Header Ads

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ (Φ. 1854)

 


 

 Γράφει-Επιμελείται: Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου*

 

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας για εκδηλώσεις που αξίζει να παρακολουθήσουν:

 


 

Ραντεβού με την εντυπωσιακή βροχή διαττόντων, τις Περσείδες, στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου, το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023!

 

Στο μεγάλο ραντεβού με την εντυπωσιακή βροχή διαττόντων, τις Περσείδες, στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου, το Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023, θα είναι μαζί μας ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Κωνσταντίνος Νεκτάριος Γουργουλιάτος, εταίρος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, μέλος της Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Εταιρείας και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας.

Με αφορμή την παρατήρηση των εντυπωσιακών Περσείδων, θα πλοηγηθούμε μαζί του σε ένα ταξίδι, το οποίο θα ξεκινήσει από την Κοσμική μας γειτονιά, το Ηλιακό Σύστημα, θα ταξιδέψει στις σπείρες του Γαλαξία μας και θα φτάσει έως τον Κοσμολογικό ορίζοντα. Θα ακολουθήσουμε την πορεία της ανθρώπινης σκέψης και θα διαπιστώσουμε πως οι μεγάλες αλλαγές στην κατανόηση του Σύμπαντος συνδέονται με τα άλματα της τεχνολογίας.

O κ. Γουργουλιάτος -εκτός των ανωτέρω ιδιοτήτων του- είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έλαβε πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου και έλαβε και την υποτροφία Ισαάκ Νεύτωνα για Σπουδές στην Αστρονομία και τη Βαρύτητα. Έχει εργαστεί ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Durham (Ην. Βασίλειο) και ως Ερευνητής στα Πανεπιστήμια Purdue (ΗΠΑ), McGill (Καναδάς) και Leeds (Ην. Βασίλειο). Έχει συγγράψει περισσότερες από 50 ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Η έρευνά του εστιάζει στο πεδίο της Θεωρητικής και Υπολογιστικής Αστροφυσικής και επικεντρώνεται στην αστροφυσική των αστέρων νετρονίων, στους αστροφυσικούς πίδακες και στον ρόλο των μαγνητικών πεδίων σε αστροφυσικά περιβάλλοντα.  

Συνδιοργανωτές:

Η ΟΜΑΔΑ  ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το ΚΕ.Π.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 

 


 Συγκίνησαν οι χορωδίες των ΚΑΠΗ του Δήμου Κορινθίων
στα ΑΘίκια!


Μελωδική και συγκινητική η βραδιά που μας επεφύλαξαν οι χορωδίες των ΚΑΠΗ μας το βράδυ της Πέμπτης, 3 Αυγούστου 2023.
Υπό την Διεύθυνση των εξαιρετικών Μάκη Ψαραδέλλη και Νίκου Σουκαρά οι χορωδίες του Β, του ΣΤ και του ΚΑΠΗ Αθικίων «ΕΡΑΤΩ» έντυσαν την Αυγουστιάτικη νύχτα, αλλά και την ψυχή μας με μελωδίες αγαπημένες και έβαλαν στα χείλη μας στίχους που όλοι σιγοψιθυρίσαμε σε primo seconto.
Συγκινηθήκαμε όταν τιμήθηκε η κα Μαριγώ, το γηραιότερο μέλος του ΚΑΠΗ των Αθικίων, ετών 95 , ακμαιότατη, δραστήρια και χαμογελαστή! Για ανθρώπους σαν την κ.Μαριγώ Σακελλαρίου αξίζει η κάθε ημέρα μας στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής.
Το έργο, το καθήκον και η έννοια μας είναι οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκουν στο κέντρο όχι μόνο παρέα και συμμετοχή αλλά λόγους να παραμένουν ενεργοί, λόγους να χαίρονται την ζωή, την δραστηριότητα, την ενασχόληση και βέβαια να δίνουν παράδειγμα σε όλους εμάς τους νεότερους. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αγάπη και συνέπεια!
 

Πηγή: Δελτίο Τύπου

 

*Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου-Κελλάρη

Δικηγόρος

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

Σύμβουλος Προστασίας Προσωπικών δεδομένων (DPO)

MSc Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων

Απ. Παύλου 40-Κόρινθος

Τηλ. 2741084568 & 6944964225

 

Δεν υπάρχουν σχόλια