Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1861)

 Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων


Το Λουτράκι είναι έτοιμο να υποδεχθεί δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Πάλης


 
 
 
Ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα ετοιμάζεται να υποδεχτεί η πόλη του Λουτρακίου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων της UWW: το Veterans World Championships 2023 (GR/FS) και το πρωτάθλημα Grappling Veteran & U15 World Championships 2023 (GP/GP Gi).

Από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου 2023, στο Veteran World Championships 2023 (GR/FS), 800 βετεράνοι αθλητές της ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης από 32 χώρες, θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν ξανά, να μοιραστούν αναμνήσεις και εμπειρίες στην παλαίστρα και να οικοδομήσουν δεσμούς φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας. Νωρίτερα, από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2023 θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα Grappling Veteran & U15 World Championships 2023 (GP/GP Gi), όπου θα λάβουν μέρος 200 αθλητές από 19 χώρες.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2023, στην αίθουσα V.I.P. του Κλειστού Γυμναστηρίου Λουτρακίου «Γ. Γαλανόπουλος», ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης Γιωργος Γκιωνης αρχικά εξέφρασε την χαρά και την αισιοδοξία για τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα που φιλοξενούνται για ακόμη μια φορά στο Λουτράκι και ανέφερε:

«Το Λουτράκι έχει διαγράψει μεγάλη ιστορία στην διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων. Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων με την σειρά του, εργάστηκε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και αναβαθμίζοντας τις αθλητικές υποδομές. Η συνεργασία με ομοσπονδίες, φορείς και συλλόγους και η προσέλκυση χιλιάδων αθλητών και κόσμου δημιουργεί την βάση για διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και νέας οπτικής στον Δήμο.

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.000 αθλητών διαφόρων ηλικιών από την Ελλάδα και από 32 χώρες του εξωτερικού, επισκέπτες και τουρίστες διαμένουν σε ξενοδοχεία του Δήμου μας, επισκέπτονται καταστήματα και έτσι δημιουργείται μεγάλη αξία προβολής».

Στο τέλος της ομιλίας του συνεχάρη θερμά τον πρ. Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Κώστα Θάνο, το αθλητικό κέντρο SPORTCAMP Σπύρο Καραβούλη για την υλοποίηση και διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή διαμονή.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο πρ. Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής και Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος, ο οποίος εξέφρασε κι εκείνος την χαρά του για τη διεξαγωγή των δύο παγκοσμίων πρωταθλημάτων ξανά μετά από δύο χρόνια στο Λουτράκι.

Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γιωργος Γκιωνης χαρακτηρίζοντάς τον «ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους δημάρχους, καθώς πίστεψε από την αρχή τόσο σε αυτή τη διοργάνωση όσο και στην αξία του αθλοτουρισμού».

Ανέφερε πως η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε 20% περισσότερους συμμετέχοντες από τα δύο προηγούμενα χρόνια, πράγμα που υποδηλώνει το πόσο ευχαριστημένοι έμειναν από την φιλοξενία του Δήμου κατά την προηγούμενη εκδήλωση, την καλή δουλειά που έχει γίνει από την πλευρά της Ελληνικής Ομοσπονδίας και του ανάδοχου υλοποίησης, SPORTCAMP.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επεφύλασσε μια έκπληξη σε όλους μας καθώς μας αποκάλυψε πως «Το Λουτράκι έχει γίνει προορισμός και του χρόνου, για ακόμη μια φορά, θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 στον Δήμο Λουτρακίου -Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με το SPORTCAMP». Κλείνοντας την ομιλία του, δήλωσε πως ελπίζει στην ανάδειξη του αθλήματος και στην γενικότερη ανάδειξη της χώρας ως προορισμός αθλοτουρισμού.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού - Τουρισμού Σάκης Παπαθανασίου Σακης Παπαθανασιου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, εξήρε την συμβολή του προκατόχου του, του Αντιδημάρχου Οικονομικού – Διοικητικού Αναστάσιου Σακελλαρίου Tasos Sakellariou, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στον αθλητισμό» και τόνισε πως ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έχει καταφέρει, μετά από σημαντική δουλειά ετών, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των διοργανωτών φιλοξενώντας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Και τα δύο πρωταθλήματα τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, με τη συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος. Την υποστήριξη παρέχει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ενώ φορέας υλοποίησης είναι το Αθλητικό Κέντρο #Sportcamp.

Γραφείο Τύπου




Γιώργος Γκιώνης: «Ο Δήμος μας εισέρχεται δυναμικά στο χάρτη προσβάσιμου Τουρισμού διαθέτοντας πέντε (5) “παραλίες για όλους”»

 

 
Τη σύμβαση για την εγκατάσταση τεσσάρων ολοκληρωμένων μη μόνιμων υποδομών προσβασιμότητας στη θάλασσα και σε τέσσερις ακτές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων υπέγραψε το πρωί της Τρίτης 3 Οκτωβρίου 2023, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΤΟΒΕΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕΠΕ» Ιγνάτιο Φωτίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικού – Οικονομικού Αναστάσιου Σακελλαρίου.

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση τεσσάρων μη μόνιμων ενεργειακά αυτόνομων μηχανισμών Seatrac που αποτελούνται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Η αλυσίδα προσβάσιμότητας συμπεριλαμβάνει επίσης μη μόνιμες βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως: αποδυτήρια, ντουζ και χημικές τουαλέτες, ειδικούς διαδρόμους, χώρους σκίασης και προστασίας των λουόμενων, καθώς επίσης, διαμορφωμένες θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία.

Οι ολοκληρωμένες υποδομές προσβασιμότητας θα τοποθετηθούν σε παραλίες της Λίμνης Βουλιαγμένης, των Ισθμίων (Κρυφή παραλία), των Αγίων Θεοδώρων και του Σχίνου και στον χώρο κολύμβησης και διασφαλίζουν την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ και άλλων εμποδιζόμενων ατόμων (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, άτομα με μειωμένη όραση, κ.λπ.) στη θάλασσα.

Σε συνεργασία με την ΤΟΒΕΑ, οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του ειδικού μηχανισμού, έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν από σήμερα για να αποκτήσουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ (με μόνη χρέωση τα έξοδα αποστολής) το ειδικό χειριστήριο λειτουργίας -το οποίο είναι ίδιο για όλα τα seatrac-, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό επικ. 2610 876 000 είτε μέσω της ιστοσελίδας www.seatrac.gr (στο πεδίο «Εγγραφή», επιλέγοντας το κουτάκι «Θέλω χειριστήριο»).

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης δήλωσε: «Είμαστε από τους πρώτους Δήμους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το 2018, που εγκαταστήσαμε μία μη μόνιμη υποδομή πρόσβασης στη θάλασσα Seatrac με τον συνοδευτικό εξοπλισμό και τις απαραίτητες υποδομές, στην παραλία Νεράιδα Λουτρακίου.

Ο Δήμος μας εισέρχεται δυναμικά στο χάρτη προσβάσιμου Τουρισμού διαθέτοντας πέντε (5) «παραλίες για όλους». Το παραλιακό μας μέτωπο μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για να αναπτυχθεί ο τομέας του προσβάσιμου τουρισμού.

Διασφαλίζουμε έμπρακτα την προσβασιμότητα και την ανεξάρτητη διαβίωση σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, αξιοποιώντας τις εφαρμογές της τεχνολογίας και σχεδιάζοντας παρεμβάσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου για τη διευκόλυνση της ένταξης των ανθρώπων με αναπηρία στον Δήμο μας».

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 238.328,00€ υπάγεται στη Δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών», του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ).





Για 5η χρονιά υποδεχόμαστε στον Δήμο μας μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, ένα αθλητικό - καλλιτεχνικό event, την κορυφαία “γιορτή της Γυμναστικής” που μας δίνει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου

 

 
Από τις 29 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2024, υποδεχόμαστε στο Λουτράκι 2.000 περίπου αθλητές, φορείς και προπονητές από την Ελλάδα και 10 χώρες του εξωτερικού.

Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε εργαστεί σκληρά και τα έχουμε καταφέρει!

Υποστηρίζουμε εμπράκτως αθλητικά γεγονότα, αξιοποιούμε διαρκώς τις ευκαιρίες, αναβαθμίζουμε τις αθλητικές μας υποδομές, θεσμοθετούμε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, συνεργαζόμαστε με ομοσπονδίες, φορείς και συλλόγους,

εμπλουτίζουμε το καλεντάρι των αθλητικών διοργανώσεων, προσελκύουμε χιλιάδες αθλητές, συνοδούς και θεατές, και αναλαμβάνουμε δράσεις για να πάμε τον τόπο μας ακόμη πιο ψηλά, να διεκδικήσουμε και να προσελκύσουμε ακόμη μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις δίνοντας μια νέα προοπτική στον τόπο μας.




Ξεκίνησε η λειτουργία των συστημάτων υπόγειων κάδων σε Ζευγολατιό, Κοκκώνι και Βραχάτι

 
 
 
korinthosTV



Τα συστήματα που έχουν έξυπνες λειτουργίες και οδηγούν τους κατοίκους στην σωστή διαλογή και εναπόθεση των απορριμμάτων έχουν τοποθετηθεί με σκοπό να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας του Δήμου μας και την σωστή διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 236.000,00 € με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και Ιδίους Πόρους του Δήμου.




Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Δήλωση ζημιών σε πλαστικά κάλυψης αμπελοκαλλιεργειών

O δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, γνωστοποιεί, ότι, οι παραγωγοί με τα πλαστικά υλικά κάλυψης στα αμπέλια τους, μπορούν να υποβάλλουν αρχική δήλωση ζημιάς για το πάγιο κεφάλαιο.

Την ενημέρωση παρείχε ο ΕΛΓΑ στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που υπέστη ζημιές απ’ το τελευταίο καιρικό φαινόμενο.

Αφορά, βασικά, τα αμπελόπανα και τα σταφιδόπανα, που υπέστησαν ζημιές απ’ τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις.

Η υποβολή γίνεται στις αντίστοιχες αναγγελίες ΚΟΕ.

Οι παραγωγοί δεν θα πρέπει να απομακρύνουν τα υλικά απ’ τους αμπελώνες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις απ’ τους ιθύνοντες γεωπόνους.

16 ώρες ago korinthosTV 
 


Δήμος Σικυωνίων

Στην Δημοτική Ενότητα Στυμφαλίας και στα Μποζικοχώρια ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος


 
 
 
Στην Δημοτική Ενότητα Στυμφαλίας και στα Μποζικοχώρια, ειδικότερα δε, στις Κοινότητες που επλήγησαν από την κακοκαιρία Elias βρέθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, προκειμένου να κάνει μία αποτίμηση των ζημιών σε επίπεδο υποδομών.

Φαίνεται ότι μετά την μεγάλη καταστροφή στην αγροτική παραγωγή, η δεύτερη μεγάλη καταστροφή αφορά στις υποδομές της Δημοτικής Ενότητας: Οδικά δίκτυα, γέφυρες, δίκτυα άρδευσης και δίκτυα ύδρευσης, τοιχεία και άλλες υποδομές έχουν δεχθεί το συντριπτικό χτύπημα της κακοκαιρίας.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους και τους προέδρους των πληγεισών κοινοτήτων ότι ο δήμος Σικυωνίων έχει ήδη ζητήσει να κηρυχθεί σε #κατάσταση_έκτακτης_ανάγκης, ώστε να απελευθερωθούν χρηματοδοτήσεις που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης, ο Σπύρος Σταματόπουλος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι θα γίνει άμεσα από τα αρμόδια συνεργεία του δήμου πλήρης καταγραφή των ζημιών και για την αποκατάστασή τους θα αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Ο δήμος Σικυωνίων, τόνισε ο δήμαρχος καθησυχάζοντας τους δημότες, έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι και γρήγορα και αποτελεσματικά κινείται και μπορεί να αποκαταστήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με τον καλύτερο τρόπο τις ζημιές που προκαλούνται από τις φυσικές_καταστροφές, ενώ παράλληλα τα νέα έργα θα μελετηθούν και θα οχυρώσουν ακόμη πιο αποτελεσματικά τα χωριά και τις υποδομές.



ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Άρδευση από τα νερά του Βιολογικού για πλέον των 15.000 στρεμμάτων! Ο αγωγός έφτασε στην Αρχαία Κόρινθο


 

 
Ολοκληρώθηκε ο κλάδος άρδευσης για την αξιοποίηση των νερών του Βιολογικού και την εξυπηρέτηση 15.000 και πλέον καλλιεργήσιμων στρεμμάτων, προς την Αρχαία Κόρινθο!

«Το έργο της μεταφοράς του νερού από τον βιολογικό έφτασε στην Αρχαία. Το σημείο αυτό θα συνδεθεί με τον υπόλοιπο αγωγό ο οποίος εντάσσεται στο έργο που δημοπρατούμε την επόμενη εβδομάδα , θα έχουμε ανάδοχο έως το τέλος του έτους, για την μεταφορά του νερού στο Λέχαιο, στο Περιγιάλι και στον Άσσο! Είναι ένα έργο που είχε ξεκινήσει από την δημοτική αρχή του κ Πνευματικού, συνεχίστηκε από εμάς και περιλαμβάνει τριτοβάθμια επεξεργασία που σημαίνει πως είναι κατάλληλο για άρδευση. Το ενδιαφέρον του δήμου αποδεικνύεται έμπρακτα! Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών μας με έργα!" ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος από το σημείο, έχοντας στο πλευρό του τον πρώην δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό ευχαριστώντας τον διότι στην θητεία του είχε την πρόνοια να ξεκινήσει το συγκεκριμένο έργο!

«Σήμερα ολοκληρώνεται ένα αναπτυξιακό έργο που αφορά όλους τους αγρότες της περιοχής και με αυτήν την ιδιότητα είμαι σήμερα εδώ διότι είμαστε σε μια περιοχή η οποία εγκαταλείπεται από τους αγρότες , ιδιοκτησίες που κάποτε έφερναν σημαντικό εισόδημα. Το έργο θα αναγεννήσει την περιοχή της Κουτουμάτσας και της Αρχαίας Κορίνθου, έργα που θα συνεχιστούν και προς την περιοχή Άσσου – Λεχαίου. Έζησα από κοντά τα προβλήματα και τα εμπόδια που έμπαιναν για την ολοκλήρωση του έργου. Ενώ παίρναμε καταφατικές απαντήσεις για την διέλευση του έργου, επενέβαιναν κάποιοι κύκλοι και τότε δημιουργούνταν προβλήματα και αρνήσεις. Πίσω από αυτά υπάρχει ένα παρασκήνιο εκείνων που δεν θέλουν να γίνει αυτό το πολύ σημαντικό έργο, ειδικά μέχρι τις εκλογές! Είδαμε πως το έργο αυτό άλλαξε αναπτυξιακά τις περιοχές που ήδη έχει διέλθει με μεγάλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Μπράβο στην δημοτική αρχή που συνεχίζει το έργο!» ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος στις δηλώσεις του.



Ο δήμος Κορινθίων, πρέπει να σημειωθεί, είναι πρωτοπόρος σε έργα σαν κι αυτό αφού είναι ο πρώτος που ξεκίνησε, υλοποιεί και παραδίδει έργο τέτοιας αξίας, αξιοποίησης υδάτων βιολογικού καθαρισμού.

«Είμαστε χαρούμενοι, ολοκληρώνεται ένα έργο που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, είχε αρκετά προβλήματα ειδικά το τελευταίο διάστημα όμως τα καταφέραμε, η ΔΕΥΑΚ πάντα βρίσκει τρόπο, και έτσι ξεπεράσαμε τον κόμβο του ΜΟΡΕΑ, ολοκληρώνοντας το έργο. Χθες είχαμε προέγκριση δημοπράτησης για την άρδευση στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου και έτσι εκτελείται ένα τεράστιο έργο άρδευσης στο δήμο Κορινθίων από την Κόρινθο έως τον Άσσο. Δημοπρατούμε την προσεχή εβδομάδα και έως τέλος του έτους θα έχουμε ανάδοχο. Το νερό είναι πολύ θα ξεπερνούμε τα 300 κυβικά την ώρα ανέφερε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Οι ποσότητες θα αυξηθούν σημαντικά ενώ το νερό θα είναι κατάλληλο για όλες τις χρήσεις με την ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης Άσσου – Λεχαίου κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος.

Ο εργολάβος αναφέρθηκε στις δυσκολίες του έργου που ξεπεράστηκαν, στην αμέριστη στήριξη του δημάρχου και της ΔΕΥΑΚ και στις τεχνικές λεπτομέρειες του δικτύου.«Το έργο ήταν δύσκολο, με αντιξοότητες αλλά με την βοήθεια όλων ξεπεράσαμε όσα έπρεπε. Όλη αυτή η περιοχή ήταν γεμάτη με υπόγεια αρδευτικά δίκτυα ιδιωτών. Κάναμε τις ζημίες και ταυτόχρονα την αποκατάσταση. Το δίκτυο είναι με πολύ ενισχυμένες σωλήνες 16 ατμοσφαιρών , η παροχή είναι μεγάλη και μπορεί να αρδεύσει με σωστή λειτουργία και καλή χρήση πάνω από 15.000 στρέμματα.»

Η δημοτική αρχή, απρόσκοπτα συνεχίζει να λύνει προβλήματα και να εκτελεί έργα μεγίστης σημασίας για τους πολίτες, αυτό έκανε από την πρώτη στιγμή, αυτό συνεχίζει να κάνει!



Το σχετικό βίντεο εδώ:



































































Δεν υπάρχουν σχόλια