Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1868)


Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – 3ος Όμιλος

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ  2-2

Οι παίκτες μας έχασαν το προβάδισμα που είχαν 2-0…

 

 

   Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική ημέρα ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ακόμη δεν βρήκε τον δρόμο για την νίκη που θα τον κρατήσει στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας στον 3ο Όμιλο. Την Κυριακή το μεσημέρι στην έδρα του πάλι αυτή τη φορά παραχώρησε ισοπαλία στην ΑΕ Μυκόνου με σκορ 2-2. Παρά τη μεσημεριανή ώρα (13.00) οι φίλαθλοι της Κορινθίας γέμισαν την κερκίδα και μεταπήδησαν στο από το μηδενικό αποτέλεσμα του Α ημιχρόνου στην δυναμική επιθετική επιστροφή των παικτών που μέσα στα 15 λεπτά του Β ημιχρόνου προηγήθηκαν με σκορ 2-0 για να οπισθοχωρήσουν στη συνέχεια και να δώσουν γήπεδο στους Μυκονιάτες να πάρουν μια αναπάντεχη ισοπαλία. Στη διαμόρφωση του αποτελέσματος συμμετείχε, αν και καλύτερος από τις προηγούμενες δύο διαιτησίες και ο διαιτητής.

Περιγραφή του αγώνα

Στην έναρξη του Α ημιχρόνου ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ είχε την εύνοια του δυνατού αέρα. Η αγωνιστική τους τακτική είχε μία ελαφρά βελτίωση από άλλους αγώνες, αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις καιρικές συνθήκες. Μοναδική διαφορά ότι έπαιξαν χαμηλό. Συρτό παιχνίδι χωρίς να το αξιοποιήσουν. Ανύπαρκτα σχεδόν τα σουτ, λίγη η ομαδικότητα, σπατάλη με το ατομικό τρέξιμο από την αριστερή πλευρά κυρίως. Με την μπάλα στα πόδια ο υπέροχος αυτός εξτρέμ αδικεί τον Εαυτόν του όταν δεν έχει καταλάβει ότι το παιχνίδι είναι ομαδικό και ότι όταν προσπαθεί να περάσει μια συμπαγή άμυνα μό0νος του θα του πάρουν την μπάλα, ενώ δίπλα του έτρεχε δικός του παίκτης αμαρκάριστος στο κέντρο έξω από την μεγάλη περιοχή. Κρίμα. Το αποτέλεσμα 0-0 και στα αποδυτήρια έγιναν οι σχετικές συστάσεις.

Το Β ημίχρονο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την «Μπάρτσα», αφού οι παίκτες της έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Μέσα σε πέντε λεπτά αγώνα έπαιξαν δυνατά, με χαμηλά την μπάλα, πάσα στην πάσα, ομαδικότητα που σμπαράλιασε την άμυνα των φιλοξενουμένων, Ο Ζαχαράκης μόλις στο 46΄μετά από εναλλαγή της μπάλας και δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Λύτρωση στην κερκίδα, για να έλθει η σειρά του Δερμιτζάκη στο 50΄να ξεσηκώσει τους οπαδούς που μερικοί φίλαθλοι δάκρυσαν από ενθουσιασμό, αφού έκανε το 2-0. Αυτή, σ΄αυτά τα πέντε λεπτά του αγώνα πρέπει να είναι η ομάδα.

Ατυχώς όμως αντί να συνεχίσουν τον επιθετικό ρυθμό νόμισαν ότι ο αγώνα δεν έχει ολόκληρα 40 λεπτά ακόμη. Οπισθοχώρησαν, έκαναν σφάλματα, ξέχασαν την έννοια της αλληλοϋποστήριξης και ομαδικής αντίληψης, την έννοια να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί την άμυνα της Μυκόνου κι έδωσαν χρόνο γηπεδικής κατοχής στον αντίπαλο.

ΟΙ φιλοξενούμενοι, αν και δεν κατάγονται όλοι από το νησί του ανέμου, έκαναν αυτό που δεν έκαναν οι γηπεδούχοι στο Α΄ ημίχρονο. Έπαιξαν με τη δύναμη της ψυχής τους, εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμη του ανέμου και σουτάριζαν από μακριά. Έτσι πέτυχαν τη διάνοιξη της άμυνας των Κορινθίων με ένα σουτ από τα 50 μέτρα που έφερε την μπάλα κάθετη δίπλα στο οριζόντιο δοκάρι και την έβαλε στα δίκτυα. Μείωσαν στο 55΄σε 2-1 με τον Πινέϊρο. Η συνέχεια πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία, αλλά και τη διοίκηση της ομάδας, αφού δεν φάνηκαν οι παίκτες ικανοί να αυξήσουν το σκορ, αλλά άφησαν τις πρωτοβουλίες των αντιπάλων να μας πάρουν τους δύο βαθμούς στην έδρα μας. ΚΙ αυτό μόλις 5 λεπτά πριν σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του αγώνα. Η εξέδρα; Καλά αυτό ας μην το συνεχίσουμε αφού πρώτος και καλύτερος υπέφερε ο Πρόεδρος Αλέξης Κούγιας, που πολλές φορές δεν πίστευε στα μάτια του. Οι παίκτες μας έχουν πόδια, αλλά τους λείπε η εξυπνάδα και η συνοχή, η τόλμη να σουτάρουν έστω και από μακριά, να μοιράζονται τη νίκη και να αφήσουν τις ατομικές παλικαριές που βλάπτουν την ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό!...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

*Οι παίκτες να μην διαπληκτίζονται με τον διαιτητή και δίνουν δικαιώματα για κάρτα.

*Ο προπονητής να τους μάθει να παίζουν μπροστά την μπάλα γιατί πολλές φορές, ενώ η ροή δείχνει επίθεση την γυρίζουν πίσω και η άμυνα οργανώνεται καλύτερα.

*Ήταν φανερή η προσπάθεια των παικτών μας να παίξουν συρτά με εναλλαγές την μπάλα με συμπαίκτη που τρέχει παράλληλα και αμαρκάριστος.

*Ο αριστερός εξτρέμ είναι δυναμικός, έχει πολύ καλό διασκελισμό με την κατοχή της μπάλας, ο οποίος πρέπει να κάνει ντουέτο με αμαρκάριστο συμπαίκτη.

* Οι παίκτες βελτίωσαν την κινητικότητα, δεν περίμεναν να έλθει η μπάλα επάνω τους για να την κλέψει αντίπαλος.

* Να πάψουν να πουλάνε κάποιοι την μπάλα και να φρενάρουν την επίθεση, που οφείλει να σουτάρει με οποιεσδήποτε συνθήκες και από οποιαδήποτε θέση. Να σιγουρεύεται η μπαλιά τους σε συμπαίκτη.

*Πότε θα μάθουν τα μπακ και ο τερματοφύλακας να δίνουν την στατική μπαλιά σε αμαρκάριστο συμπαίκτη και όχι κατά της απέναντι Τουρκίας, Μέτρησα 15 μπαλιές και μόνο 1 έκλεψε δικός μας επιτιθέμενος.

* Θα πρέπει να πάψουν να δικαιολογούν τις δικές τους ελλείψεις ο παίκτες και να τους φταίει πάντα ο διαιτητής. Να τηρούν τους κανόνες και να μάθουν να αντιμετωπίζουν τα δύσκολα. Μπορούσε όμως άνετα να δώσει πέναλτι στην Κόρινθο περί το τέλος του αγώνα.

*Φυσικά οι διαιτητές των τριών τελευταίων αγώνων φανερά ή συγκεκαλυμμένα ήταν μεροληπτικοί σε βάρος μας. Αυτό τα έχει το άθλημα γι’ αυτό υπάρχουν και οι ενστάσεις…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΟΥΡΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

 ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ :

ΔΙΑΣΣΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΣ ( ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ), ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΤΕΛΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΛΑΤΣΗΣ, ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ( ΓΕΩΡΓΙΟΥ), ΧΑΡΤΣΙΑΣ ( ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ), ΠΑΠΟΥΛΗΣ, ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ.






Δεν υπάρχουν σχόλια