Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1872)

 

 

 
















 

Ξεπουλιέται  η Ελλάδα…

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Δανειοληπτών – Καταναλωτών Ελλάδας, Βαγγέλης Κρητικός μιλώντας για την κατάσταση των κόκκινων δανείων, των πλειστηριασμών και κατασχέσεων, περιέγραψε μια ραγδαία εξελισσόμενη κατάσταση αλλαγής των ιδιοκτησιών της Ελλάδας και μάλιστα μέσα από funds από άδηλους μετόχους και πόρους, διακίνησης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος χωρίς καν έλεγχο πόθεν έσχες.

Αποκάλυψε επίσης τις ανεξέλεγκτες αγορές ακινήτων στο Ανατολικό Αιγαίο από πολίτες της Τουρκίας ακόμη και με χρήματα του τουρκικού κράτους. Το καθεστώς απαγόρευσης και αναφοράς του πόθεν έσχες, έχει καταργηθεί πλέον και στις παραμεθόριες περιοχές, παρότι αγγίζει ευαίσθητα εθνικά θέματα.  Παρενέβη ο εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε θέματα ασφάλειας και μυστικών υπηρεσιών, Κώστας Πικραμένος, ο οποίος υποστήριξε πως η βίζα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την τροπολογία του, ανοίγει το δρόμο για μαζικές αγορές ακινήτων σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από Τούρκους πολίτες!

Κάτι παρόμοιο, αν όχι χειρότερρο, συμβαίνει και στη Μακεδονία. Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες ψυχολόγους και αναλυτές αυτή τρομερή οικονομική κρίση, που κτύπησε την χώρα μας , έχει αλλάξει ολοκληρωτικά για εμάς τους Έλληνες τον τρόπο ζωής, που ζούσαμε. Εμφανίζει όμως και  το πραγματικό «πρόσωπο» φίλων και εχθρών αλλά και γειτόνων,  όπως οι Σκοπιανοί.

Σύμφωνα με τον σκοπιανό τύπο,   ένας Σκοπιανός πολίτης με  βουλγαρικό διαβατήριο ή με εταιρεία εγγεγραμμένη στην Ελλάδα, ο οποίος  διαθέτει  επαρκή ποσότητα  χρημάτων σε μετρητά,  θα μπορούσε να αγοράσει  πραγματικά φθηνά διαμερίσματα στην Θεσσαλονίκη και στα περίχωρά της, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraf.mk (link is external). Σύμφωνα με τα τελευταία νέα , τα διαμερίσματα στην συμπρωτεύουσα  ή στην χερσόνησο της Χαλκιδικής πωλούνται ακόμη και  για μερικές χιλιάδες ευρώ. Η Θες/νίκη είναι γεμάτη διαφημίσεις με  διαμερίσματα προς πώληση σε  διαφορετικές τιμές, ανάλογα με την ποιότητα.

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς Σκοπιανούς στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα με τη μεσολάβηση σερβικών ή βουλγαρικών Επιχειρήσεων Μεσιτείας. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην Βόρεια Δημοκρατία της Κύπρου με Τούρκους και Ισραηλινούς αγοραστές.  Με λίγη σκέψη συνειρμική είναι εύκολο να διαβλέψει κανείς τι κίνδυνοι εγκυμονούν, αν δεν λάβει μέτρα η Ελληνική Κυβέρνηση...   

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 


 


Η Προφητεία του Αγίου Κοσμά!...

Ὁ μακαριστός Μητροπολίτης Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης στο μικρὸ σχετικό βιβλίο γιὰ τὸν βίο , τίς προφητείες καί τὶς διδαχὲς τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλού, έχει γράψει: Τοὺς μίλησε όπως πάντα καὶ γιὰ τὸ Ποθούμενο , όπως καεί πραγματικά έγινε σέ 56 χρόνια περίπου ( 1765 – 1821 ) . Μιλούσε γειά πολέμους μ παράξενα & πολύ καταστροφικά όπλα , την μεγάλη πείνα, γειά παράξενες εφευρέσεις με ‘‘ σιδερένια πουλιά ’’ πού θέα πετάνε στων ουρανό , γειά άμαξες πού θέα τρέχουν στων κάμπο χωρίς άλογα, γειά τω ότι θέα δέσουν τι γόη με ‘‘ κλωστές ’’, γειά τω ότι θέα γυρίζει ὁ διάβολος μ τω κολοκύθι του γύρω άπω τι γόη ( δορυφόροι ) , γειά των διάβολο πού θέα μπέη μέσα στοά σπίτια μας ( τηλεόραση ) καεί άτ. κέρατά του θέα είναι στοά κεραμίδια ( κεραίες ) καεί άλλα πολλά πού αναφέρονται εκτενώς στης προφητείες του .

Βεβαίως όταν των ερωτούσαν μ περιέργεια , μ θαυμασμό καεί μ δυσπιστία ‘‘ Πότε θέα είναι άτ. έσχατα ; ’’ Στήνε περίπτωσή μας συγκεκριμένα , ξαναφέρει ἡ ιστορία , ( στα Μεταξοχώρι ) , ὁ Ἅγιος κοίταξε γύρω του καὶ εἶδε ἔνα συμπαγῆ βράχο . Τοὺς ἐξήγησε ὅτι ὅλα αὐτὰ θὰ ἐκπληρωθοῦν καὶ θὰ ἔρθουν τὰ ἔσχατα ὅταν ‘‘φυτρώσει ἕνα δενδράκι καὶ θὰ σχίσει αὐτὸν τὸν συμπαγῆ βράχο στὴ μέση ’’. Βεβαίως απορούσαν όλοι γιατί δὲν ὑπῆρχε , παρὰ μόνο γρασσίδι καὶ ὁ βράχος φαινόταν συμπαγὴς καὶ ἀκλόνητος .

Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ἔφυγε καὶ πῆγε ἀλλοῦ νὰ ὁμιλήσει καὶ νὰ ἐμψυχώσει τοὺς ὑπόδουλους Ἕλληνες . Ἀλλὰ ἄλλοι δέχτηκαν τὶς διδαχὲς του καὶ ἵδρυσαν σχολεῖα , ἔκτισαν ἐκκλησίες λειτούργησαν κατηχητικὰ , διόρισαν δασκάλους κ.τ.λ. σύμφωνα μὲ τις ὑποδείξεις τοῦ Ἁγίου. Ἄλλοι ὅμως τὸν περιγέλασαν καὶ τοῦ ἀπαγόρευσαν νὰ προσεγγίσει στὸν τόπο τους καὶ τελικὰ τὸν κρέμασαν γιατὶ ἔλεγε να σταματήσουν τὰ παζάρια τῆς Κυριακῆς καὶ να γίνονται τὸ Σάββατο !

Ἐξετάζοντας τὴν φωτογραφία του βράχου όπως είναι σήμερα συρματοδεμένος με το δένδρο να τον έχει σχίσει στα δύο, φοβᾶμαι ὅτι βρισκόμαστε μᾶλλον στὸ ‘‘ καὶ πέντε ’’ . Τὰ ‘‘ χιλιάρμενα ’’ κατεβαίνουν ἀπὸ τὴν Μαύρη Θάλασσα στὸ Αἰγαῖο & στὴ Μεσόγειο Θάλασσα , ( ὁ φονιᾶς τῶν ἀεροπλανοφόρων οἱ S – 400 ἔχουν στηθεῖ μέσα στην Συρία γύρω ἀπὸ τὴν Τουρκία καὶ δὲν πρόκειται νὰ φύγουν , νέα καταστροφικὰ ὅπλα κάνουν τὴν ἐμφάνισὴ τους…

‘‘ Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησὸν μας καὶ σῶσε μας ἀπὸ τὴν σατανικὴ κατάσταση, που βιώνουμε…¨

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»
 
 
 

 


Γκρεμίζουν Χριστιανικές Εκκλησίες και κτίζουν τζαμιά…


Αμείλικτος πόλεμος κατά του Χριστιανισμού σε όλη την Ευρώπη από τους “Πρόθυμους” αναφέρει η Σουλτάνα Χειλαδάκη του nikosxeiladakis.gr. Εδώ και καιρό έχει ξεσπάσει ένας χαρακτηριστικός αμείλικτος


πόλεμος κατά του Χριστιανισμού σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι έφτασαν στο σημείο να γκρεμίζουν ιστορικές εκκλησίες για να ανοίξει ο δρόμος να κτιστούν μουσουλμανικά τεμένη. Ο πόλεμος ενάντια του Χριστιανισμού έχει πλέον πάρει μανιώδεις εκτάσεις. Ιδιαίτερα στην Γαλλία με το χαρακτηριστικό κοσμικό της πνεύμα, έχουν επιτρέψει να κατεδαφίζουν ιστορικές εκκλησίες ή να τις παραχωρούν στους μουσουλμάνους.

Πολλές από τις ιστορικές εκκλησίες της Αγγλίας και της Ουαλίας είναι πλέον ή έρημες, ή έχουν μετατραπεί σε ισλαμικά κατηχητικά κέντρα που προπαγανδίζουν την Τζιχάντ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν δίνουν χρήματα για την επιδιόρθωση ιστορικών εκκλησιαστικών κτισμάτων αλλά αντίθετα ψηφίζουν κονδύλια για το χτίσιμο τζαμιών, ( όπως άλλως τε και στην Αθήνα).

Κληρικοί παπικοί και προτεστάντες δεν κάνουν ουσιαστικά τίποτα για την προστασία των ιστορικών εκκλησιαστικών μνημείων και το κυριότερο, ο νόμος δεν είναι με το μέρος τους. Σύμφωνα με τον επαναστατικό γαλλικό νόμο του 1905 περί διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους, τα περισσότερα από τα θρησκευτικά ιδρύματα έχουν γίνει περιουσία του κράτους ή των δήμων και οι θρησκευτικές κοινότητες έχουν μειωθεί.

Μπροστά σε αυτή την αντιχριστιανική θύελλα, οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν να νοιάζονται μόνο για τις θρησκευτικές ανάγκες του μουσουλμανικού πληθυσμού που συνεχώς ογκώνεται με την έλευση εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών.

Το ίδιο δεν συμβαίνει και στην Ελλάδα; Η άλλοτε χριστιανική Ευρώπη, μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης, δεν μετατρέπεται σε ένα άθρησκο με ισλαμικό προφίλ χώρο όπου η Νέα Τάξη επιβάλλεται και δια του νόμου; Για το καλό μας βεβαίως βεβαίως, μας λένε… Αλλά είναι έτσι; Υπάρχει Εκκλησία με δική της φωνή; 
 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»
 
 



Τα «Τύμπανα του Πολέμου» ηχούν στη Γη…

Οι Προφητείες για τις οποίες έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές έρχονται στο προσκήνιο, αφού τα «τύμπανα ενός Παγκόσμιου Πολέμου» ηχούν τόσο στον βορρά μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας όσο και στον Νότο στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και της Τρομοκρατικής Οργάνωσης Χαμάς της Παλαιστίνης. Χρονιάρες ημέρες για τον Χριστιανισμό και οι Πολεμικές Επιχειρήσεις δεν λένε να κοπάσουν, έστω και με μια μικρή εκκεχειρία.

Στον απόηχο των ματωμένων Χριστουγέννων για τη Λωρίδα της Γάζας, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε, όπως αναφέρει το 5Apostagma.gr, πως ο πόλεμος στη Γάζα απέχει πολύ από το να τελειώσει, ενώ Χαμάς και Τζιχάντ απέρριψαν το σχέδιο της Αιγύπτου για «συνολική λύση του Παλαιστινιακού».

Υψηλόβαθμος σύμβουλος των Ιρανών «Φρουρών της επανάστασης» σκοτώθηκε σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισραήλ κοντά στη Δαμασκό σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Σε μια πρώτη αντίδραση, οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν ότι το Ισραήλ θα πληρώσει για τον θάνατο του Μουσαβί, ενώ ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί προειδοποίησε ότι το Ισραήλ «θα πληρώσει σίγουρα για αυτό το έγκλημα».

Ο Σαγέντ Ραζί Μουσαβί ήταν ο υπεύθυνος για τον συντονισμό της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Συρίας και Ιράν και σύντροφος του Κασέμ Σολεϊμανί του επικεφαλής της Δύναμης Κοντς, του επίλεκτου σώματος των Φρουρών, ο οποίος σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού, μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Ιράκ το 2020. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Jerusalem Post», αναμένεται να εξετάσει πρόταση της Αιγύπτου η οποία προβλέπει να κηρυχθεί καταρχήν ανακωχή για δύο εβδομάδες και κατόπιν να «τερματιστεί» ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

«Μια εκεχειρία διάρκειας μίας εβδομάδας, που έληξε την 1η Δεκεμβρίου, επέτρεψε την απελευθέρωση 105 ομήρων, εκ των οποίων 80 ως αντάλλαγμα για 240 Παλαιστίνιους κρατουμένους σε ισραηλινές φυλακές, όμως 129 άνθρωποι παραμένουν όμηροι στη Γάζα. Ο Νετανιάχου είπε ότι «Δεν πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο όσο δεν έχουμε επιτύχει τη νίκη εναντίον εκείνων που θέλουν τις ζωές μας».

Όσο περνάει ο χρόνος τόσο περισσότερο εμπλέκονται οι ΗΠΑ στον διμερή πόλεμο που ξαπλώνεται προς όλες τις διευθύνσεις. Δεν απομένει παρά να επιβεβαιωθούν απόλυτα οι Προφητείες, αν δούμε έστω και «Τυχαία» μια βόμβα ή πύραυλος να καταστρέφει το Τέμενος του Ομάν, οπότε προβλέπεται τζιχάντ με απρόβλεπτες εξελίξεις…
 
 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



Δεν υπάρχουν σχόλια