Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1871)

 Έρχονται τα Χριστούγεννα

 

 

 

Έρχονται τα Χριστούγεννα. Σε λίγες ημέρες οι καμπάνες των Εκκλησιών θα σημάνουν την Ημέρα της Γέννησης του Μονογενούς Υιού του Θεού όλων μας. Αποτελεί άξιον απορίας, αν το γεγονός αυτό είναι θαυμαστό κι όμως αληθινό πέρα ως πέρα, που πιστοποιεί την μοναδική Αλήθεια.

Ενώ κάθε τι ορατό και αόρατο, το σύμπαν είναι κλεισμένο στον απέραντο χώρο και στο χρόνο, Αυτός, ο δημιουργός του, είναι πέρα και πάνω από όλα αυτά. Είναι ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, αλλά και Αθάνατος!

Από την Αγία Γραφή μάθαμε πως όταν οι πρωτόπλαστοι Αδάμ και Εύα παρασπόνδησαν, παρέβησαν το χρέος τους προς τον Θείο Λόγο, ο Παντοκράτωρ, τους εξόρισε στη Γη, μακράν του Παραδείσου και της αιώνιας ζωής. ΟΙ ίδιοι, οι άνθρωποι, έχασαν το προνόμιο να είναι Αθάνατοι. Το σώμα τους έγινε φθαρτό, ενώ η ψυχή τους μαζί και της μετέπειτα ανθρωπότητας παρέμεινε υπό προθεσμία Αθάνατος, μέχρι την Δευτέρα Παρουσία, για να τεθεί υπό την κρίση της Θείας Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Σαν ελεύθερα όντα, δημιουργήματα του Θεού, παραβήκαμε το θέλημά Του. Ο Πανάγαθος Θεός μας αγάπησε με τέτοιον τρόπο, ώστε μας έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία να περισώσουμε την Αθάνατη ψυχή μας. Έστειλε τον Μονογενή Του Υιόν, τον Θεό – Λόγο, να μας σώσει, να μας δώσει την ευκαιρία να σωθούμε και να μας χαρίσει την αιώνια Ζωή που χάσαμε εξ αιτίας των προγόνων μας,

Η Έλευση του Ιησού Χριστού είναι σημαδιακή. Με το Κήρυγμά του, τη διδασκαλία της Χριστιανικής Αγάπης, μας δίνει την  Ευλογία του, να φύγει κάθε φόβος από την καρδιά μας. Δεν πρέπει να τρέμουμε την αβεβαιότητα του αύριο.

Αλλά να στηριχτούμε στην Πίστη στον Πανάγαθο Θεό ζητώντας το Θείο Έλεος μετανοούντες. Αμήν! Καλά Χριστούγεννα…  

 ΒΔΚ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια