Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1868)

 


















Ο Εθνικός Πατριωτισμός διογκούται στην Ευρώπη…


Σφοδρότατες αντιδράσεις είχαμε σε πολλούς πολιτικούς κύκλους στην Ευρώπη, μετά την νίκη του Γκερτ Βίλντερς στην Ολλανδία , ενώ συνεχίζονται τα περιστατικά βίας σε διάφορες μεγαλουπόλεις με πρωταγωνιστές ακραίους ισλαμιστές. Ο Ολλανδός πολιτικός προφήτεψε ότι σε κάποιο διάστημα θα ακολουθήσουν τον ίδιο και το κόμμα του πολλές χώρες της Ευρώπης, θεωρώντας ο ίδιος ότι η νέα τάση δεν έχει σταματημό, λόγω ισλαμισμού, επισιτιστικής κρίσης και εγκληματικότητας στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. " Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες. Η ελευθερία και ο πατριωτισμός, πρώτα τα δικά μας έθνη και λαοί θα είναι η νέα πολιτική πραγματικότητα", ανέφερε ο ίδιος.

Το θέμα είναι άκρως σοβαρό, αν και οι Ευρωπαίοι φέρονται να ξυπνούν απότομα από τον λήθαργο που είχαν πέσει από τις κυβερνήσεις τους με το μεταναστευτικό.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Μετανάστευσης Δ. Καιρίδης μίλησε για άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας την εκλογή του Βίλντερς λίγο πολύ για ακροδεξιό “ιό” που μεταδίδεται πολύ εύκολα. Όπως φαίνεται διαχρονικά το κόμμα της Ν.Δ. σε επίπεδο ηγετικής γραμμής δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί πού οδηγείται αυτή η κατάσταση.

Τα γεγονότα στο Δουβλίνο, ήταν ό,τι χειρότερο για τους οπαδούς της πολιτικής της πλήρους ενσωμάτωσης των εκατομμυρίων μουσουλμάνων στην Ευρώπη.

Η κατάσταση σχετικά με την ενσωμάτωση ανθρώπων με διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και κυρίως θρησκεία, δεν είναι απλή διαδικασία. Απαιτείται τεράστια προσπάθεια από κυβερνήσεις και όσους από αυτούς θέλουν πραγματικά να ενσωματωθούν στην Ευρώπη, αν και οι ίδιοι θεωρούνται αμετανόητα πιστοί στις πατρογονικές δοξασίες τους.

Ήδη έχουμε de facto, μεγάλα γκέτο μέσα στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, με φαινόμενα απομόνωσης, εθνικισμού, εγκληματικότητας, θρησκευτικού και εθνοτικού φανατισμού, τα οποία εγκυμονούν χίλιους δυο κινδύνους. Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται η Ν.Δ. και στοχοποιεί τα μικρά δεξιά κόμματα συνταυτιζόμενη με την ανέγγιχτη Αριστερά.

Δεν νομίζουν τα Ελληνικά κόμματα, που στηρίζουν τη λαθρομετανάστευση ότι χωρίς καμία πολιτική επαναπρωώθησης όλων των διαβιούντων και μη στις Δομές Κέντρων Υποδοχής Λαθρομεταναστών, που ήρθαν στην Ευρώπη, πρωτίστως στην Ελλάδα, μετά το 2014, προκαλούν τεράστια προβλήματα; Θα εξακολουθήσει η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη να ανέχεται αυτή την κατάσταση;

Ο "ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ"





Για ποια ΜΟΕ συζητάμε με ανακόλουθους;



Μεγάλες παραχωρήσεις κάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όπως είναι γνωστό με την πίεση εξωτερικών εταίρων στο ΝΑΤΟ κατά πρώτο λόγο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά δεύτερο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα συνάντηση σε επίπεδο του ΄Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδου της γείτονος για τα θέματα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Οι εκατέρωθεν δηλώσεις και παραδηλώσεις των «Λαγών» κάθε πλευράς ωραιοποιούν αυτή την ενέργεια. Ισχυρίζονται πως βελτιώθηκε το κλίμα και θα πάμε χωρίς ατζέντα διεκδικήσεων στη συνάντηση, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε.

Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι από πολλές πλευρές έρχονται τα μηνύματα πως αυτή η συνάντηση δεν έχει ελπίδα θετική για την χώρα μας. Αν κάποιον θα ευνοήσει και θα έχει κέρδη, αυτός θα είναι ο πάντα απαιτητικός Ερντογάν της Τουρκίας. Και να κρατήσει στις κόκκινες λεγόμενες γραμμές η Ελλάδα, το γεγονός ότι του δώσαμε το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι κάνει προσπάθειες εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων αυτό του αρκεί.

Υπάρχει μπέσα σε μία χώρια που λίγες ημέρες πριν την συνάντηση τόσον ο ίδιος όσο και τα «παπαγαλάκια του» δεν σταματούν να απειλούν και να προβάλουν τις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο μηδέ της Κύπρου εξαιρουμένης, ενώ πλοία και ιπτάμενα παραβιάζουν την Επικράτειά μας;

Δυό πρώην Πρωθυπουργοί, ο νεότερος Καραμανλής και ο Σαμαράς έχουν προειδοποιήσει τον κ. Μητσοτάκη λέγοντάς του, κατά το 5Apόstagma.gr, σε πρόσφατες δηλώσεις: Μην συζητάς τίποτα επίσημα ή ανεπίσημα με τον "πειρατή" Ερντογάν. Όλοι στην δύση τον αγνοούν.0

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί εκτιμούν ότι ο Ερντογάν συζητά ετοιμάζοντας κτύπημα στην Ελλάδα σε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο και Κύπρο. Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δέκα μόλις μέρες πριν την έλευση του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας, επιμένει να αποκαλεί τον Ερντογάν «πειρατή», ενώ, επικαλούμενος και τη λέξη «κατευνασμός» που έχει χρησιμοποιήσει και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζει πως δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν μπορεί «να κάνουν τόσο λάθος»…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 



Η Αλεξανδρούπολη αλλάζει την ροή του Ενεργειακού…


Οι Έλληνες μετά την Επανάσταση του 1821 κατά του Οθωμανικού ζυγού κατέκτησαν την Εθνική τους Ανεξαρτησία. Αρχικά το Νεοελληνικό Έθνος που ιδρύθηκε με Το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, το οποίο υπέγραψαν στις 3 Φεβρουαρίου 1830 οι κυβερνήσεις της Μεγάλης Βρετανία, της Γαλλίας και της Ρωσίας. Για πρώτη φορά η Ελλάδα θα αποτελούσε ανεξάρτητο κράτος υπό την εγγύηση των τριών δυνάμεων. Κυβερνήτης της Ελλάδας έγινε ο Ιωάννης Καποδίστριας με το γνωστό τέλος. Στις αρχές του 1832 η Διάσκεψη του Λονδίνου προσέφερε τον θρόνο της Ελλάδας στον Όθωνα. Με την αναγνώριση της ελληνικής ανεξαρτησίας το 1830 μια νέα δυναμική εκδηλώθηκε στην ευρωπαϊκή γεωπολιτική: η δυναμική του έθνους κράτους. Η Ελλάδα ήταν ο σκαπανέας αυτής της νέας εποχής. Το 1834, το νέο κράτος επεκτείνεται και περιελάμβανε την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα.

΄Ηταν λίγο μετά το 1881 λοιπόν όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλία, με την Ελλάδα και την Τουρκία σε μια ιδιότυπη διελκυστίνδα, η μεν για να αυξήσει τα εδάφη της, η δε για να διατηρήσει όσα και ό,τι μπορούσε, να επιδίδονται σε θωράκιση των συνόρων τους. Αντικριστά στα ψηλότερα σημεία της Μελούνας Έλληνες και Τούρκοι άρχισαν να χτίζουν φυλάκια επιτήρησης και προάσπισης του δικού τους χώρου. Το 1897, στον ατυχή πόλεμο, η μεγάλη επίθεση των Τούρκων άρχισε όταν έπεσε η Μελούνα, το 1912 όμως από τη Μελούνα άρχισε η πορεία για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της χώρας.

Την τελική μορφή των συνόρων μας την κατέκτησε η Ελλάδα με τους Βαλκανικούς νικηφόρους Πολέμους και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 1913 – 1914, ενώ μας παραδόθηκαν οι νήσοι του Αιγαίου από την Ιταλία μετά το τέλος του Β΄ Π. Πολέμου. Το "χτίσιμο " συμμαχιών σήμερα της Τουρκίας στα Βαλκάνια έχει βρεί πρόσφορο έδαφος σε Αλβανία-Κοσσυφοπέδιο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Η Ελλάδα ωστόσο όντας μέλος της Ε,Ε. και του ΝΑΤΟ, με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αποτελεί την κυρίαρχη χώρα της Βαλκανικής και παράλληλα την χώρα εκείνη στην οποία προσβλέπει η ΕΕ, προκειμένου να δει την Ελλάδα να δίνει λύσει στο ακανθώδες πρόβλημα φυσικού αερίου, ενέργειας κατόπιν εμπάργκο στο Ρωσικό αέριο. Η ροή φυσικού αερίου από την Αλεξανδρούπολη στη γειτονική χώρα των Σκοπίων ήδη έχει κλείσει και είναι η αρχή. Τα Σκόπια ουσιαστικά μετατρέπονται σε "ενεργειακό δορυφόρο" της Ελλάδας, έχοντας σχέση εξάρτησης από εμάς.


Έκτός των άλλων θα ωφελήσει και τις δύο χώρες…

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»








Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα στη Μέση Ανατολή




Απαντώντας σε ερωτήσεις αναγνωστών, αν βλέπουμε να είναι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή η αρχή ενός μεγάλου Πολέμου, έχουμε πει ότι «τα γεγονότα είναι ανεξέλεγκτα, όλα δείχνουν μία άνευ προηγουμένου Προπαρασκευή προς έναν μεγάλο Πόλεμο. Μας απασχολούν πρόσφατες επιθέσεις κατά Αμερικανικών βάσεων των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ με θύματα Αμερικανούς. Όπως είναι φυσικό αναμενόμενο οι ΗΠΑ δεν είναι δυνατόν να αφήσουν αναπάντητες τις Ιρανοκινούμενες επιθέσεις.

Μεταφέρουν ήδη δυνάμεις στην Βόρεια Συρία: Ετοιμάζεται σε απάντηση πολεμική ενέργεια σε ομάδες που κατευθύνονται από το Ιράν. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη βορειοανατολική Συρία δείχνουν σημαντική αύξηση στις στρατιωτικές δραστηριότητες κατά των ΗΠΑ από ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν, ενώ βρίσκεται επί ποδός Πολέμου και ο Ρωσικός παράγοντας της περιοχής. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αλλά και οι απέναντι δυνάμεις Ρωσίας - Κίνας σε μια κίνηση με στρατιωτικό αποτύπωμα, ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή της μέσης Ανατολής. Οι Αμερικανικές βάσεις που επλήγησαν ενισχύονται τόσον με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με εξοπλιστικά. Έγιναν το επίκεντρο αυτών των δραστηριοτήτων καθώς παρέλαβαν σημαντικές αμερικανικές ενισχύσεις.

Πληροφορίες λένε ότι με αυτές τις ενισχύσεις, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, συμμετείχαν σε εντατικές στρατιωτικές ασκήσεις στη βάση σύμφωνα με πληροφορίες του SOHR. Αυτές οι ασκήσεις περιελάμβαναν βολές με βαρύ οπλισμό, σύμφωνα με τα εκπαιδευτικά σενάρια προσομοίωσης στο πεδίο των ασκήσεων. Οι ασκήσεις, με πραγματικά πυρά και προσομοιώσεις στόχευσης από Ειδικές Ομάδες, στοχεύουν στην ενίσχυση της ετοιμότητας για εμπλοκή κατά των ομάδων που κατευθύνονται από την Περσία. Θεωρείται βέβαιη τυχόν επιθετική ενέργεια από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατά στόχων της Συρίας και του Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων έρχεται μετά επί επτά φορές στοχοποίηση Αμερικανικής Βάσης από την λεγόμενη «Ισλαμική Αντίσταση» στα πλαίσια της ανταπόδοσης για τη Γάζα. Όπως διαφαίνεται αυτή η διαρκώς εντεινόμενη από μέρους του Ιράν, δι΄ανιπροσώπου, πολεμική δραστηριότητα διεξάγεται ως απάντηση στον πόλεμο που άρχισε μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ και τα αντίποινα στη Γάζα. που όλα ξεκίνησαν στις αρχές του Οκτωβρίου 2023.. Δεν νομίζετε ότι αυτή η κατάσταση δείχνει πως δεν γυρίζει πίσω;;;


(Μωραίνει ο Θεός, ον βούλεται απωλέσαι».

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια