Header Ads

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (Φ. 1868)

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΕΡΕΥΝΑ


 

 

 

Ρεπορτάζ Βαγγέλης Δ. Κόκκινος, ο νεότερος*

 

     Η εφημερίδα μας, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, στην προσπάθειά της να αναδείξει στο Αναγνωστικό της κοινό Αξιόλογες  τοπικές Μεγάλες Επιχειρήσεις επέλεξε στο παρόν τεύχος να κάνει την Αρχή με την ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Στην αναζήτηση στοιχείων, ο γράφων, ανακάλυψε στοιχεία στο ιστορικό της γνήσιας Κορινθιακής δημιουργίας, που συναποτελούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μιας οικογενειακής προσπάθειας στον τομέα της Βιομηχανικής Επιχειρηματικότητας:

    Με όραμα τη συνεχή εξέλιξη, η Φάρμα Μητσόπουλος αποτελεί αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες μονάδες κρέατος στην Ελλάδα, που παράγει, μεταποιεί και εμπορεύεται κρέας, κρεατοσκευάσματα αλλαντικά και προ ψημένα  προϊόντα , για την ελληνική και διεθνή αγορά.

Η εταιρία  δραστηριοποιείται από το 1964 και επενδύει στην ανάπτυξη, πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και τον σεβασμό στον καταναλωτή και στους συνεργάτες της.

    Ο Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Γεώργιος & Αναστάσιος Μητσόπουλος όταν μιλούν για το «επιχειρηματικό»  ταξίδι που ξεκίνησε ο πατέρας τους Δημήτρης, ο οποίος κατάφερε με μόλις δύο γουρουνάκια, από το μηδέν, να δημιουργήσει μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής που δεν σταματά να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζεται αισθάνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν αποδοτικά την ανοδική πορεία που άρχισε Εκείνος. Με τους ιδρυτές της να κοιτάζουν κυρίως στο μέλλον, η εταιρεία έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις, που την καθιστούν πλέον πρότυπο βιομηχανίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Στο Καλέντζι, στο Ζευγολατιό Κορινθίας,  βρίσκονται οι ιδιόκτητες μονάδες αναπαραγωγής, εκτροφής, ο μύλος ζωοτροφών και ο χώρος σφαγής. Αντίστοιχα, στην περιοχή Κρητικά στην Αρχαία Κόρινθο βρίσκεται το επίσης ιδιόκτητο υπερσύγχρονο εργοστάσιο τυποποίησης κρέατος, κρεατοσκευασμάτων, αλλαντικών, καθώς και η νέα μονάδα προψημένων προϊόντων, αλλά και το logistic center χωρητικότητας 2000 παλετών.

    Στην εταιρία οι ιδιοκτήτες, θεωρούν βασική υποχρέωση την παραγωγή ασφαλών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και εφαρμόζουν την κοινοτική νομοθεσία τροφίμων, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των καταναλωτών για υγιεινά και γευστικά προϊόντα. Η εταιρία διατηρεί τον πλήρη έλεγχο σε κάθε στάδιο της παραγωγής και δεσμεύεται για την ποιότητα, την ασφάλεια και την εξαιρετική γεύση των προϊόντων της.

Η Φάρμα Μητσόπουλς αποτελεί παράδειγμα για το ελληνικό επιχειρείν με κύκλο εργασιών πάνω από 50 εκ. ευρώ (2022) όπου συμβάλει στην τοπική αλλά και εθνική οικονομία. 

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

    To επενδυτικό πλάνο της Φάρμα Μητσόπουλος σε βάθος πενταετίας αγγίζει τα 20εκ. ευρώ, και συμμετέχει σε νέα προγράμματα που έχουν στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της.

    Ανταποκρινόμενη η Διεύθυνση στις προκλήσεις της εποχής, σε μία περίοδο που τα ενεργειακά κόστη ξαναχαράζουν τον βιομηχανικό χάρτη, κάνει ένα γενναίο βήμα στην επενδυτική  δραστηριότητά της και με τη συμμετοχή  στην ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ «KORINTHIAN GREEN POWER» επενδύει σε μία πιο σταθερή και βιώσιμη λειτουργεία της εταιρίας, μειώνοντας τεράστια ποσά ενέργειας μέσω του ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ.

    Εξίσου σημαντική είναι και η  μεγάλη επέκταση στο εργοστάσιο στην Κόρινθο με τα νέα ρομποτικά συστήματα έψησης γύρου και την επέκταση του  logistic center πλησίον των υπαρχόντων εγκαταστάσεων. Επιπλέον, το εγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», θα ολοκληρωθεί  με σκοπό την αναβάθμιση του εργοστασίου. Και όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε νέα επενδυτικά προγράμματα όπως αυτό της «ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ».

ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

    Τα προϊόντα της ΦΑΡΜΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ βρίσκονται σε μεγάλες εθνικές αλυσίδες Super Markets όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, My Market , Κρητικός, Χαλκιαδάκης , Market In και Lidl. Η ποιότητα, η μεγάλη γκάμα και η άριστη εικόνα του προϊόντος λαμβάνουν μεγάλης εκτίμησης και αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό.

Ανταποκρινόμενη η ΦΑΡΜΑ στον γρήγορο ρυθμό ζωής, συνδυάζει την ευκολία με την πραγματικά ποιοτική επιλογή για τον καταναλωτή.

    Στο κανάλι της εστίασης, ο επαγγελματίας εμπιστεύεται τη Φάρμα Μητσόπουλος, για τη σταθερή ποιότητα και απόδοση των προϊόντων της. Με σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εξέλιξης, καθώς και μέσα από τους κωδικούς προϊόντων που η Φάρμα σχεδιάζει και παράγει, ο επαγγελματίας μπορεί να αναπτύσσει το μενού που τον διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

    Η εξωστρέφεια είναι η κινητήριος δύναμη για τη Φάρμα Μητσόπουλος, με κύριο στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων κρέατος σε όλο τον κόσμο. Πιστοί στις αξίες της και με όραμα που διευρύνεται πέρα από τα ελληνικά σύνορα, στοχεύει σε διεθνείς αγορές και σε νέες συνεργασίες. Με ενεργή παρουσία σε πάνω από 20 χώρες, φροντίζει να ενδυναμώνει τα κανάλια πωλήσεών της και να κάνει ευρέως γνωστά τα ελληνικά προϊόντα, που με μεράκι και αφοσίωση παράγει εδώ και πάνω από μισό αιώνα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

   Στη Φάρμα Μητσόπουλος, πιστεύουν στον άνθρωπο. «Οι άνθρωποι είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να προχωρήσουν μαζί στο αύριο» αποτελεί σκοπό ζωής. Η Φάρμα Μητσόπουλος συμβάλει στην ανάπτυξη και στην απασχόληση προσωπικού!

    Αποτελεί σημαντικό εργοδότη της τοπικής κοινωνίας, καθώς σήμερα απασχολεί σχεδόν 300 εργαζόμενους στην περιοχή της Κορίνθου. Στην εταιρία παράγεται το 100% των προϊόντων της στις ιδιόκτητες παραγωγικές μονάδες και διατηρεί σταθερούς δεσμούς και σχέσεις με την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, η διαφάνεια είναι διάχυτη σε όλες τις διαδικασίες! Παρέχει ίσες ευκαιρίες  στους ανθρώπους της έτσι ώστε να νιώθουν ότι ανήκουν σε μία μεγάλη οικογένεια, αυτή της Φάρμας. Έτσι, εξασφαλίζεται η εργασιακή ισότητα και το Πνεύμα Μεγάλης Μονάδας.

    Η Φάρμα Μητσόπουλος μεριμνά για τη βιώσιμη ανάπτυξη, και προάγει την κουλτούρα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο δεσμεύεται και αποδεικνύει έμπρακτα την προσπάθεια για έναν κόσμο καλύτερο. H Φάρμα έχει υιοθετήσει την αρχή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) και την εφαρμόζει βάση συστήματος κατά ISO 26000 από την αρχή της λειτουργίας της, πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο περιβάλλον, προασπίζοντας την υγεία και συνεισφέροντας εμπράκτως στην τοπική και ευρύτερα στην ανθρώπινη κοινωνία.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Μέσα από τα συστήματα και τις διαδικασίες πιστοποίησης που ακολουθεί η Φάρμα, παρακολουθεί τις επιδόσεις της και τον τομέα της μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος, θέτοντας  συνεχώς νέους υψηλότερους στόχους σε θέματα περιβάλλοντος.

Παρατηρώντας τα λειτουργικά κόστη να αποτελούν εμπόδιο στη λειτουργία του συνόλου των βιομηχανιών και ειδικότερα στον κλάδο των τροφίμων, η εξεύρεση τρόπων για την αντιμετώπισή τους μέσω νέων επενδύσεων αποτελεί μονόδρομο για τη βιώσιμή λειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας. Έτσι, σήμερα, η Φάρμα Μητσόπουλος αντιμετωπίζει αποφασιστικά αυτή τη συγκυρία με την επιλογή να κατασκευάσει φωτοβολταικό πάρκο 3 MW σε αγροτεμάχιο της οικογένειας Μητσόπουλου, χρησιμοποιώντας μία 100% ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που είναι άφθονη στην Ελλάδα και αυτή είναι ο ήλιος. Είναι μία τεχνολογία εξ ολοκλήρου φιλική στο περιβάλλον που σημαίνει ότι έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, δηλαδή μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον.

    Στο Καλέντζι βρίσκεται η μονάδα Βιοαερίου μας, η οποία  αποτελεί τον ορισμό της κυκλικής οικονομίας, μιας και από την χοιροτροφική μας δραστηριότητα δημιουργούμε τη δυνατότητα να παράγουμε ενέργεια.   Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν την σύγχρονη πράσινη βιομηχανία ακολουθώντας πιστά τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.

   Η Διεύθυνση πιστεύει ότι «Με την φιλοσοφία της να πηγάζει από τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, η Φάρμα Μητσόπουλος παραμένει προσηλωμένη στις αξίες της. Δεσμεύεται  ότι θα συνεχίσει να δημιουργεί γεύσεις με αξία, καλή ανατροφή, γεμάτες απόλαυση και αγάπη, για όλους!»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια