Ο κ. Σταυρέλης στο ξεκίνημα της θητείας του ξαφνιάζει ευχάριστα!

Τηρεί την προεκλογική του δέσμευση ότι θα συνεχίσει τα καλώς κείμενα της θητείας του κ.Νανόπουλου και μέσα σε αυτά συγκαταλέγεται και η Ίδρυση του δικτύου πόλεων «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες» και το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου. Μάλιστα «τολμά» να συνεργασθεί και με πρόσωπα που ανήκουν σε άλλες παρατάξεις… Προς τιμή του!

Συνεχίζει έτσι, μπορούμε να πούμε, την κίνηση του απερχόμενου Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, ο οποίος συνεργάστηκε λόγω απλής αναλογικής με δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων, για να διοικήσει τον Δήμο απρόσκοπτα και με συνέπεια απέναντι στους δημότες, καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Είναι ευχής έργον οι Δημοτικοί Άρχοντες να δρουν συλλογικά και προς όφελος όλων των δημοτών πέρα από εγωισμούς και μικρόνοες αντιλήψεις.

Προσωπικά ευχαριστώ τον νέο Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη για την αναγνώριση του έργου μου και τη δέσμευσή του να συνεργασθούμε, ώστε να γίνει ένας επωφελής για τον τόπο μας θεσμός!

Υπόσχομαι κι εγώ ότι θα το συνεχίσω με συνέπεια για τον Δήμο μας, για τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες, για την Κόρινθο που μας αξίζει!

Εύχομαι στον νέο Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλή και Δημιουργική για τον τόπο και τους Κορίνθιους/-ίνθιες θητεία και μία άψογη και αποτελεσματική μεταξύ μας συνεργασία!

Καλή Αρχή!

 

 * Εύη Κοκκίνου

Δικηγόρος

Διαμεσολαβήτρια

Msc Διοίκηση Τουρ/κών Επιχειρήσεων

Απ. Παύλου 40, Κόρινθος

τηλ. 27410 84568

6944964225

email: ekokklaw@otenet.gr , https:/evikokkinoulaw.gr
  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια