Header Ads

UNICS - Επίσκεψη στην Κρακοβία της Πολωνίας (Φ. 1861)

 

 

 

 

 

Από Unics (Δημοσιεύσεις Facebook)

 

Μία ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κρακοβία της Πολωνίας, όπου εργάζεται η κόρη μας Iris Kokkinou, αποκτώντας τα δικά της εφόδια ζωής, μας έφερε σε επαφή με μια χώρα και τους ανθρώπους της, με την οποία δεν είχαμε μεγάλη συνάφεια.

 


 H έκπληξη θετική σε όλα, μια πόλη προστατευόμενη από την Unesco, πεντακάθαρη, με όλα της τα μνημεία στη θέση τους κι όχι αποκεφαλισμένα από ιδεοληπτικούς ψευτοεπαναστάτες και περιποιημένα, να μιλούν για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου, τον υπέροχο ποταμό Βιστούλα να την διατρέχει, γεμάτη περιποιημένα πάρκα, το εργοστάσιο του Όσκαρ Σίντλερ, που έσωσε 1200 Εβραίους, προστατεύοντάς τους ως εργάτες του μαζί με τις οικογένειές τους, να ιστορεί την αξία των ελευθερων επιλογών ακόμη και συνοδευόμενες με κίνδυνο ζωής, την οποία τελικά νοηματοδοτούν!

 


Οι δρόμοι χωρίς ούτε ένα σκουπιδάκι, με σχετική κίνηση, αλλά χωρίς να ακούσουμε ούτε ένα εκνευριστικό κορνάρισμα, όλους τους οδηγούς να σταματούν στις διαβάσεις για τους πεζούς, με μια διακριτική ευγένεια, χωρίς διαχυτικότητα, αλλά αρκετή για να νιώθεις οικεία!

Φύγαμε έχοντας εμπλουτιστεί με βιώματα χαράς, αλλά και με μια πικρή απορία... για το πού, πότε και γιατί χάσαμε στην Ελλάδα την επαφή μας με το δικό μας υπέροχο πολιτισμό!

 

Κυριάκος Κόκκινος,
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Συστημικός Αναλυτής CSAP, Διαμεσολαβητής, Coach, Εκπαιδευτής Ενηλίκων 

Δεν υπάρχουν σχόλια