Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1861)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ
στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ

Για την καλύτερη και λειτουργικότερη εξυπηρέτηση των πληγέντων από τις κακοκαιρίες DANIEL και HLIAS, που εκδηλώθηκαν στις 4, 5, 6, 7/9/2023 και 25, 26, 27/9/2023 αντίστοιχα, σε περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας και επλήγησαν επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, η Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ενημερώνει ότι:

οι ενδιαφερόμενοι, που υπέστησαν ζημιά, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από 9:30π.μ. – 13:30μ.μ., για να παραλαμβάνουν και να συμπληρώνουν την αίτηση διενέργειας αυτοψίας στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας (Κροκιδά 2, Κόρινθος, Τ.Κ.: 20131). Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2741360 -702, -704, -725, -727 (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας)

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΥΤΙΝΙΩΤΗΣ


 

 

Υπογραφή σύμβασης από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Κορινθία

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου που αφορά στην επούλωση λακκουβών και στην άμεση αντιμετώπιση βλαβών στο οδικό δίκτυο της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας, για το 2023.

 


 Ο προϋπολογισμός του πιο πάνω έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Π.Ε. Κορινθίας, ανέρχεται σε 370.000 ευρώ.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας με εκπροσώπους από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και τον ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου, στην οποία συζητήθηκε πρόταση που υπάρχει για την κατασκευή λιμνοδεξαμενής στην περιοχή, με την οποία -όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης, συναινεί ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω επιστήμονας έχει προβεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην εκπόνηση έκθεσης σχετικά με την δημιουργία δέκα λιμνοδεξαμενών στις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι τόσο η απόφαση για το θέμα, όπως επίσης για την ανόρυξη γεώτρησης και την τακτοποίηση των αρδευτικών έργων στον πιο πάνω δήμο της Κορινθίας, εκτιμά ότι θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα που θα επισκεφθεί εκ νέου την εν λόγω Π.Ε. στην οποία, όπως υπενθύμισε, έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια σημαντικές πιστώσεις για τα ζητήματα της άρδευσης.

 

 

Μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΕΦΑ Κορινθίας για τον συνδετήριο δρόμο της Αργολίδας με τον Α7 υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

 


 Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με την προϊσταμένη της εν λόγω ΕΦΑ Παναγιώτα Κασίμη.

Αντικείμενο του εν λόγω μνημονίου αποτελεί η δυνατότητα της ΕΦΑ Κορινθίας για την διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, δηλαδή του δρόμου που κατασκευάζει η Περιφέρεια με σκοπό την ασφαλή οδική σύνδεση Αργους και Ναυπλίου -της Αργολίδας γενικότερα- με τον αυτοκινητόδρομο Α7.

Υπενθυμίζεται ότι τo εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 38.972.850,01 ευρώ, αφορά στην κατασκευή του τελευταίου συνδετήριου τμήματος, μήκους 7 χιλιομέτρων, της νέας επαρχιακής οδού ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, η οποία θα συνδέσει το οδικό δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κορίνθου – Τριπόλεως).

Ο πιο πάνω δρόμος, συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων -που συνδέεται με την υπό κατασκευή εθνική οδό Ναυπλίου – Λυγουριού μήκους 15 χιλιομέτρων-, αναμένει την υλοποίηση του μοναδικού και τελευταίου τμήματος, αυτού των Δερβενακίων, προκειμένου να ολοκληρωθεί και παράλληλα να αξιοποιηθεί η ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων, όχι μόνο της Αργολίδας, αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου.

Με την παράδοση σε χρήση τoυ πιο πάνω οδικού άξονα βελτιώνεται η ασφάλεια και η κυκλοφοριακή ικανότητα των οδικών δικτύων των Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας.

Σύμφωνα με το υπογραφέν μνημόνιο, ο προϋπολογισμός των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών ανέρχεται σε 450.000 ευρώ (ποσοστό 1,15% επί του προϋπολογισμού του εν λόγω έργου).

 

Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο φετινό 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου  

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει το φετινό 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου -που ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου- διαθέτοντας προς τούτο πίστωση 8.680 ευρώ, συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ.

Οπως είναι γνωστό το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου -που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Οκτωβρίου έως και τις 6 Νοεμβρίου- διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας με την κύρια εκδήλωση να πραγματοποιείται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ωστόσο μεγάλο μέρος του προγράμματος διαχέεται και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων η Σπάρτη, το Αργος, το Γύθειο, η Αμαλιάδα, το Ξυλόκαστρο, η Δημητσάνα, τα Φιλιατρά και η Ακράτα.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ περιλαμβάνει 45 διεθνή και 22 ελληνικά ντοκιμαντέρ, καθώς και 18 ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ζώνη.

Επιπλέον, το φεστιβάλ εμπλουτίζεται και φέτος με εργαστήρια, σεμινάρια,

συζητήσεις στρογγυλού τραπεζιού, τηλεδιασκέψεις, εκθέσεις και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

 

Συγχαρητήρια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στους εκλεγέντες δημάρχους – ομαλά η διεξαγωγή των εκλογών στην Περιφέρεια, έτοιμος ήδη ο μηχανισμός για τις επαναληπτικές της ερχόμενης Κυριακής

 

 

Επιστολή συγχαρητηρίων απέστειλε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στους δημάρχους που εξελέγησαν σε δήμους στις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας, χθες Κυριακή 8 Οκτωβρίου, κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

“Για την εκλογή σας θερμά συγχαρητήρια και ευχές για δημιουργικότητα και προσφορά” σημειώνει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην επιστολή του προς τους εκλεγέντες από τη χθεσινή ψηφοφορία δημάρχους, Επιδαύρου Τάσο Χρόνη, Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο (στην Αργολίδα), Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη, Γορτυνίας Στάθη Κούλη, Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο, Νότιας Κυνουρίας Μανώλη Δολιανίτη, Τρίπολης Κώστα Τζιούμη (στην Αρκαδία), Βέλου – Βόχας Θανάση Μανάβη, Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη, Νεμέας Κώστα Φρούσιο, Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο (στην Κορινθία), Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο, Ευρώτα Δήμο Βέρδο, Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη (στη Λακωνία), Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη (στη Μεσσηνία).

 

ΟΜΑΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίχθηκε στα 1.770 εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου η διαδικασία της ψηφοφορίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές χθες Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Ενα ζήτημα που προέκυψε με την ηλεκτροδότηση στο εκλογικό τμήμα της Κίτας, στην Δ.Ε. Οιτύλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, αποκαταστάθηκε άμεσα.

Η ροή των αποτελεσμάτων, μετά το κλείσιμο της κάλπης, ήταν κανονική ωστόσο η καταμέτρηση διήρκεσε αρκετά, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας. Η αναμετάδοση των αποτελεσμάτων στο υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί όταν και εστάλησαν τα αποτελέσματα από λίγα υπολειπόμενα εκλογικά τμήματα της Π.Ε. Αργολίδας.

Ηδη, ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφέρειας είναι καθ’ όλα έτοιμος για τις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 15 Οκτωβρίου, το σχετικό υλικό για τις οποίες θα διανεμηθεί μεθαύριο Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Οι εκλογές αυτές θα γίνουν, αφ’ ενός για την ανάδειξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και αφ’ ετέρου των δημάρχων σε 7 δήμους και συγκεκριμένα στους Δήμους Αργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων (στην Αργολίδα), Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (στην Κορινθία), Ελαφονήσου, Σπάρτης (στη Λακωνία), Δυτικής Μάνης, Πύλου – Νέστορος (στη Μεσσηνία).

 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “σε όλη τη διαδικασία, όπως εξ αρχής είχα δηλώσει, παρέμεινα αμέτοχος και ουδέτερος”

 

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών και στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Κυριακή 8 Οκτωβρίου, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 131ο εκλογικό τμήμα, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Ο περιφερειάρχης, αφού ενημέρωσε ότι υπήρξαν μόνο ορισμένα μικρά προβλήματα, σε Αργολίδα και Λακωνία, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν άμεσα, δήλωσε ειδικότερα:

“Εύχομαι να πετύχουν όλοι τους στόχους που έχουν θέσει. Να είναι χαρούμενοι το βράδυ, στον ένα ή τον άλλο βαθμό” είπε ο Π. Νίκας, παρατηρώντας ότι η συμμετοχή ως υποψήφιου κάποιου στην εκλογική διαδικασία είναι εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη, “γι’ αυτό απαιτείται σεβασμός και συμπαράσταση προς όλους όσοι εκτίθενται στο εκλογικό σώμα και ζητούν την ψήφο μας. Να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει, σήμερα και την επόμενη Κυριακή” επισήμανε ο Π. Νίκας, για να τονίσει στη συνέχεια:

“Σε όλη τη διαδικασία, όπως εξ αρχής είχα δηλώσει, παρέμεινα αμέτοχος και ουδέτερος, κι αυτό έγινε στην πράξη -ενώ έλεγχα απολύτως και όλες τις υπηρεσίες και τα μέσα που διαθέτει η Περιφέρεια, προκειμένου να υπάρχουν ίσες αποστάσεις προς όλους”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σημείωσε ότι για όλους τους ανθρώπους και για οποιαδήποτε δραστηριότητα υπάρχουν κύκλοι που ανοίγουν και κάποτε κλείνουν, ενώ σε άλλη ερώτηση -σχετικά με ενδεχόμενη απόσυρσή του από την πολιτική- δήλωσε πως όσον αφορά τον ίδιο, έκλεισε μεν ο κύκλος του στην αυτοδιοίκηση τόνισε ωστόσο ότι μέσα στο 2024 θα πρέπει να αναμένονται “πολύ σημαντικές εξελίξεις”.

 

 

Συνεχίζεται στις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου η διαδικασία για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του 2024

 

Συνεχίζεται στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου η διαδικασία που αφορά στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού της προγράμματος για το 2024.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στις αρχές Οκτωβρίου για το συγκεκριμένο ζήτημα, θα πρέπει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου η κάθε Περιφερειακή Ενότητα να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού για το 2024, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να έχουν συζητηθεί και εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια