Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1870)

 

Σταχυολογούμε από την εβδομάδα που πέρασεμε λίγα λόγια ενδιαφέροντα γεγονότα

 

 

*Σε ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη με τίτλο «Οι απόρρητοί φάκελοι Καραμανλή», ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ελληνουτουρκικά, δηλώνοντας ότι «δεν χωρούν εκπτώσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας». Παράλληλα, αναφερόμενος - χωρίς να το διευκρινίσει - στην πρόσφατη Διακήρυξη των Αθηνών που συνυπέγραψαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για «γκρίζες ρυθμίσεις», οι οποίες, όπως είπε, «έχουν ως στόχο, με αυθαίρετη ερμηνεία των συνομιλητών μας, να παγώσουν ή να αναστείλουν την άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο, εκεί που κρίνεται το στρατηγικό βάθος του Ελληνισμού, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές». 

 

*Η Ισραηλινή Μοσάντ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», σύμφωνα με τις οποίες οι κυπριακές αρχές ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα ιρανικής υπηκοότητας οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο νησί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Μοσάντ και έγκυρα ισραηλινά ΜΜΕ που την επικαλούνται, οι κυπριακές αρχές συνέλαβαν τον περασμένο μήνα δύο Ιρανούς υπηκόους που διέμεναν στο νησί και φέρονται να βρίσκονταν σε επαφή με στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, υπό την καθοδήγηση και στρατολόγηση του οποίου βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο συγκέντρωσης πληροφοριών που σχετίζονταν με πιθανούς εβραϊκούς στόχους στην Κύπρο, όπως αναφέρει το sigmalive.com

 

*Αναφορικά με το εάν θα ασκήσουν έφεση μετά την απόρριψη του αιτήματος του Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος, είπε: «Αυτό θα το συζητήσουμε με τους νομικούς μας. Ουσιαστικά ήταν η πρώτη δικαστική απόφαση που έχουμε στα χέρια μας, η οποία ήταν αρνητική για την ορκωμοσία. Εντός 10 ημερών θα πρέπει να ασκήσουμε έφεση και θα πάει στο Συνταγματικό Δικαστήριο να επανεξεταστεί η υπόθεση για τη χορήγηση άδειας ορκωμοσίας. Το πρόβλημα είναι να μην αλλάξει χέρια ο δήμος Χειμάρρας. 

 

 

Σε όλη αυτή τη διακυβέρνηση που είχε ο δήμος τα προηγούμενα 12 χρόνια, έχουν γίνει μεγάλες ατασθαλίες και μεγάλες καταπατήσεις ως προς τα οικόπεδα και τη γη που υπάρχει στη Χειμάρρα. Είναι πάρα πολλοί υπουργοί και βουλευτές που ανήκουν στο κόμμα του κ. Ράμα, οι οποίοι όλοι έχουν βρεθεί με περιουσία ξαφνικά εκεί. Αυτή η περιουσία δεν την κληρονόμησαν από κάπου αλλά με πλαστογραφίες» κατήγγειλε ο Λεονάρντο Μπελέρης.

*Η Προεδρία της Δημοκρατίας παρουσιάζει τον νέο ιστότοπο της Προεδρικής Φρουράς, με αφορμή την 155η επέτειο από την ίδρυσή της, στην ακόλουθη διεύθυνση: διεύθυνση: www.presidency.gr/menu-pf-arxiki/.   Ο επισκέπτης μπορεί εκεί να ενημερωθεί για την ένδοξη ιστορία των Ευζώνων, να γνωρίσει τα μέρη της ευζωνικής στολής, να περιηγηθεί στα παραδοσιακά εργαστήρια κατασκευής των ευζωνικών στολών και των ξακουστών τσαρουχιών, να δει και να ακούσει το πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό περιεχόμενο, το οποίο θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

 

* Η πρώτη αντιπαράθεση για τον προϋπολογισμό του 2024 στην Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή η μεγάλη μάχη των αρχηγών και η ψηφοφορία. Η πρώτη κόντρα για τον προϋπολογισμό του 2024, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος, με τη σειρά του, κατηγόρησε τα κόμματα για «καταστροφολογία». 

 

 


 

Το βασικό μείγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η  κυβέρνηση το 2024 και το οποίο στηρίζεται στους άξονες «δημοσιονομική σταθερότητα και σοβαρότητα, αναπτυξιακή πολιτική ενθάρρυνσης της υγιούς επιχειρηματικότητας  και πολιτική κοινωνικής συνοχής με αποτύπωμα», περιέγραψε στην ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια