Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1870)

 















 

 


Ο Ερντογάν είναι ο μόνος κερδισμένος

Η επίσκεψη και τα αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν θα πρέπει να προσγειώσει υπεύθυνα και όχι ευκαιριακά την Ελληνική Κυβέρνηση. Όσο για τον Ελληνικό Λαό να μην μασήσει τον Σανό που θα τον ταΐσουν τα Συστημικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Εκτός από την Τηλεοπτική Χαβούζα και τον Αθηναϊκό Τύπο να μάθουν οι πολίτες να διαβάζουν και να ακούνε ελεύθερες ακόμα φωνές που βλέπουν τα γεγονότα πέρα από τις ωραιολογίες των δηλώσεων αρμοδίων και αναρμοδίων. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν θαρραλέοι δημοσιογραφικοί ηλεκτρονικοί τόποι που ερμηνεύουν την εικόνα στις πολιτικές προθήκες και πέραν από το παραβάν της «Μυστικής διπλωματίας».

Συνιστώ να μην μας εντυπωσιάζουν οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του Ερντογάν και οι καλές εντυπώσεις που διαχέουν στην Ελληνική δημοσιογραφική ατμόσφαιρα οι κυβερνητικές δηλώσεις «περί καλού κλίματος». Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Εξωτερική Στρατηγική της Τουρκίας που είναι διαχρονική, σύμφωνα με τον «Ιερό Όρκο» της παρηκμασμένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μην μας κοιμίζει η δήθεν καλή ατμόσφαιρα της επίσκεψης. Ο Ερντογάν μας ήλθε κάνοντας τον «καλό γείτονα» με κάποιον αντικειμενικό σκοπό. Την ώρα που η Αμερική τον στρίμωξε και απέκλεισε την Τουρκία στα εξοπλιστικά προγράμματα των αεροσκαφών F35 και F- 16, ο Γερμανός Σουλτς του γύρισε την πλάτη και ήταν αποδιοπομπαίος από χώρες της Δύσης, άλλαξε Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς¨.

Έτσι λοιπόν, είδαμε όλοι έκπληκτοι να περισσεύουν χαμόγελα, ειδικές με νόημα χειραψίες και τεμενάδες, ανέξοδες κολακείες, υπογραφές υλιστικών συμφωνιών που ευνοούν κυρίως την Τουρκία, μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα φιλίας και ειρήνης, ελυθεροεπικοινωνίας με βίζα σε επισκέψεις Τούρκων σε «στοχευμένα νησιά» του Αιγαίου και άλλες εικόνες… Όλα αυτά την ώρα που μέχρι χθες η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, έκανε σουρωτήρι το Αιγαίο, ενώ ο Υβριστής, ο Εκβιαστής, το κράτος που δεν τηρεί διεθνείς συμφωνίες, όπως η « Κατάπαυση του πυρός – Εκεχειρία του Αττίλα 1, που έγραψε τον ΟΗΕ στα άγραφα και από την αρχική κατάληψη του 18% της Κύπρου επιτέθηκε με τον Αττίλα 2 και κατέλαβε φτάνοντας στο 38% της έκτασης της Μεγαλονήσου με την Αμμόχωστο μέσα. Ο Ερντογάν δεν απειλούσε την Αθήνα με την εκτόξευση πυραύλων Tayfun και ότι θα έρθουν νύχτα ξαφνικά; Ο Τούρκος δεν αλλάζει περπατησιά.

Καλό είναι να συζητάμε, αλλά όχι και συνεχώς μετά από κάθε συζήτηση να παίζουμε το ¨παιχνίδι¨ του Ερντογαν, που βγαίνει κερδισμένος και εμείς με άδεια χέρια…. 
 
 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»
 





 
Ακόμη ένα σήριαλ της ασχήμιας…
 
Για τον κακό κάκιστο ρόλο των Τηλεοπτικών Σταθμών έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές. Έχουμε κατακρίνει κυρίως την αθλιότητα των δελτίων ειδήσεων, που αναλώνονται στην μύηση των ανθρώπων και τη ροπή προς τα πρότυπα του «κακού». Πριν από πολύ χρονικό διάστημα είχαμε στηλιτεύσει την παραποίηση και γελιοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από την υποβάθμιση του Στρατιωτικού θεσμού σε σειρά εκπομπών. Πρόσφατα είχαμε μιλήσει για την έμμονη συνήθεια, σκόπιμη συνήθεια, προβολής της βίας και των δολοφονιών και άλλες περιπτώσεις του χαμαιτυπείου.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται επί των ημερών μας, Τηλεοπτικός Σταθμός να θίξει κάθε τι το Ιερό και Όσιο έχει απομείνει στην φαρέτρα του ανθρώπινου γένους έναντι της Δικαιοσύνης του Θεού. Αποτελεί βάναυση προσβολή του Ορθόδοξου Μοναχισμού η νέα σειρά «Φόνοι στο καμπαναριό». Με πρόσχημα προφανώς την ελευθερία του λόγου προσβάλλει , διαπομπεύει και χυδαιολογεί και διακωμωδεί το σενάριο με τους ηθοποιούς τον Μοναχικό Βίο. Εδώ πρόκειται για εσκεμμένη και ευθεία επίθεση κατά της Θρησκείας του Ναζωραίου και των Ελλήνων που πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό τους.

Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός δεν είναι οποιαδήποτε Θρησκεία που πηγάζει και εμπεδώνεται στις καρδιές και στις ψυχές των Πιστών της. Είναι η Πανανθρώπινη Θρησκεία της Αγάπης, της Αλληλεγγύης και της Αγιοσύνης. Μέσα από αυτήν την θεόπνευστη Θρησκεία έχουν αναδειχθεί Προφήτες και Άγιοι, ενώ χάρη στην μεγάλη τους Πίστη στη διδασκαλία του Ιησού Χριστού έχουν βρει παρηγοριά και τη λύτρωσή τους από τα δεινά που τους περιζώνουν πολλοί συνάνθρωποι ανά την Υφήλιο! Ειδικά εμείς οι Έλληνες έχουμε ιδία γνώμη για την θαυματουργό Πίστη μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που εμείς οι απλοί πολίτες βλέπουμε σε παρόμοιες τηλεοπτικές σειρές να προσβάλλεται το κοινόν αίσθημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Η Πίστη μας πολεμιέται με ύπουλο και διαβολικό τρόπο. Το ακόμη απαράδεκτο είναι ότι δεν παρεμβαίνει ο καθ΄ ύλην αρμόδιος Εισαγγελέας να εξετάσει τις εκπομπές, να βρει το κακό που κάνουν και ειδικότερα στην διαπαιδαγώγηση της νεολαία μας, που απέχει από τις επιταγές του Ελληνικού Συντάγματος.

Όσο για το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αυτό είναι για τα μπάζα. Σπάνια εκτελεί τα καθήκοντά του και ακόμη σπανιότερα έρχεται κόντρα με τους κάθε λογής άθεους σεναριογράφους, παραγωγούς και καναλάρχες. Να παρέμβει η οποιαδήποτε Ελληνική Κυβέρνηση; Μα αυτή δεν λογοδοτεί για την μη εφαρμογή του Νόμου και του Συντάγματος. Το είδατε κάποτε κάπου να συμβαίνει;
 
 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 
 




Η άνοδος των Εθνικοδεξιών κομμάτων…


Όπως, ίσως, θα έχετε ήδη πληροφορηθεί, τα εθνικοδεξιά κόμματα κερδίζουν έδαφος στα Εθνικά Κοινοβούλια των χωρών της Ευρώπης. Πριν λίγο χρονικό διάστημα το Vox κέρδισε 12 έδρες στις ισπανικές περιφερειακές εκλογές, παρά τις προβλέψεις που του έδιναν έως πέντε. Στην Γερμανία, στη Γαλλία συνέβη το ίδιο. Για τους πολιτικούς , ο Ν, η εκλογική αυτή εμφάνιση της Ευρωπαϊκής Εθνικής Δεξιάς, αντικατοπτρίζει το αυξανόμενο κλίμα, που παρουσιάζουν οι δεξιοί στην Ευρώπη, οι οποίοι διαχωρίζουν την θέση τους από τα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα, τα οποία στα οικονομικά θέματα συγγενεύουν με τη διεθνιστική Αριστερά, γράφει ο Κίμωνας Χαραλάμπους στο el.gr. Και δεν έχει άδικο, αφού το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα με τα μικρά κόμματα της δεξιάς, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας να δίνουν ισχυρό παρών στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων.

Σε προεκλογικές συνεντεύξεις του ο ηγέτης του κόμματος Vox Santiago Abascal, υποστήριζε πως τις απόψεις του συμμερίζονται εκατομμύρια Ισπανοί. Το εκλογικό αποτέλεσμα στην πολυπληθέστερη περιοχή της Ισπανίας, ήταν ισχυρή ένδειξη. «Δεν θέλουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση της Άνγκελα Μέρκελ, που άνοιξε τις πόρτες στη μαζική μετανάστευση και που θα μετατρέψει την Ευρώπη σε κάτι άλλο», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Vox, Σαντιάγο Αμπασκάλ, τασσόμενος κατά της πολυπολιτισμικότητας με άρωμα Ισλάμ.

Τι λέει το Vox για την Καταλανική κρίση; «Να παγώσει επ’ αόριστον η αυτονομία στην Καταλονία και να διωχθούν, να δικαστούν και να καταδικαστούν όσοι διέπραξαν το πραξικόπημα», αναφέρει ο ηγέτης του Vox, καθώς η Εθνική Δεξιά στηρίζει ισχυρά έθνη-κράτη κόντρα στα σχέδια διαμελισμού τους σε περιφέρειες από την Νέα Τάξη. Ο Αμπασκάλ δεν κρύβει την ιδεολογική του προτίμηση.

Το Vox υποστηρίζει την απέλαση των παράνομων μεταναστών, την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τις αμβλώσεις και την ποινικοποίηση των αποσχιστικών κομμάτων. Επικριτές του το χαρακτηρίζουν «μια εθνικιστική επιστροφή στην δικτατορία του Φράνκο», ωστόσο πρόκειται για ένα εθνικοδεξιό κόμμα, τύπου Τραμπ, το οποίο θα υψώσει με την σειρά του εμπόδια στην «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», στον δρόμο για ένα αριστερόστροφο πολυπολιτισμικό παγκόσμιο κράτος, με ένα κέντρο και έναν ηγέτη να το διοικεί; Ιδού το καυτό ερώτημα…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





Είχαν δίκιο Καραμανλής-Σαμαράς για Ερντογάν



Είχαν δίκιο Καραμανλής-Σαμαράς για Ερντογάν-Τουρκικά τετελεσμένα στην Κύπρο και η σιωπή των αμνών στην Αθήνα, αναφέρει το 5Apostagma.gr. Μας ξέρουν καλά οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι και παίζουν χοντρό παιχνίδι με την ελληνική διπλωματία, βασιζόμενοι στην ανάγκη της Αθήνας να υπάρχει ησυχία στο Αιγαίο και έξωθεν καλή μαρτυρία. Η Ειρηνευτική Δύναμη τoy OHE στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) απλά καταγράφει τις τουρκικές παραβιάσεις, χωρίς να τις αποκαθιστά.

Πριν κοπάσουν οι επισημάνσεις των πρώην πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή και Α.Σαμαρά για ένα μέτωπο που το επόμενο διάστημα θα δούμε να ξεδιπλώνει ο τουρκικός αναθεωρητισμός, επαληθεύτηκαν αφού οι Τούρκοι κτυπούν τον ελληνισμό στην Κύπρο, και στην Αθήνα έχουμε “ την σιωπή των αμνών μετά την μεγαλειώδη επίσκεψη Ερντογάν.

Η Τουρκία ήδη προκαλεί τετελεσμένα στην Κύπρο και με τις γαλιφιές στην Αθήνα προσπαθεί να “παγώσει” κάθε ελληνική αντίδραση, μην τυχόν και διασαλευτεί το δήθεν καλό κλίμα και ξεκινήσουν οι παραβιάσεις και οι απειλές σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

Στην πρόσφατη Διακήρυξη των Αθηνών που συνυπέγραψαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής μίλησε για «γκρίζες ρυθμίσεις», οι οποίες, όπως είπε, «έχουν ως στόχο, με αυθαίρετη ερμηνεία των συνομιλητών μας, να παγώσουν ή να αναστείλουν την άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο, εκεί που κρίνεται το στρατηγικό βάθος του Ελληνισμού, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».

Ο Αντώνης Σαμαράς, είχε μιλήσει, επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «πειρατής» για τον Ερντογάν, κάτι που έχει αποδώσει στο παρελθόν. Οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί έχοντας γνώση των τερτιπιών της τουρκικής νεο-Οθωμανικής διπλωματίας μίλησαν δημόσια για “ γκρίζες ζώνες” και τον πειρατή Ερντογάν, ο οποίος όντως επεμβαίνει εκεί που σχεδιάζει, γράφοντας το διεθνές δίκαιο στα παλαιότερα των υποδημάτων του, είχαν απόλυτο δίκιο.

Την Αθήνα και την κυβέρνηση σίγουρα την ενδιαφέρει το καλό κλίμα με την Τουρκία για πολλούς λόγους, αλλά αυτό δεν σημαίνει επουδενί “ τεμενάδες” στον Σουλτάνο τύπου Γεραπετρίτη…

Οι Τούρκοι παραβιάζουν την λεγόμενη «Πράσινη Γραμμή» στην Κύπρο, προσπαθούν και με την απραγία του ΟΗΕ να ενσωματώσουν αυτές τις περιοχές, που έχουν την έννοια του ουδέτερου εδάφους. Πάντα άρπαγες, που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις υπογραφές τους. Δεν είναι καιρός να πάψει η Ελλάδα να στρουθοκαμιλίζει; Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





Δεν υπάρχουν σχόλια