Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1854)

 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Βασίλης Νανόπουλος: ΤΟ ΔΙΕΚ Κορίνθου επιστρέφει στην φυσική του έδρα
 
Την επιστροφή του ΔΙΕΚ Κορίνθου στην φυσική του έδρα μετά από 27 χρόνια δρομολόγησε και πέτυχε η δημοτική αρχή Κορίνθου σε αγαστή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και την διεύθυνση του ΙΕΚ.

«Ανακοινώνουμε σήμερα , έχοντας στα χέρια μας και την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, την μεταφορά του ΔΙΕΚ στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου ικανοποιώντας το χρόνιο αίτημα των μαθητών και των καθηγητών . Η μεταφορά βελτιώνει τις συνθήκες πρόσβασης και δημιουργεί συνθήκες αύξησης του ενδιαφέροντος από μαθητές δεδομένου ότι το ΙΕΚ προσφέρει πλήρη επαγγελματική αποκατάσταση. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τάσο Ταγαρά και τον Διευθυντή κ.Χρήστο Τσαρτσόλη για την συνεργασία. Καταφέραμε ό,τι για 27 χρόνια επιθυμούσε το ΔΙΕΚ και ουδείς άλλος μπόρεσε να υλοποιήσει» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι με τους κκ Ταγαρά και Τσαρτσόλη για την ανακοίνωση της εξέλιξης.

Της απόφασης του Υπουργείου είχε προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και βεβαίως, προ ενός έτους, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ.Βουτσινό ο οποίος εξ αρχής ήταν θετικός στην μεταφορά.

«Ήταν απαίτηση των μαθητών και των καθηγητών γιατί η πρόσβασης τις σημερινές εγκαταστάσεις ήταν δύσκολη. Η μεταφορά στο 3ο γυμνάσιο Κορίνθου λύνει το ζήτημα της πρόσβασης και δημιουργεί προϋποθέσεις αύξησης του ενδιαφέροντος, σήμερα το ΔΙΕΚ μετρά 200 σπουδαστές» σημείωσε ο Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Κορινθίων κ.Τάσος Ταγαράς ευχαριστώντας τον Δήμαρχο για την βοήθεια και την σύμπραξη τους στις ενέργειες.

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Κορινθίων, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και τον Γ.Γ κ.Βουτσινό για όσα έκαναν προκειμένου το ΔΙΕΚ να επιστρέψει στην φυσική έδρα» ανέφερε ο διευθυντής κ.Τσαρτσόλης σημειώνοντας πως το Ινστιτούτο παρέχει δυνατότητα 137 διαφορετικών ειδικοτήτων, 22 νέες έχουν ενταχθεί τα 2 τελευταία χρόνια, μεταξύ αυτών και 5 πειραματικές.

Η δημοτική αρχή, όπως άλλωστε πράττει σε όλα τα ζητήματα, ανταποκρίθηκε στην ανάγκη μεταφοράς σε έναν χώρο ευκολότερα προσβάσιμο και με μεγαλύτερη ασφάλεια και ικανοποίησε, με μια σειρά ενεργειών, τελευταία εκ των οποίων ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το αίτημα του ΙΕΚ. 
 
 
«Κύκλοι Μάθησης για Όλους» - Πρωτοποριακό Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Κορινθίων και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 
 
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κορινθίων και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπογράφηκε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου.Σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Κορίνθου ο Δήμαρχος κ. Βασίλειος Νανόπουλος και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής επικύρωσαν με τις υπογραφές τους τη διάθεσή τους να συνεργαστούν με στόχο το σχεδιασμό, συντονισμό και υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, προσφέροντας μορφωτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους τους δημότες.

Με το Μνημόνιο επιδιώκεται η μέγιστη δυνατή συνεργασία όλων των φορέων του Δήμου Κορινθίων που ασχολούνται με τη Δια Βίου Μάθηση και οι οποίοι οργανώνουν εκπαιδευτικές και μορφωτικές εκδηλώσεις για διάφορες ομάδες πολιτών του Δήμου. 
 
 

Ο σχεδιασμός, η οργάνωση, ο συντονισμός και εποπτεία του εγχειρήματος ανατίθεται σε Επιτελική Ομάδα Σχεδιασμού και Παρακολούθησης αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Κορινθίων, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, την αντιδήμαρχο Μαρίνα Ραντίτσα, το διοικητικό στέλεχος του Δήμου Γαρυφαλιά Χριστοπούλου, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Στοκχόλμης και εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Πέτρο Γουγουλάκη, τον πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου, καθώς και τον ομότιμο Καθηγητή Γιώργο Μπαγάκη, σύμβουλο του δημάρχου για τις πόλεις που μαθαίνουν.
 Οι στρατηγικού χαρακτήρα δράσεις που θα αναληφθούν στο πλαίσιο του Μνημονίου θα αξιοποιήσουν όλες τις αξιόλογες εμπειρίες από προηγούμενες συνεργασίες του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Τμήμα συνεργάζεται ήδη ενεργά με το Δήμο Κορινθίων στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO «Learning Cities/Πόλεις που μαθαίνουν». Στο πλαίσιο του δικτύου αυτού, τον πυρήνα του οποίου αποτελεί η Δια Βίου Μάθηση, υπάρχει μια τρίχρονη συνεργασία της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει με το παγκοσμίου κύρους Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης της UNESCO στο Αμβούργο.Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου ο Δήμαρχος κ. Νανόπουλος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και την ικανοποίησή του για την εμβάθυνση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ειδικά το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής που λειτουργεί στην Κόρινθο:

- Με το πρόγραμμα «Κύκλοι Μάθησης για Όλους» επιδιώκουμε να καλύψουμε ένα κενό αναφορικά με το συντονισμό και την ποιοτική ενίσχυση των υφιστάμενων εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην επικράτειά μας. Μια «πόλη που μαθαίνει» δεν νοείται να μην έχει επεξεργαστεί και να λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης υπηρεσιών και δεξιοτήτων με αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών, στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στο περιβάλλον και, γενικότερα, στην κοινωνική συνοχή και βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου. Σήμερα είναι μια ευτυχής μέρα για το Δήμο μας.
 
 

 Από την πλευρά του Πανεπιστημίου ο Πρύτανης κ. Κατσής υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο Μνημόνιο συνεργασίας «Κύκλοι μάθησης για όλους» αποτελεί επιβεβαίωση της άψογης/καλής μέχρι σήμερα συνεργασίας του Παν. Πατρών και του Δήμου Κορινθίων:

- Θεωρώ τη δραστηριοποίηση του πανεπιστημίου στους τόπους που το φιλοξενούν επιβεβλημένη στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς του, Η συνεργασία ενός πανεπιστημίου με τον κοινωνικό της περίγυρο πρέπει να είναι αυτονόητη. Κοινή μας επιδίωξη με το Μνημόνιο συνεργασίας «Κύκλοι μάθησης για όλους» είναι η ενίσχυση της ιδιότητας του σύγχρονου, ενημερωμένου πολίτη που ενδιαφέρεται και ασχολείται ενεργά με κοινωνικά θέματα όπως η φτώχεια, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα (γενικά και των φύλων), ο αποκλεισμός, η βία, η ανεργία, η κλιματική αλλαγή, οι νέες τεχνολογίες, η αειφορία. Η μόρφωση μάς καθιστά ικανούς να ελέγξουμε τη μοίρα μας και να αξιώσουμε να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, υγεία και ευημερία –προσωπική και επαγγελματική.

Η πρώτη φάση του προγράμματος «Κύκλοι Μάθησης για Όλους» ξεκινά αμέσως μετά τις διακοπές του Αυγούστου με μια συστηματική διερεύνηση και καταγραφή των μορφωτικών αναγκών σε συνεργασία με όλους τους δημοτικούς φορείς και τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών της Κορίνθου.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 

Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2023


Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023, για: τις επιχειρήσεις και τους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023 και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β’ 4900 / 3-8-2023).
τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023 και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β΄ 4899 / 3-8-2023).
Για την καταβολή της ενίσχυσης πρώτης αρωγής ο δικαιούχος υποβάλλει αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr η οποία λειτουργεί με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων έως και την 16η Αυγούστου 2023.

Στόχος είναι το ταχύτερο δυνατόν οι πληγέντες που δικαιούνται την πρώτη αρωγή να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν άμεσα τη στήριξη που τους αναλογεί – έπειτα από την ολοκλήρωση των απαραίτητων διασταυρώσεων.

Δικαιούχοι είναι πληγέντες που βρίσκονται σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

1. Πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης

Το ύψος της ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης ανέρχεται σε 2.000 ευρώ για σοβαρές υλικές ζημιές και 4.000 ευρώ για πολύ σοβαρές υλικές ζημιές. Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς -με την εξαίρεση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, δηλαδή όσων έχουν αποκλειστικά αγροτική δραστηριότητα- αλλά συμπεριλαμβανομένων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, που έχουν πληγεί και βρίσκονται στις ως άνω περιοχές. Διευκρινίζεται ότι για τη χορήγηση της ενίσχυσης, θα προηγηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων με τα στοιχεία που υποβάλλονται στην οικεία περιφέρεια για εκτίμηση και καταγραφή ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής. Επίσης, το ποσό της πρώτης αρωγής που λαμβάνει κάθε επιχείρηση συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής επιχορήγησης, όπως αυτό θα προσδιοριστεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά την καταγραφή ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας.

Μετά την πρώτη αρωγή θα ακολουθήσει προκαταβολή στο 20% της εκτιμηθείσας ζημιάς και, φυσικά, το τελικό ποσό της επιχορήγησης για την κάλυψη μέρους των ζημιών στις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τις επιτροπές κρατικής αρωγής των Περιφερειών, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτών, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες με υψηλές ταχύτητες.

2. Πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής

Το ύψος της ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, για κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί βαριές βλάβες που τις καθιστούν επικίνδυνες για χρήση ή επικινδύνως ετοιμόρροπες ή ολοσχερώς κατεστραμμένες, ή σε 5.000 ευρώ, για κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες που τις καθιστούν προσωρινά ακατάλληλες για χρήση. Δικαιούχοι είναι ιδιοκτήτες, κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα, κτιριακών επαγγελματικών εγκαταστάσεων, κατοικιών και λοιπών μη επαγγελματικής χρήσης κτιρίων, που υπέστησαν βλάβες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις ως άνω περιοχές, για τα ακίνητα για τα οποία πρόκειται να υποβάλουν και αιτήσεις χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Το ακίνητο θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής και να έχει κριθεί: επικίνδυνο για χρήση («ΚΟΚΚΙΝΟ») σύμφωνα με το δελτίο επανελέγχου ή επικινδύνως ετοιμόρροπο σύμφωνα με Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου ή
ολοσχερώς κατεστραμμένο σύμφωνα με Έκθεση Αυτοψίας Ολοσχερώς Κατεστραμμένου Κτιρίου ή
προσωρινά ακατάλληλο για χρήση («ΚΙΤΡΙΝΟ») σύμφωνα με το δελτίο επανελέγχου ή την Έκθεση Αυτοψίας.

Κατά την αίτηση προσυμπληρώνονται τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στις ως άνω περιοχές, από την τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από την τελευταία δήλωση Ε9 και σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην ΚΥΑ. Κατά την υποβολή της αίτησης πρέπει να επισυναφθεί και το αντίστοιχο δελτίο ή Έκθεση ή Πρωτόκολλο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Διευκρινίζεται ότι για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής, θα προηγηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων με τα στοιχεία των δελτίων επανελέγχου και τις εκθέσεις αυτοψίας των αρμόδιων υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής για το χαρακτηρισμό των κτηρίων. Επίσης, το ποσό της πρώτης αρωγής που λαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής στεγαστικής συνδρομής, όπως αυτό θα προσδιοριστεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με σχετική απόφαση οριοθέτησης και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Με την ολοκλήρωση των αυτοψιών από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, θα οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές και θα χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή για την επισκευή/ανακατασκευή των κτιρίων, η οποία θα αποτελείται από δωρεάν κρατική αρωγή (80%) και άτοκο δάνειο (20%) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό από την πρώτη στιγμή έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επισημαίνεται ότι, τόσο για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, όσο και για την πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, σε περίπτωση που ο λαβών την ενίσχυση υποβάλει ψευδή δήλωση ή δεν υποβάλει σχετικό φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες ή δεν κριθεί τελικά δικαιούχος ή το ποσό που δικαιούται είναι μικρότερο, προβλέπεται η επιστροφή του συνολικού ποσού ή του υπερβάλλοντος ποσού στο Ελληνικό Δημόσιο.Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Η συνταγή της επιτυχίας για το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, στο Δερβένι

03 Αυγούστου 2023

Στην κεντρική πλατεία του Δερβενίου πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών:

Ξυλοκάστρου, Μεσσήνης, Μουσικού Συνόλου Ανατολικής Αιγιαλείας (μουσικοί Φιλαρμονικών Αιγείρας-Ακράτας), Δερβενίου και της Kaloy's Big Band!

Τη μουσική βραδιά παρουσίασε ο εξαιρετικός Γιώργος Κορδούλης.
Ποιοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Νικόλαος Λάσκος, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Καραβάς, Σπύρος Αποστολόπουλος, Αναστάσιος Λόντος και Γιάννης Σκέρος (Πρόεδρος και του ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης"), ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Καραβάς και Επαμεινώνδας Κατσούλας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ Πάνος Καλύβας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου Γιάννης Ροδόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πύργου Προκόπης Βυζάς, ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Δήμου Καλαβρύτων Γιώργος Μπαμπαράκος, η Δρ. Αντωνία Τζαναβάρα, Αρχαιολόγος - Ιστορικός Τέχνης και Διδάκτωρ Μουσειολογίας ΤΠΤΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου - Έφορος Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου, πρόεδροι φορέων και Συλλόγων κλπ.
Η μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και η ασφυκτικά κατάμεστη πλατεία του Δερβενίου πλημμύρισε με ποικίλα μουσικά ακούσματα από τις Φιλαρμονικές, που εκτείνονταν από κλασικά, hip hop-trap-rock-disco pop ακούσματα, μουσικά θέματα από ξένες κινηματογραφικές, Jazz μουσική και αφιέρωμα σε μουσικά θέματα της χρυσής εποχής του Παλιού Καλού Ελληνικού Κινηματογράφου!

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου ευχαρίστησαν θερμά τόσο τις φιλοξενούμενες Φιλαρμονικές για τη πολύ όμορφη παρουσία τους, όσο και το πολυπληθές μουσικόφιλο κοινό!
Σημαντικές ευχαριστίες για την παροχή φωτογραφικού υλικού

Τέλος, οι χορωδίες ευχαριστούν θερμά την κυρία Μαίρη Νικολοπούλου και τον Μιχάλη Δημητρίου, για την παροχή φωτογραφικού υλικού από τη γιορτή της μουσικής στη πλατεία Δερβενίου.

Ανανεώνουν δε το μουσικό ραντεβού τους για το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, όπου και θα πραγματοποιηθεί το 6ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στο Δερβένι!ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Κιάτο-Νεμέα: Οριστικοποιείται η μελέτη – Προχωρά ένας κομβικός οδικός άξονας

 

 από τα parapolitikaargolida

Η παρουσίαση της Μελέτης του Οδικού Άξονα Κιάτου – Νεμέας έγινε πριν λίγες μέρες στο Δημαρχείο Σικυωνίων.

Η μελετητική ομάδα παρουσίασε τις προτάσεις της στον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και στους αντιδημάρχους Γιάννη Μυττά και Κώστα Σαρχάνη και άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις των τριών ανδρών.

Η μελέτη οδοποιίας και η σύνταξη φακέλου του έργου, όπως επεσήμανε ο Σπύρος Σταματόπουλος,αποτελούν το πρώτο βήμα για την υλοποίηση ενός κομβικού έργου, ενός οδικού άξονα που όλη η Κορινθία περιμένει. Η σύνδεση του Κιάτου με τη Νεμέα, τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων, μέσω ενός ασφαλούς και γρήγορου δρόμου θα προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, όσο και για την γρήγορη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Εκείνο όμως που φιλοδοξούμε να πραγματώσει αυτός ο οδικός άξονας, υπογράμμισε, είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Νεμέας και της Σικυώνας, καθώς η σύνδεση των δύο ιστορικών περιοχών, με την πολιτιστική κληρονομιά αιώνων που φέρουν, θα ενισχύσει το τουριστικό και πολιτιστικό αποτύπωμά τους δημιουργώντας σωρεία αναπτυξιακών ωφελημάτων. Συνεπώς, μελετούμε με ιδιαίτερη προσοχή, κατέληξε, το έργο ώστε να εκπληρώσει τους στόχους μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών το έργο θα προωθηθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε να εκκινήσει το συντομότερο η κατασκευή του. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια